Luni,
25.09.2023
Parțial Noros
Acum
21°C

Judecător pensionar din Agnita cere să fie reîncadrat în funcție: ”Grădina Maicii Domnului, ce frumos pentru CSM să aibă un președinte cu acest nume!”

Judecător pensionar din Agnita cere să fie reîncadrat în funcție: ”Grădina Maicii Domnului, ce frumos pentru CSM să aibă un președinte cu acest nume!”

Judecătorul pensionar Florin Vădeanu, care a activat la Judecătoria Agnita, a cerut să fie reîncadrat în funcție după ce s-a pensionat în 2021 de teama zvonurilor că pensiile speciale vor fi eliminate, relatează G4Media.

Modul în care acesta s-a adresat președintelui CSM a atras atenția jurnaliștilor din presa centrală.

”Am urmărit în plus toate interviurile din arhiva CSM-ului din 2018 încoace și știam că dumneavoastră veți fi în față, domnule Grădinaru, … grădina Maicii Domnului, ce frumos pentru CSM să aibă un președinte cu acest nume!”, i s-a adresat la finalul interviului de reîncadrare în funcție judecătorul pensionar Florin Vădeanu președintelui CSM Daniel Grădinaru.

”Eu nu sunt din 2018 aici, dar e bine că le-ați vizualizat”, i-a răspuns președintele CSM.

Judecătorul Vădeanu a admis și că s-a pensionat în 2021 de teama zvonurilor că pensiile speciale vor fi eliminate.

”Hai să o spun pe aia dreaptă. Situația stă în felul următor: noi când ne-am pensionat atunci, în 2021, majoritatea, am fost atunci, după ce fuseseră acele discuții de la Curtea Constituțională, ba cu eliminarea pensiilor speciale, ba cu impozitul progresiv, ba cu nu știu ce și așa mai departe. Acum, multe lucrurile s-au rezolvat. S-a stabilit o dată pentru totdeauna că aceste pensii speciale rămân. Sau de serviciu, cum li se zice. Din acest punct de vedere, în condițiile în care sunt sănătos, cel puțin, cât pot, pot să mă duc și 10 ani, fără probleme. Mai e o chestiune: dacă în directivele Uniunii Europene se spune că pensia de serviciu este la 75-80% din  salariul net, eu știu pe ce mă duc acum”, a transmis judecătorul. (video-ul poate fi urmărit aici)

Secția pentru judecători a CSM a aprobat în unanimitate cererea magistratului pensionar Florin Vădeanu de reîncadrare în funcția de judecător la Judecătoria Agnita.

Pe durata reîncadrării în funcție, magistrații primesc salariu și 15 la sută din pensia de serviciu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4804

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Unsibian

Acum 1 săptămână

Nu-i mai satură cel de sus de bani pe unii.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 săptămână

Cred cā " cel de Jos" e responsabil cu foamea de bani
Raspunde

Sdfg

Acum 1 săptămână

nesimtirea acestor parveniti nu mai are limite... in loc sa se bucure de pensia lui speciala nemeritata (o recunoaste chiar el) acum vrea sa mai suga la ugerul tarii ca doar obrazul gros cu cheltuiala se tine. astia sunt genul de oameni pe care daca ii vezi pe strada sa ii scuipi in fata si sa amolestezi verbal pentru nesimtirea de care dau dovada. niste lepre ale societatii ce traiesc pe spatele nostru a celor care lucram in privat in special

Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 săptămână

Trăiască și-nflorească ridicarea oficilă a MCV de către Comisia Europeană ! Deplină încredere in astefel de “ optimizatori fiscal “ ai administrării Justiției in țara in care încă e valabil proverbul “ Dreptatea umbla cu capul spart “ !
Raspunde

Radu

Acum 1 săptămână

Slugarnicie si lingusala. Se indoaie la 90de greade in fata sefului CSM. Un om care sta stamb, poate sa judece drept?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus