Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Cealaltă față a șantierelor deschise noaptea în Sibiu: Nouă sesizări și cea mai mare amendă dată pentru tulburarea liniștii publice

Cealaltă față a șantierelor deschise noaptea în Sibiu: Nouă sesizări și cea mai mare amendă dată pentru tulburarea liniștii publice

O sesizare primită pe adresa Turnul Sfatului arată că dacă lucrezi noaptea nu este o idee chiar atât de bună. Un constructor ai cărui muncitori spun că au fost nevoiți să lucreze pe timp de noapte a fost amendat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Nu mai puțin de nouă plângeri de la sibieni care locuiau în apropiere au ajuns la poliția locală în decursul a patru zile în care au fost lucrările pe timp de noapte. De asemenea, polițiștii locali transmit că totul se va finaliza cu o amendă de 1.500 de lei, cea mai mare care poate fi dată pentru deranjarea liniștii publice, iar activitatea șantierului va fi monitorizată.   

O sibiancă a trimis la finalul săptămânii trecute o sesizare pe adresa redacției Turnul Sfatului prin care reclama zgomotul puternic făcut de muncitorii unui șantier din zona Cireșica, în toiul nopții. Femeia spune că pe acel șantier s-a lucrat cel puțin patru nopți la rând, la ore extrem de înaintate.

„De patru nopți nu se poate dormi în zona Aleea Streiu (Cireșica) din cauza zgomotului puternic de pe șantierul blocului aflat în construcție lângă grădiniță. Am făcut raportări în fiecare noapte folosind aplicația Sibiu City App și alți vecini au făcut același lucru, dar degeaba, gălăgia se repornește după ce pleacă poliția. Sesizările sunt făcute după ora 2 noaptea, la 3 chiar și la ora 4. Alții au făcut mai devreme. Problema este aceeași toată noaptea”, se arată în sesizare.

De asemenea, sibianca se întreba care sunt măsurile legale la care s-ar putea apela pentru ca zgomotul să înceteze.  

„Poate dumneavoastră puteți investiga ce se întâmplă, de ce brusc au început să lucreze pe timpul nopții și cât o să mai dureze chinul acesta pentru locuitorii din zonă. Există vreo măsură legală prin care se poate obliga constructorul să nu deranjeze liniștea publică pe timpul nopții? Să nu mai dea drumul la acele mașinării care ne țin treji noapte de noapte?”, mai stă scris în sesizare.

Poliția locală spune că au fost nouă sesizări în acest sens

Reprezentanții Poliției Locale Sibiu spun că s-au deplasat la șantier la fiecare sesizare și dacă la început au dat un avertisment, totul se va încheia cu cea mai mare amendă care poate fi dată pe această speță.

„Poliția Locală a primit nouă sesizări pe această temă în cele patru nopți din perioada 18-22 septembrie. Un echipaj s-a deplasat în teren de fiecare dată pentru a verifica situația, confirmând faptul că, într-adevăr, constructorul desfășura lucrări în acest șantier privat, atât seara, cât și noaptea. Dacă în prima seară s-a aplicat doar un avertisment, iar constructorul a încetat lucrările, în următoarele trei seri, constructorul a fost amendat. Poliția Locală va aplica amenda maximă prevăzută de Legea 61/1991 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, de 1500 de lei, și va continua să monitorizeze această zonă pentru a sancționa abaterile, singura măsură legală la dispoziția Poliției Locale”, se arată într-un răspuns către Turnul Sfatului.

Muncitorii au fost nevoiți

La fața locului erau câțiva muncitori care își vedeau de treabă și pe timpul zilei. Era prezent și șeful de șantier care a explicat situația.

„Da. Știu despre ce vorbiți. Săptămâna trecută s-a turnat jos șapa și a trebuit finisată. S-a lucrat noaptea pentru că șapa a fost turnată ziua și ea trebuie finisată. Și trebuie făcut acest procedeu până să se întărească, de aceea s-a lucrat și zi și noapte”, a spus șeful de șantier.

De asemenea, el a precizat că acele lucrări au fost terminate și că oamenii nu vor mai avea de suferit din cauza zgomotului pe timp de noapte.

„Dar acea parte din lucrare s-a încheiat și nu se va mai lucra noaptea. Săptămâna trecută au stat băieții aici, zi noapte, n-au plecat”, a mai spus șeful de șantier.

Clădirea care se construiește chiar lângă Grădinița Nr. 45 va avea subsol, parter, patru etaje plus un etaj retras. Este construită de SC Ramalexis Building SRL, iar beneficiarul instituției este SC Total NSA srl.

Lucrările au început în 4 septembrie anul acesta și ar trebui finalizate în aceeași lună a anului 2025.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Daca Total NSA nu poate sa-si faca blocul asta amarit,cum dracu' cistiga licitatii la Stat(CJ) pentru chestii mult-mult mai complicate?
Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

Asta-i logica constructorilor si logica autoritatilor locale: la "noul" pod de peste Cibin de pe alba-iulia, de langa Lidl-turnisor, lucrau de la 8-9 pana la 15-16 si au tegiversat lucrarea ani de zile. Acolo puteau lucra lejer non-stop fiind vorba de o zona relativ nepopulata (cele mai apropiate cladiri cu locuinte sunt la cateva sute de m distanta). Dar nu, acolo au lucrat program lejer: aici, santier intre blocuri de locuinte si pare-se ca lucreaza intensiv non-stop. Noaptea mintii!
Raspunde

Pop

Acum 2 luni

Oare daca merge ITM-ul si verifica pontajele, ce gaseste ? Lucru zi-noapte ? Autoincriminare
Raspunde

Florin

Acum 2 luni

Nesimtire … a la ASN LATOT Srl . Ma mir cum de a îndrăznit politia sa ii deranjeze!!
Raspunde

Un adrian

Acum 2 luni

Lăsați oamenii în pace!Doar construiesc blocuri autentice , din Marginime!Pai!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus