Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Cu voie bună, bucate alese din Mărginimea Sibiului, cu tradiții și jocuri populare. Festivalul „Bujorul de munte” revine sâmbătă la Gura Râului

Cu voie bună, bucate alese din Mărginimea Sibiului, cu tradiții și jocuri populare. Festivalul „Bujorul de munte” revine sâmbătă la Gura Râului

Festivalul „Bujorul de munte” revine în acest final de săptămână la Gura Râului. Pe ritmuri de cântece și jocuri populare românești în comuna sibiană Gura Râului, la sfârșitul acestei săptămâni, se desfășoară a XIX-a ediție a Festivalului „Bujorul de Munte”. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Judeţean Sibiu, prin Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunităţii locale în Judeţul Sibiu.

Preparate tradiționale, cină ca la stână și foc de tabără

Cu voie bună, bucate alese din Mărginimea Sibiului, cu tradiții și jocuri populare, ne întâmpină Festivalul „Bujorul de Munte”, programat să se se desfășoare în 1-2 iulie 2023, în comuna Gura Râului.

A XIX-a ediție a festivalului urmează „rețeta” consacrată în anii  precedenți, așa că sâmbătă, ora 18, suntem așteptați pe Platoul din Aval de baraj, la Cina ca la stână și la un Foc de tabără. După bunul obicei, nu vor lipsi preparatele tradiționale, precum bulzul, tocana de oaie, plăcintele cu brânză sau  vestita telemea din Mărginimea Sibiului. Toate vor putea fi savurate pe ritmuri de jiene și învârtite, spectacolul fiind susținut de ansambluri și artiști reprezentativi pentru comunitatea din Gura Râului, precum și de invitați sosiți din alte zone ale țării.

Duminică, petrecerea debutează la ora 12, căci, cu mic cu mare, localnici și turiști sunt invitați să se bucure, în centrul comunei, de Jocul Junilor din Gura Râului. De la ora 13, petrecerea continuă pe Platoul din Aval de baraj, pe scenă urcând interpreți ai cântecului popular românesc, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și Ansamblul „Veteranii Junii Sibiului”.

Festivalul „Bujorul de Munte” este organizat de Primăria şi Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Judeţean Sibiu, CJCPCT „Cindrelul - Junii” Sibiu. Parteneri sunt Asociaţia de Înfrumuseţare a Comunei Gura Râului, Asociaţia Pensiunilor Turistice din Gura Râului, Regia Publică Locală Ocolul Silvic Gura Râului.

Proiectul Festivalul „Bujorul de munte”, ediţia a XIX-a este o acțiune cofinanțată de Consiliul Judeţean Sibiu prin Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunităţii locale în Judeţul Sibiu.

PROGRAMUL FESTIVALULUI „BUJORUL DE MUNTE” 2023

Sâmbătă, 1 iulie 2023

* Ora 18, Scena Festivalului, în Aval de baraj

 „Cina ca la stână” - Spectacol folcloric, susținut de:

- Ansamblul Folcloric „Bujorul de Munte” –Gura Râului

Andreea Câmpean, Anastasia Păunescu, IIeana Conțiu, Maria Lepindea, Camelia Cosma Stoiță, Traian Stoiță

- Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”

Ioana Brad, Antonia Bogdan, Alexandra Posa

Ovidiu Homorodean, Aurora și Săndel Mihai

- Călin Brăteanu și Ansamblul „Arcanul” – Fundu Moldovei

- „Iubire și credință prin cântec tradițional” cu Marius Ciprian Pop

* Ora 22 - Foc de tabără

Duminică, 2 iulie 2023

* Ora 12, în centrul comunei - Jocul Junilor din Gura Râului

* Ora 13, Scena Festivalului, în Aval de baraj

Spectacol folcloric, susținut de:

- Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”

Robert Târnăveanu, Oana Tomoiagă, Sebastian Emanuel Stan,

Izabela Tomița, Sînziana Ștefan, Alina Pinca

- Ansamblul „Veteranii Junii Sibiului” și Camelia Cosma Stoiță

- Petrecere bănățeană, cu Liliana Laichici și Vasile Conea

Spectacolele folclorice sunt prezentate de Traian Stoiță.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu     

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Dan

Acum 2 luni

Nu are nici o legatura cu bujorul de munte, beau toti si mananca pana pica sub masa.
Raspunde

Echipa castigatoare

Acum 2 luni

Speram cu totii ca echipa galbena castigatoare PNL sa fie prezenta, ca de obicei! Romani din Romania, din vatra strabuna, de dreapta credinta!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus