Administrația Spitalului Județean din Sibiu a solicitat Consiliului Județean să aprobe contractarea unor servicii juridice pentru a reprezenta instituția în instanță în două dosare.
Potrivit unei adrese a spitalului către conducerea CJ Sibiu, pe rolul Tribunalului Sibiu sunt două dosare în care este implicată instituția. Primul are ca obiect contestarea unei decizii de concediere, în care Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu are calitatea de pârât. În acest caz, un fost angajat în cadrul Serviciului Achiziții Publice solicită anularea deciziei de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă, reintegrarea sa pe postul deținut, obligarea spitalului la plata de despăgubiri și a cheltuielilor de judecată.
În al doilea dosar, mai mulți angajați ai Spitalului au inițiat o cauză privind drepturile lor bănești. Este vorba despre 12 angajați din diferite secții, care solicită plata, începând cu data de 1 decembrie 2018, diferențele salariale cuvenite pentru cealaltă jumătate de normă prestată și neremunerată, respectiv 3,5 ore muncă/zi, în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu aceștia, actualizarea sumelor cu dobândă legală penalizatoare cumulată cu rata inflației începând cu scadența fiecărei sume, până la achitarea efectivă și integrală, precum și a cheltuielilor de judecată. Din adresă aflăm că este vorba despre salariații Mohor Cosmin-Ioan (Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie), Mohor Călin-Ilie (Secția Clinică Chirurgie Generală I), Fleacă Sorin Radu (Ortopedie și Traumatologie), Roman Mihai Dan (Ortopedie și Traumatologie), Bădescu Tudor-Mihai (Obstetrică Ginecologie), Crețu Dan-Gheorghe (Chirurgie Generală I), Săbău Alexandru-Dan (Chirurgie Generală II), Mutu Călin-Cosmin (Neurologie), Stanciu Mihaela (Compartiment Clinic Endocronologie), Diaconu Cosmina (Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie I), Pintea Alina-Liliana (Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie I) și Dumitra (Faur) Anca-Maria (Chirurgie Generală II)
„Situațiile care impun consultanță și asistență juridică de către un avocat specializat în ramura dreptului civil și dreptului muncii sunt reprezentate de natura complexă a cauzelor determinate de faptul că în cele două spețe este necesară analizarea tuturor considerentelor de natură civilă și administrativă, care au condus la formularea cererilor de chemare în judecată”, se arată în solicitarea administrației SCJU Sibiu. Un alt argument este cel al „posibilului impact financiar negativ semnificativ”.
În răspuns, conducerea CJ Sibiu a pregătit un proiect de hotărâre prin care va propune în ședința din 30 august consilierilor județeni aprobarea achiziționării de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Spitalul Județean Sibiu
Vizualizari: 5356
Ultimele comentarii
Acum 52 minute
Raluca Budusan
Acum 54 minute
Em
Acum 1 oră
Hermann Stadt
Acum 1 oră
Un cititor
Acum 1 oră
H-Bomb