Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Primăria anunță încă opt stații de închiriere și un total de 100 de biciclete în cadrul sistemului Sibiu Bike City

Primăria anunță încă opt stații de închiriere și un total de 100 de biciclete în cadrul sistemului Sibiu Bike City

Sibiu Bike City va avea încă opt stații de închiriere și un total de 100 de biciclete. Vineri, 1 septembrie, Primăria Sibiu a semnat cu firma Sustainable Urban Mobility Solutions din București contractul pentru extinderea acestui sistem public de închiriere a bicicletelor, anunță reprezentanții instituției. 

În termen de 60 de zile, firma contractată va furniza echipamentele, le va instala în locații și le va pune în funcțiune. Extinderea sistemului se va face prin furnizarea și instalarea a: 

Încă opt stații (terminale) inteligente, eficiente energetic prin panourile solare care le vor asigura necesarul de curent pentru funcționare. De la acest terminal utilizatorii pot închiria biciclete cu ajutorul unui card bancar, pot afla informații despre abonamentul pe care îl dețin și pot afla codul pentru deblocarea unei biciclete, după ce efectuează plata. De asemenea, pentru cei care nu au mai închiriat biciclete Sibiu Bike City, pe terminal se găsesc instrucțiuni pentru închiriere și utilizarea corectă, date de contact pentru echipa care administrează sistemul, precum și  o hartă interactivă cu trasee si poziționarea tuturor stațiilor Sibiu Bike City. 

Cele opt noi centre vor fi amplasate în zona industrială vest, în zona centrală și în zona Parcul Sub Arini – Calea Dumbrăvii, unde s-a înregistrat un număr mai mare de închirieri și, deci, o cerere ridicată. Locațiile exacte vor fi stabilite la o dată ulterioară, în urma unor verificări în teren împreună cu serviciul public care administrează sistemului și cu firma contractată, pentru a asigura îndeplinirea unei serii de factori, printre care se numără: proximitatea față de stațiile de autobuz pentru interconectarea cu transportul public; o expunere optimă la soare pentru panourile solare care alimentează terminalele; o integrare în spațiul public cât mai puțin invazivă; siguranța utilizatorilor.

100 de biciclete prevăzute cu sistem de localizare și comunicații utilizând tehnologiile de GPS activ, care permite urmărirea lor în timp real prin sistemul informatic deja funcțional. Pentru andocarea acestor biciclete, contractantul va amenaja și dock-urile în care se staționează bicicletele atunci când nu sunt în uz și în care utilizatorii trebuie să returneze bicicletele după încheierea cursei. 

Toate aceste elemente noi vor fi integrate în sistemul Sibiu Bike City existent și deja în uz. 

Valoarea investiției se ridică la 2,47 de milioane de lei, din care 2,42 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, restul fiind asigurat din bugetul local de către Primăria Sibiu. 

Reamintim că la finalul lunii aprilie 2022, Primăria Sibiu a deschis sistemul Sibiu Bike City format din 49 de stații de închiriere amplasate în 44 de locații, dotate cu 540 de biciclete și 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități, împreună cu un program informatic care să gestioneze digital funcționarea sistemului.

Închirierea bicicletelor se poate face atât prin intermediul terminalelor inteligente din stații, cât și prin aplicația PBSC, care se poate descărca gratuit din Google Play și App Store. Din 29 aprilie 2022, când a fost lansat, bicicletele Sibiu Bike City au fost închiriate pentru peste 118.500 de călătorii efectuate în aproximativ 12 luni (sistemul nefuncționând în perioada sezonului rece, între 12 decembrie 2022 – 1 aprilie 2023).    

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus