Duminică,
24.09.2023
Thunderstorm With Heavy Rain
Acum
20°C

O sibiancă de 32 de ani, manager general al Romgaz Black Sea Ltd. Compania preluată cu un miliard de dolari în 2022 deține 50% din Neptun Deep

O sibiancă de 32 de ani, manager general al Romgaz Black Sea Ltd. Compania preluată cu un miliard de dolari în 2022 deține 50% din Neptun Deep

Diana Lupu (32 de ani), asistent universitar la Departamentul Inginerie Industrială şi Management al ULBS este noul manager general al Romgaz Black Sea Ltd. Anunță Profit.ro.

Compania a fost preluată în august 2022 pentru peste 1 miliard de dolari de la americanii de la ExxonMobil și deține 50% din drepturile asupra concesiunii offshore de gaze naturale Neptun Deep, cea mai mare din Marea Neagră românească, pentru care decizia finală de investiție a fost anunțată oficial luna trecută, alături de partenerii de la OMV Petrom, operatorii perimetrului.

Diana Lupu l-a înlocuit în funcție pe Alin Știrbu, care deținea poziția din august anul trecut și fusese anterior director adjunct al ExxonMobil România.

Diana Lupu este inginer-doctor în petrol și gaze, cu studii de specialitate la facultățile de profil din Sibiu și Ploiești și teză de doctorat cu tema ″Contribuții privind stimularea afluxului de gaze naturale în sondele cu dificultăți tehnologice, prin reabilitarea sistemului zăcământ-sondă″, susținută în 2021.

Noua șefă a Romgaz Black Sea Ltd. a lucrat în perioada 2014-2017 pentru gigantul american al serviciilor petroliere Schlumberger, în România (unde s-a ocupat în principal de zăcământul de gaze Laslău Mare din județul Mureș, exploatat în asociere de Schlumberger și Romgaz), precum și în Sultanatul Oman, potrivit CV-ului său.

Din 2017 s-a angajat la Romgaz, unde a fost inginer de zăcământ până în aprilie 2021. În cadrul companiei de stat românești, a lucrat la elaborarea de studii de evaluare a resurselor geologice și a performanțelor în exploatare ale zăcămintelor de gaze naturale, în cadrul Serviciului Stimulare-Reabilitare Producție. După aceea, până luna aceasta, Diana Lupu a fost consilier tehnic al directorului general (ulterior director general adjunct) Aristotel Jude, în special pe aspecte legate de proiectul Neptun Deep, inclusiv tranzacția cu ExxonMobil, dar și ca reprezentant al Romgaz în echipa comună formată cu OMV Petrom pentru dezvoltarea tehnică a proiectului. 

Diana Lupu a absolvit în 2015 cursurile Facultății de Ingineri a Universității Lucian Blaga de Sibiu.

Între 2012 – 2016 a fost membru în Consiliul de Administrație al Universității Lucian Blaga, ca reprezentant al studenților.

Între 2006 și 2010 a urmat cursurile Colegiului Economic “George Barițiu“ din Sibiu.

România Romgaz a decis recent să acorde filialei sale Romgaz Black Sea Ltd. un împrumut de 454 milioane dolari pentru contribuția sa la dezvoltarea Neptun Deep, care să acopere necesitățile de finanțare în perioada iulie 2023-martie 2024, anunță Profit.ro.

Investiția totală a Romgaz în proiect este estimată la 2 miliarde de euro până în 2027. Concesionarii Neptun Deep, OMV Petrom și Romgaz, au anunțat oficial pe 21 iunie decizia finală de investiție în proiect. Cele două companii estimează că Neptun Deep va furniza un volum brut total de 100 miliarde metri cubi de gaze naturale, care va fi împărțit în mod egal între cei doi parteneri, iar investițiile de dezvoltare necesare declanșării producției în 2027 se vor cifra la aproximativ 4 miliarde euro.

Sursa foto: Profit.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Sparrow

Acum 1 lună

Când a avut timp sā facā toate astea frate, cā mie imi ia o jumate de sâmbātā sā imi fac curat in garsonierā. Dup-aia sunt rupt, tre sā trag un pui de somn....
Raspunde

Canaris

Acum 1 lună

Frumoasa carieră, mai ales ca pornirea după standardele actuale nu a fost prea buna.....Adică un liceu de mina a doua (economic), o universitate din a treia grupa valorica (ulbs).... Vorba lu Dem Radulescu.... Cine vă recomandă pentru acest post?.... Vocea și talentul meu! În cazul ei se potrivește... Studiile și tinerețea mea! Mult succes în continuare!
Raspunde

Chirica

Acum 1 lună

Pacat ca nu sunt trecute CV si legaturile de familie, probabil ca s-ar fi clarificat atunci si cariera
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 1 lună

Contribuții... Cunoscătorii știu ce vreau să zic.
Raspunde

ValKer

Acum 1 lună

"Manager general"...adica ala care semneaza ce zice proprietaru. Un fel de secretara.
Raspunde

Leonard

Acum 1 lună

Câtă ură ! Câtă invidie ! Lăsați femeia în pace să își vadă de viața ei ce vă băgați unde nu vă fierbe oala . Am uitat că Ardealul-i fruncea la Bârfă și la trântorit . Succes Diana Lupu și nu uita să ignori toate bârfele și răutățile oamenilor că la acest capitol din păcate Sibiul este fruntaș pe siturile online .
Raspunde

Mircea

Acum 1 lună

România a vândut lui ExxonMobil cu 37 milioane de dolari drepturile de exploatare a zăcămintelor de gaze din Marea Neagră și apoi le-a cumpărat înapoi plătind prețul de un miliard de dolari.Asta da afacere tipic românească!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus