Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
1°C

Sezonul rece se apropie cu pași repezi? Află aici cât de important este să-ți echipezi mașina cu anvelopele potrivite!

Sezonul rece se apropie cu pași repezi? Află aici cât de important este să-ți echipezi mașina cu anvelopele potrivite!

În special în timpul sezonului rece, folosești propria ta mașină cu mult mai multă frecvență decât ai fi făcut-o în mod obișnuit, renunțând fără regret la transportul în comun. A avea propria mașină, în special în timpul iernii, îți asigură confortul termic de care ai nevoie în zilele friguroase, chiar dacă poate fi mai costisitor. Mașina trebuie, de asemenea, pregătită pentru aceste condiții variate și trebuie verificată. Citește în continuare acest articol pentru a afla de ce este important să ai anvelope de calitate pentru mașina ta.

De ce să-ți echipezi mașina cu anvelopele potrivite?

Fie ca este vorba de cauciucurile de vară, de iarnă sau mixte, anvelopele trebuie să funcționeze bine simultan cu diferitele sisteme de suspensie, să răspundă corect comenzilor direcției, să fie rezistente și să facă foarte puțin zgomot în timpul mersului. Pentru ca vehiculul să ruleze în siguranță, anvelopele trebuie să poată rezista forțelor puternice exercitate asupra acestuia, atunci când frânează, accelerează sau merge în viraje. Acestea sunt cu atât mai însemnate în momentul în care drumul este ud și alunecos sau când zăpada și gheața acoperă șoseaua. Poți alege anvelopelepotrivite pentru mașina ta de pe Altex.ro, unde vei găsi o gamă variată pentru orice sezon.

Așadar, principalele motive pentru care mașina trebuie echipată cu anvelopele potrivite sunt următoarele:

Utilizarea anvelopelor pe timpul iernii nu este facultativă

Ordonanța de Guvern nr. 2/2011 stipulează că vehiculele care circulă pe drumurile publice din România trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă în condiții de zăpadă, gheață sau polei. Pentru a evita sancțiunile, legea specifică categoriile de anvelope care pot fi utilizate în sezonul rece. Pe talonul cauciucului tău trebuie să apară marcajul M și S, într-una dintre variantele M+S, M.S. sau M&S. Anvelopele de iarnă sunt potrivite pentru sezonul rece deoarece sunt realizate dintr-un material mai moale, astfel încât șoferul să poată rămâne în control pe asfaltul înghețat.

Asigură protecție în timpul condusului

Pentru început, asigură-te că mașina ta are anvelope de iarnă pentru a-ți garanta o călătorie în siguranță, fără a-ți risca viața, pe a celor apropiați sau pe a celorlalți participanți la trafic. Conform Codului Rutier, dacă vei conduce în sezonul rece, ești obligat să-ți echipezi mașina cu anvelope de iarnă. Acestea sunt concepute pentru a oferi protecție în timp ce străzile sunt acoperite de polei, zăpadă sau gheață. De asemenea, te vor proteja de sancțiunile dure dacă nu iei în considerare regulile de circulație. Așadar, anvelopele trebuie să fie stabile și să te protejeze. Prin urmare, examinează rezistența cauciucurilor tale. Cu timpul, acestea se pot uza și nu mai sunt atât de performante în condiții de iarnă. În cazul în care mașina ta începe să alunece și nu mai poți controla volanul, este timpul pentru un schimb de anvelope.

În concluzie, deși legea nu impune folosirea anvelopelor de iarnă în anumite zile ale anului, acestea sunt necesare atunci când începe să ningă și carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei. Anvelopele de iarnă sunt disponibile pentru toate tipurile de mașini. Fie că dorești anvelope de iarnă de buget sau premium, poți comanda setul dorit în doar câteva minute.

SURSĂ FOTO: Freepik.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus