Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Program FITS, luni: acordeoniști pe Nicolae Bălcescu, Romeo și Julieta la TNRS, Căsătoria cu de-a sila la Filarmonica de Stat Sibiu

Program FITS, luni: acordeoniști pe Nicolae Bălcescu, Romeo și Julieta la TNRS, Căsătoria cu de-a sila la Filarmonica de Stat Sibiu

Miracolul festivalului Internațional de Teatru continua și în această săptămână la Sibiu. Printre recomandările zilei de luni fac parte spectacolele Mamă și Romeo și Julieta, iar centrul Sibiului va fi animat de acordeoniști, dar și de simpaticii șobolani (RATS) de la Campi Qui Pugui.

Ediția din acest cuprinde cel mai mare număr de evenimente de până acum, 809. Dintre acestea, 381 sunt spectacole indoor, 160 sunt spectacole outdoor și 428 evenimente speciale.

De la ora 10:00, în Piața Mare, sărbătorim Ziua Drapelului Național alături de structurile militare din Garnizoana Sibiu, iar evenimentul se va încheia cu defilarea gărzii de onoare.

După ce s-au plimbat prin jurul Sibiului și au stârnit hotote de râs, simpaticii șobolani (RATS) de la Campi Qui Pugui (Spania) invadează, în sfârșit, și orașul, pe Pietonala Nicolae Bălcescu, de la ora 12:00. 

De la 12:45, pe aceeași Pietonală Nicolae Bălcescu publicul FITS are ocazia de a se întâlni cu cei doi Veseli și pufoși de la Opakar (Spania), mult-așteptați la Festival.

Romeo și Julieta, de data aceasta în viziunea regizorală a lui Andriy Zholdak, cel care, de altfel, și-a pus semnătura și pe scenografie (alături de Daniel Zholdak), muzica, lumini, video și scenariu, se vede de la ora 16:00 la Sala Mare a TNRS. Readaptare modernă a textului shakespearian, spectacolul bine-cunoscutului „copil teribil” al teatrului european este o experiență poetică despre abisurile sufletului tânăr și despre forța sa de a-și găsi salvarea prin iubire.

De altfel, tot Shakespreare, însă Macbeth/ O căsnicie de pomină, este și propunerea trupei Tiyatro BeReZe (Turcia), la Sala Studio a TNRS, de la ora 21:00.

La ora 17:00, la Filarmonica de Stat, FITS ne oferă o altă montare pe baza unui text clasic, de data aceasta este vorba de Molière și Căsătoria cu de-a sila, de la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale (Moldova).

Juan Carlos Avecilla Flamenco Dance Company (Spania) prezintă Flamenco Fusion în Piața Habermann de la ora 19:30 și de la ora 21:45, un spectacol care concentrează esența tradiției dansului spaniol – dansul stilizat, dansul bolero și flamenco. Trei stiluri de dans complet diferite, dar care se contopesc perfect.

Acordeoniștii este un spectacol muzical și coregrafic jucat de aproape 200 de ori în cinci ani de către artiștii Ça Va Valser (Franța). Încă două reprezentații se adaugă acestui palmares, de la 19:00 și 21:15, pe Pietonala Nicolae Bălcescu. Un spectacol menit să fie vizionat, ascultat, dar, mai ales, dansat!

De la ora 20:00, la Fabrica de Cultură UniCredit, Sala Lulu, vedem Mamă, în regia Marianei Cămărășan, cu Diana Văcaru-Lazăr și Cendana Trifan, care, pentru aceaastă interpretare, a primit Premiul pentru rol secundar UNITER 2023.

Programul complet al zilei de luni, 26 iunie, poate fi accesat aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3052

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus