Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Avertizarea cu cod roșu peste Sibiu a adus mai mult întuneric decât ploaie

Avertizarea cu cod roșu peste Sibiu a adus mai mult întuneric decât ploaie

Cu un sfert de oră după miezul zilei, telefoanele locuitorilor din cea mai mare localitate a județului au început să țiuie, sub povara avertizării de „cod roșu” pe care a transmis-o Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Vijelie puternică, în care rafalele vor depăși 90 de km/h, iar alături de grindină apa va cădea în cantități de peste 25 de litri pe metru pătrat au fost principalele elemente ale mesajului de „extreme alert” lansat de ISU Sibiu pentru intervalul orar 12:15 – 13:15.

Mesajul ISU a pornit de la o avertizare cu același cod roșu emisă de Centrul meteorologic regional Transilvania Sud, care anunța aceleași rafale, grindină și averse și peste orașele Cisnădie, Tălmaciu, Săliște, Miercurea și Ocna Sibiului, precum și alte 19 comune din aceeași zonă.

La 12:30, centrul istoric al Sibiului a fost învăluit de întuneric: comercianții au aprins rapid luminile teraselor, au strâns umbrelele și s-au pregătit de furtuna anunțată, de care s-au ferit asemenea și majoritatea turiștilor. 

Fulgerele anunțate au fost rare și depărtate, grindina n-a mai ajuns și prin zona centrală, iar căderile de apă s-au încadrat la cele relativ normale, fiind de scurtă durată.

Cu jumătate de oră înainte de încheierea intervalului în care municipiul Sibiul era anunțat a fi sub cod roșu de vijelii, ploaia de vară s-a oprit. Iar meteorologii au emis o nouă avertizare, prin care anunțau că fenomenele „de cod roșu” și-au schimbat direcția către nordul județului. Adică Mediaș, Dumbrăveni, Copșa Mică și satele învecinate, unde rafalele, grindina și aversele urmau să se manifeste până în jurul orei 13:45.

Fotografii de Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus