Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Primăria Cârțișoara primește cereri pentru ajutorul la încălzirea locuinței și suplimentul la energie

Primăria Cârțișoara primește cereri pentru ajutorul la încălzirea locuinței și suplimentul la energie

De luni, 30 octombrie, Primăria Cârțișoara primește cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.

Cine este eligibil pentru primirea acestui ajutor? Familiile și persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei/membru de familie în cazul familiilor sau 2.053 lei, în cazul persoanei singure. 

Cine NU poate beneficia de acest sprijin? Cei care dețin în proprietate bunuri precum clădiri sau alte spații locative, terenuri, autoturisme cu vechimea mai mică de 10 ani, autovehicule utilitare sau depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. Lista completă a bunurilor care conduc la excluderea de la acordarea acestui sprijin este disponibilă mai jos

Condițiile de acordare. Cârțișorenii care îndeplinesc criteriile pot benefica de ambele ajutoare, în paralel. .

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă:

  • pe o perioadă de maxim 5 luni, lunar, între 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024
  • utilizatorilor de energie termică, energie electrică, gaze naturale sau lemne și combustibili petrolieri, în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, procentual, dar nu mai mult de 250 lei/lună pentru gaze naturale, 500 lei/lună pentru energie electrică și 320 lei/lună (pentru combustibili solizi și/sau petrolieri).
  • cuantumul ajutoarelor pentru încălzire nu se acordă direct beneficiarilor, ci se scade din factura care atestă contravaloarea consumului lunar, de către furnizori și nu poate fi mai mare decât valoarea consumului facturat; excepție face doar contravaloarea ajutorului pentru încălzire ce constă în combustibili solizi și/sau petrolieri, care se plătește direct titularului de Primăria Cârțișoara.

Suplimentul  pentru energie se acordă:

- pe tot parcursul anului, lunar, în sumă fixă

10 lei /lună pentru energie termică, 10 lei/lună pentru gaze naturale, 20 lei/lună pentru lemne și 30 lei/lună pentru energie electrică)

  • în situația în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.

Informații privind documentele necesare:

Formularele tip care trebuie completate, precum și lista cu acte/înscrisuri doveditoare care se vor atașa la aceste cereri sunt disponibile la Sediul Primăriei, compartimentul Asistență Socială.

Din 30 octombrie, în format tipărit, la Primăria Comunei Cârțișoara în programul de lucru luni-joi, între orele 9-15, iar vineri între orele 9-12.

Perioada de depunere:

Cererile pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței se depun în perioada 30 ctombrie – 13 noiembrie pentru a obține ajutorul pentru încălzirea locuinței pe parcursul întregului sezon rece noiembrie 2023 – martie 2024. În cazul cererilor depuse după data de 13 noiembrie, ajutorul se constituie ulterior datei depunerii.

Cererile pentru acordarea suplimentului pentru energiei se depun din 30 octombrie, concomitent cu ajutorul pentru încălzire sau pe tot parcursul anului.

Informații suplimentare se pot obține de la Primăria Comunei Cârțișoara.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus