Miercuri,
12.06.2024
Parțial Noros
Acum
23°C

The Telegraph include Sibiul în cele mai bune locații de vizitat în Balcani. ”În anii 1990, regiunea se prăbușea într-un vârtej de conflicte brutale”

The Telegraph include Sibiul în cele mai bune locații de vizitat în Balcani. ”În anii 1990, regiunea se prăbușea într-un vârtej de conflicte brutale”

Cotidianul The Telegraph scrie despre Sibiu ca loc de destinație pentru turiștii britanici într-un articol în care face mai multe recomandări pentru vacanța din această vară, în Balcani.

”Nu trebuie să fiți prea aproape de vârsta a doua pentru a vă aminti de o perioadă în care Balcanii erau mai degrabă pe primele pagini ale ziarelor, decât în secțiunile de călătorie. În anii 1990, regiunea care fusese cândva (în mare parte) Iugoslavia, se prăbușea într-un vârtej de conflicte brutale, purtate de-a lungul unor falii etnice, religioase și culturale.

Cum se schimbă vremurile. Trei decenii mai târziu, colțul de sud-est al continentului european - acea porțiune enormă de plaje, orașe, lacuri și munți, încadrată între flancurile exterioare ale Italiei și Austriei și marginea superioară a Greciei - devine rapid o destinație de vacanță preferată. Un paradis estival pe malurile Adriaticii și ale Mării Ionice”, se precizează în articol.

Sibiul, alături de București, Sighișoara și Castelul Bran sunt destinațiile pe care The Telegraph le recomandă pentru România.

”Indiferent dacă includeți sau nu în lista Balcanilor cea mai mare țară din regiune, România este visul oricărui călător curios. Asociată dintotdeauna cu Dracula, atracția sa merge mult dincolo de asta. Bucureștiul este bântuit de fantomele comunismului în Palatul Parlamentului (vasta structură comandată de dictatorul Nicolae Ceaușescu), dar se bucură de porecla "Parisul Estului" pe bulevardele sale largi.

În altă parte a țării, Sibiu și Sighișoara sunt delicii medievale - orașul vechi al orașului din urmă este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Și, dacă Castelul Bran contribuie la vechea poveste cu iubitorul de sânge (are o legătură vagă cu figura care a inspirat la crearea personajului Dracula, Vlad Țepeș), o face cu un fler atât de bun, încât poți ierta clișeul”, se precizează în articol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai Tanase

Acum 11 luni

"The Telegraph include Sibiul în cele mai bune LOCAȚII de vizitat în Balcani." Sibiu nu este o CHIRIE, pardon, LOCAȚIE. Sibiu este unul dintre cele mai bune LOCURI de vizitat în Balcani...
Raspunde

Bleahh

Acum 11 luni

Dacă erai așa erudit cum pretinzi , ai fi sesizat faptul ca Sibiul NU SE AFLA IN BALCANI din punct de vedere strict geografic , așa ca las-o balta! Locație in sensul strict al cuvântului însemna chirie , dar in ultimii ani a fost acceptat de către academia romană și sensul de indicativ de loc, deci exprimarea e corecta. Hai noroc :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus