Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

A noua sesiune de formare pilot a fost organizată de Asociația Comunelor din România în comuna Sadu

A noua sesiune de formare pilot a fost organizată de Asociația Comunelor din România în comuna Sadu

În comuna Sadu, județul Sibiu, a avut loc la finalul lunii trecute, în perioada 27 – 28 iulie, sesiunea de formare pilot nr. 9 cu titlul „Interacțiune și colaborare între membrii Consiliului local, aparatul de specialitate al primarului, servicii de specialitate la nivelul comunei Sadu, județul Sibiu”.

Sesiunea de formare pilot a fost organizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”, finanțat prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Au participat 26 de persoane, aleși locali, funcționari publici, personal contractual, reprezentanți ai serviciilor publice subordonate, de la nivelul comunei Sadu, județul Sibiu.

Evenimentul s-a axat pe principiile bunei guvernări, modul în care acestea sunt aplicate la nivelul comunei și pe conștientizarea rolului pe care aleșii locali, funcționarii publici și personalul contractual îl au în comunitate, astfel încât să crească gradul de încredere al cetățenilor în autoritățile publice locale.

De asemenea, cele 4 subiecte ale proiectului, etica, transparența, conflictul de interese și incompatibilitățile la nivelul administrației publice locale, au fost explicate în cele 2 zile de formare.

Sesiunea de instruire a avut-o ca formator pe dna Daniela STĂNCULESCU. Organizator de curs a fost dl Aurel RADU – coordonator instruire în cadrul proiectului.

Aceste sesiuni de formare pilot au la bază experiența partenerului din Norvegia, Asociația Autorităților Locale și Regionale din Norvegia, care organizează astfel de sesiuni de formare pentru fiecare municipalitate din Norvegia pe parcursul fiecărui ciclu electoral.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 769

Sus