Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Lucrările de pe strada Bruxelles, ce va uni Zona Industrială Vest de Calea Șurii Mici, evoluează. Fodor: „Este o stradă importantă”

Lucrările de pe strada Bruxelles, ce va uni Zona Industrială Vest de Calea Șurii Mici, evoluează. Fodor: „Este  o stradă importantă”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a verificat astăzi în teren o parte dintre șantierele deschise de municipalitate. Printre acestea se numără și lucrarea de modernizare a străzii Bruxelles, o nouă legătură rutieră, velo și pietonală între Zona Industrială Vest și Calea Șurii Mici. Informațiile cu privire la aceste vizite au fost făcute publice pe pagina de facebook a primăriei. 

„Strada Bruxelles este importantă atât pentru viabilizarea Zonei Industriale Vest, cât și pentru creșterea mobilității locuitorilor din cartierele rezidențiale existente, dar și din cele care urmează să se construiască aici. Este o zonă de dezvoltare a orașului în care creăm infrastructura atât prin lucrările de pe str. Bruxelles, cât și prin cele contractate deja pentru str. Varșovia, precum și prin amenajarea coridorului de mobilitate pe Calea Șurii Mici, proiect în pregătire”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
 
Reprezentanții instituției menționează faptul că lucrarea este importantă pentru că atât Cartierul rezidențial Magnolia, cel din zona str. Ogorului și cartierul EMCO, precum și companiile ODU, Hipic Prod și Malidcom vor fi astfel conectate la noi rețele de apă și canalizare, ceea ce va însemna un debit mai bun de apă potabilă și o preluare mai eficientă a apelor uzate. Rețelele au fost astfel dimensionate încât să asigure nu doar nevoile din prezent, ci și necesarul în contextul dezvoltării urbanistice viitoare a zonelor respective prin noi cartiere rezidențiale și unități de producție.
 
În acest moment rețeaua de canalizare menajeră a fost finalizată deja și se lucrează la amenajarea cu elemente din beton a canalului care va colecta apa de ploaie de pe câmp. Se instalează noua rețea de apă și se amenajează canalizarea pluvială.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

X

Acum 1 lună

Rochii piele de tigru si barbati pensati nu suport! Sunt subiectiv, recunosc, dar nu suport!!!

Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

iar apar in ziare INCOMPETENTII si IGNORANTII!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus