Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Expoziție de pictură în Piața Mare a Sibiului. Culorile discriminării - un scurt istoric al discriminării pe criteriul culorii pielii

Expoziție de pictură în Piața Mare a Sibiului. Culorile discriminării - un scurt istoric al discriminării pe criteriul culorii pielii

Muzeul Naţional Brukenthal prezintă în Piața Mare din Sibiu expoziţia „Culorile discriminării”, curatori dr. Dana Roxana Hrib și dr. Alexandru Constantin Chituță. Evenimentul prezintă începuturile ideologiei de rasă și un scurt istoric al discriminării pe criteriul culorii pielii.

Expoziția este deschisă din 20 iulie până la data de 30 septembrie. Cele 16 panouri realizate în cadrul expoziției prezintă un scurt istoric al discriminării pe criteriul culorii pielii, ilustrat cu ajutorul lucrărilor de pictură europeană din sec. XVI-XVIII, un demers care dorește să arate că ignoranța a determinat cel puțin tot atâtea abuzuri ca și instrumentalizarea politică și economică, indusă de sistemele coloniale.

”Expoziția prezintă un scurt istoric al discriminării pe criteriul culorii pielii, ilustrat cu ajutorul lucrărilor de pictură europeană din sec. XVI-XVIII, un demers care ne arată că ignoranța a determinat cel puțin tot atâtea abuzuri ca și instrumentalizarea politică și economică, indusă de sistemele coloniale. Este importantă înțelegerea acestui tipar de gândire deoarece, între clasele conducătoare – generatoare de ideologie și oamenii obișnuiți – majoritatea indiferenți sau lipsiți de cunoaștere, arta a constituit etapa intermediară a instituționalizării rasismului, pe parcursul mai multor secole”, spun curatorii expoziției.

Expoziția face parte din proiectul „O cultură cu multe culori” al Muzeului Naţional Brukenthal. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus