Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Rezultatele admiterii în licee la Sibiu. 9,57 este ultima medie cu care s-a intrat la Mate-Info, la Lazăr

Rezultatele admiterii în licee la Sibiu. 9,57 este ultima medie cu care s-a intrat la Mate-Info, la Lazăr

Au fost afișate rezultatele admiterii în licee. Clasa unde s-a intrat cu mediile cele mai mari a fost cea de Mate-Info de la Lazăr, unde ultima medie de intrare a fost 9.57. La polul opus se află specializarea electronică automatizări, de la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaș, unde ultima medie cu care s-a intrat cu 2.50.

În Sibiu, în ceea ce privește specializările la care se intră cu medii mari, pe primul loc se află specializarea Matematică-Informatică de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, acolo unde ultima notă de intrare este 9,57. Următoarea specializare la care s-a intrat cu medie foarte mare este cea de Științele Naturii de la Colegiul Național „Octavian Goga”, unde ultima notă cu care a fost admis un elev este de 9,47. Urmează specializare Mate-Info, de la același colegiu și cea de Științe ale Naturii de la Lazăr unde ultima medie de intrare a fost 9,40. Specializările celor două colegii continuă să alterneze până când ultima medie de intrare este 9.

Citește și: Lista primelor 20 de specializări din Sibiu, ordonate după ultima medie de admitere. 77 de elevi au rămas nerepartizați

Colegiul „Școala Națională de Gaz” din Mediaș deschide lista unităților unde ultima medie de intrare este de 8 și peste opt. Astfel, la această școală, la specializare Mate – info, ultima medie cu care s-a intrat este 8,97. Pe același calapod, cu aceeași ultimă medie de intrare, este Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, tot cu specializare Matematică-informatică.

În ceea ce privește specializările pe profil uman, ultima cea mai mare medie de intrare este 9.05, la Filologie, la Goga.

La polul opus se află școlile unde intră cu medii mici. Astfel cea mai mică ultimă medie cu care s-a intrat la un liceu este de 2.50. Elevul care a avut această medie va studia la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaș, la specializarea electronică automatizări. Tot la acest colegiu, la specializare economic, ultima medie de intrare este de 2,80. În municipiul Sibiu elevul cu cea mai mică medie obținută la Evaluarea Națională, respectiv  5,25,  va studia mecanica la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”.

În urma afisării rezultatelor, în județul Sibiu au rămas 116 locuri libere în licee. Cele mai multe, 20, sunt la Colegiul „Octavian Goga”, la profilul în limba maghiară. Restul locurilor rămase libere sunt la licee din județ. 

Rezultatele repartiției în licee pot fi văzute AICI.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Kukuruku

Acum 2 luni

Nimanui nu-i pasa
Raspunde

ID

Acum 2 luni

E trist când indivizi cu IQ egal cu mărimea de la șlap au drept de vot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus