Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Vlogger britanic, în vizită la noi: Voi fi printre puținii britanici care spun mergi la Sibiu. Si alți doi vloggeri români laudă orașul

Vlogger britanic, în vizită la noi: Voi fi printre puținii britanici care spun mergi la Sibiu. Si alți doi vloggeri români laudă orașul

Sunt din ce în ce mai mulți vloggeri de călătorie care se arată încântați să descopere Sibiul și împrejurimile. În ultima săptămână pe Youtube au fost încărcate două astfel de vlogguri. Unul aparține vlogger-ului Ash, un britanic care își împărtășește aventurile prin diferite destinații ale lumii și care a ajuns pentru prima oară șa Sibiu. Cel de-al doilea este realizat de Mircea și Monica doi români care au mai fost prin orașul nostru, dar până la realizarea vloggului nu au mai poposit.  

From The Ash este canalul pe care au fost urcate filmările făcute de britanic. Aventura sa este împărțită în cinci filmulețe și începe la Conacul Maria Theresa din Orlat unde vlogger-ul este impresionat de felul în care arată locația, de piscine, peisaj, localitate, oameni și de modul de a-ți petrece timpul liber.

În cel de-al doilea film prezintă experiența de a participa la botezul ortodox al unui bebeluș în calitate de naș, botez care s-a terminat cu o petrecere pe cinste. Pleacă apoi spre Sibiu unde este cazat pe Strada Avram Iancu, în centrul vechi al orașului.

„Este un oraș frumos, foarte frumos și pare destul de mare. Adică uitați-vă la aceste clădiri. Nu vezi așa ceva în Marea Britanie. Îmi amintește cumva de Bavaria, din Germania ”, spune vloggerul. Vizitează orașul, mănâncă la Super Mama, merge la Podul Minciunilor unde încearcă să-i afle legendele.

În cel de-al treilea film ajunge pe Transfăgărășan, urcă la Bâlea și este cu adevărat încântat de ceea ce vede.

„Cred că noua mea pasiune este să merg în locuri în care nu am mai fost niciodată. România nu s-a aflat până acum două săptămâni pe lista mea, dar iată-ne aici și uitați-vă cât este de frumos. Asta vom face. Vom merge în vacanțe în locuri care nu sunt pe lista cuiva, pentru că te pot surprinde în mod plăcut.”

Au coborât cu telecabina bucurându-se de întreg peisajul.

Ultimele două episoade sunt dedicate Sibiului.

„Toată lumea îți spune că trebuie să mergi la Roma, trebuie să mergi la Bercelona, dar sunt foarte puțini în Marea Britanie care spun că trebuie să mergi la Sibiu. Eu însă, voi fi unul dintre ei, pentru că așa ar trebui. Uitați-vă, este minunat.”

Nu ratează să vorbească despre ochii din acoperișuri. Vizitează biserici, Grădina Zoologică și Muzeul Astra. Este prima dată pentru el când vizitează un astfel e muzeu.

Întors în oraș îl impresionează arhitectura clădirilor pe care le consideră frumoase, felul în care arată Pardon Cafe, cafeaua băută pe terasa de lângă Filarmonica de Stat Sibiu și chiar tunurile de la intrare. Admiră zidurile Sibiului cu istoria dramatică din spatele lor și prezintă Parcul Cetății cu priveliștea asupra Bulevardului Coposu. Merge prin Piața Mare și se oprește în Muzic.

Înainte de a se întoarce în Marea Britanie vorbește despre cazarea de pe Avram Iancu.

„M-au impresionat aceste mici detalii. Această veioză care arată ca o lampă veche de gaz. Aceste mici detalii decorative din alcov, patul care este confortabil. Avem un birou aici, pe care nu prea l-am folosit, umerașe pentru haine, un dulap și acesta este unul din cele trei dormitoare.”  

Este impresionat de o sobă și pare că este prima dată când vede una.

Întreaga vacanță se încheie cu priveliștea de pe terasa localului Atrium, cu imagini din Piața Mică, Piața Mare și din Aeroport, toate pe acordurile pianistului de la Atrium.

Sibiu, cel mai frumos oraș din România

Ordinar Extraordinar este canalul pe care au postat Mircea și Monica experiența lor după o zi petrecută în Sibiu.  

Cei doi tineri prezintă într-un film care depășește cu puțin durata de 33 de minute frumusețea orașului. Și-au alocat o zi întreagă pentru a vizita mai multe locuri din oraș și pentru a avea o imagine completă.

Au început cu Turnul Sfatului unde au fost fascinați de mecanismul ceasului și de istoria despre care spun că nu o găsesc pe Wikipedia, ci povestită de d-l Iulian, cel care se ocupă de Turn. Pe parcursul imaginilor povestesc mai multe legende și istorioare despre denumirea orașului și stabilirea granițelor acestuia.

Au mâncat apoi în restauratul Hermannia pe care l-au ales pentru că poartă numele orașului și pentru a mânca mâncăruri săsești.

„Foarte diferite preparatele, dar super gustoase. […] De multe ori ca să te îndrăgostești de un oraș, trebuie să fie mâncarea bună”, a fost concluzia lor.

După ce au mâncat au vizitat Piața Mică și Podul Minciunilor.

Imaginile din filmul lor poposesc pe detalii și scot în evidență frumusețea orașului.

„Știi ce-mi place mie cel mai mult? Chiar dacă nu toate clădirile sunt restaurate și sunt destule care nu sunt, cele care nu sunt restaurate, spre deosebire de București sau alte orașe, nu sunt nici batjocorite. Sunt neatinse și nu sunt pline de cabluri, de aparate de aer condiționat”, spune Mircea.

Monica ajunge la concluzia că Sibiul este cel mai frumos oraș din România și singurul pe care l-ar recomanda turiștilor străini. Recunoaște că și Brașovul i-a plăcut, dar crede că Sibiul este mai bogat, cu un centru vechi mai mare, mai amplu. Elementul forte? „Este dominat de bun gust. Este turistic, dar nu pare turistic. Este făcut pentru localnici, iar turiștii vin pentru că este frumos.”

„Este singurul oraș din România care s-ar putea bate cu alte orașe turistice din Europa”, spune Monica.

Tinerii vorbesc despre naturalețea orașului, curățenia, codurile QR cu ajutorul cărora afli povestea edificiilor și a clădirilor monument. Nici în acest vlogg nu a lipsit povestea ochilor de pe acoperișurile caselor.

Au încheiat ziua și vlog-ul impresionați de două lucruri: urșii de pe Transfăgărășan și de Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Mno

Acum 2 luni

Imediat apar brașovenii sa ne spună ca al lor e mai frumos , la ei poți sa mănânci laba de urs :))

Raspunde

Dan

Acum 2 luni

Se pare ca nu mai vin!
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

Se aude multa engleza britanica prin centru, nu e o noutate

Raspunde

Michael

Acum 2 luni

Ce e relevant aici?
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Omul bate campii...Anual sunt sute de mii de straini veniti din toata lumea, inclusiv britanici, care traverseaza Muntii Fagaras datorita unicitatii spectacolului alpin, nu doar unul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus