Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Cum să câștigi spațiu în bucătărie și baie?

Cum să câștigi spațiu în bucătărie și baie?

Adesea, locuința este o oglindă a stărilor noastre interioare. Când suntem supărați sau streasți, această oglindă este pătată și nu ne mai vedem atât de clar. Și uneori, oglinda este curățată temeinic cu diferite soluții și ne vedem foarte clar în ea. În viața ta mai apar anumite provocări sau supărări și automat asta îți afectează în mod direct ordinea din locuință.

Pe lângă exemplul de mai sus, mai sunt situații excepționale în care pur și simplu casa ta este prea mică pentru toate lucrurile pe care le ai. În cazul acesta, o primă variantă prin care să rezolvi asta este o curățenie generală. Scoți tot din dulapuri și sertare și arunci ce nu îți mai trebuie. Poate dai de unele haine care nu îți mai vin și nu are rost să le păstrezi, iar uneori poate dai de hârtii sau alte lucruri de care ai și uitat. Indiferent de ceea ce găsești, trebuie să înveți să nu le păstrezi doar de dragul amintirilor frumoase.

Pe lângă oglinda stărilor interioare, locuința îți influențează semnificativ și dispoziția. De exemplu, o casă dezordonată este un semn de neliniște interioară. În schimb, curățenia într-o asemenea casă poate să fie un antidot perfect pentru aceste stări. Așa că, dacă te simți descurajat, trist sau neliniștit în legătură cu anumte lucruri din viața ta, ai putea să te apuci de curățenie. În timp ce tu faci ordine printre lucrurile aruncate peste tot, îți faci ordine inclusiv în gândurile care zboară libere prin minte și nu ți dau pace prea ușor.

În schimb, dacă locuința ta nu este foarte spațioasă, ai ajuns unde trebuie. De ce? Pentru că urmează să îți facem câteva recomandări despre cum să câștigi niște spațiu în diferite camere din casă. Așa că, dacă ai luat o pauză de la curățenie și ai dat de acest articol, îți recomandăm să-l citești în continuare. Poate o să te ajute în unele privințe.

Cum să eficientizezi spațiul din bucătărie?

Bucătăria este acel spațiu din casa ta în care toate electrocasnicele și toată mobila trebuie să fie perfect pozițioante. De exemplu, dacă alegi un frigider mare pentru o bucătărie de mici dimensiuni, acesta o să îți răpească mult spațiu. Ce poți să faci cu un frigider prea mare? Pentru început ai putea să încerci să îl muți într-un alt loc, în care să nu fie atât de vizibil și unde să nu-ți răpească din spațiu. Dacă nu merge să muți frigiderul oriunde altundeva în bucătărie, ar trebui să îl înlocuiești. Dacă ești în dubii și nu prea te pricepi, un frigider Samsung o să fie cel mai potrivit frigider.

Ai mai putea să alegi un frigider incorporabil. Așa nu renunți nici la frigiderul tău vechi, dar apelezi la un artificiu, astfel încât să nu te lovești cu privirea de el. De ce este atât de important? Majoritatea frigiderelor, fiind de dimensiuni mari, acestea o să răpească foarte mult din priveliștea de ansamblu pe care o ai asupra bucătăriei. Așa că, dacă nu vrei să renunți la frigiderul tău, dar nici să strici designul din bucătărie, un frigider incorporabil este ideal.

Pentru a câștiga ceva mai mult spațiu în bucătărie, ai mai putea să apelezi la dulapuri și etajere. Sunt destul de ieftine, iar dacă ai o bucătărie înaltă sunt perfecte. Pe lângă asta, poți să îți grupezi obiectele pe categorii.

Cum câștigi spațiu în baie?

Baia este camera în care îți începi cu adevărat ziua, doar cu uneori ți se mai întâmplă să te lovești de lucruri. Și asta nu pentru că ești obosit și abia trezit din somn, ci pentru că ai o baie prea aglomerată.

Dacă și tu te regăsești în situația de mai sus, uite câteva trucuri de care să te folosești. Deși nu pare, cromatica unei băi este foarte importantă. Deși nu în mod practic, cromatica, mai ales într-o baie mică, joacă un rol esențial. Ea dă impresia unui spațiu mare și luminos. Cea mai bună opțiune este albul sau o culoare mai deschisă.

Și un mod practic și foarte des întâlnit prin care rezolvi problema spațiului dintr-o baie este cabina de duș. Deși îți place ca după o zi streasantă să îți faci o baie lungă în cadă pentru a te relaxa, acest lucru nu prea funcționează pentru băile mici. Degeaba te-ai relaxat dacă atunci când ieși din cadă abia ai loc să te ștergi după duș. Cea mai bună variantă pentru băile mici este cabina de duș.

Dacă ai deja o cabină de duș și baia este tot înghesuită, atunci poți să apelezi la rafturi și dulapuri în care să îți pui numeroasele produse cosmetice. Pe lângă asta, ai mai putea face un artificiu și să alegi o oglindă care să dea impresia de spațiu sau să apelezi la o ușă glisantă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus