Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Gorghiu: Onorariile avocaţilor din oficiu vor fi plătite până la finalul acestui an

Gorghiu: Onorariile avocaţilor din oficiu vor fi plătite până la finalul acestui an

Onorariile avocaţilor din oficiu vor fi plătite, până la finalul acestui an, în baza unui memorandum aprobat de Ministerul Finanţelor, a informat, miercuri, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, după o întâlnire la Palatul Parlamentului cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), la care au participat procurorul general şi parlamentari.

"Am luat act, împreună cu procurorul general şi împreună cu colegii parlamentari, de toate lucrurile pe care le doresc a fi îmbunătăţite colegii avocaţi. Sunt la curent cu forma lor de protest recent manifestată în spaţiul public. I-am informat astăzi că Ministerul Finanţelor a aprobat un memorandum prin care vom lua o sumă de bani din fondul de rezervă, astfel încât să putem să plătim, până la finalul anului, onorariile din oficiu pentru avocaţi", a precizat Gorghiu, potrivit Agerpres

Ea a menţionat că, în cadrul întâlnirilor pe care le are programate în continuare în ţară, va avea discuţii cu fiecare barou judeţean, iar, ulterior, la şedinţa Consiliului de organizare strategică, din care fac parte ministrul Justiţiei, preşedintele CSM, preşedinta ICCJ şi procurorul general, va fi invitată conducerea UNBR pentru a discuta problemele ce derivă din profesia de avocat.

Citește și Avocații din Sibiu vor întrerupe marți activitatea, în semn de protest. Nu se respectă termenele cauzelor, restanțe la avocații din oficiu, întârzieri în redactarea hotărârilor

"I-am informat că urmează să merg mai departe cu turneul prin ţară, am vizitat deja opt judeţe. Voi fi la final de săptămână la Bihor, săptămâna viitoare la Gorj, întâlniri care nu vor exclude avocaţii. Voi avea cu fiecare barou din fiecare judeţ discuţii, iar într-un Consiliu de organizare strategică, din care fac parte ministrul Justiţiei, preşedintele CSM, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general, într-o viitoare şedinţă, am decis cu toţii, prin consens, să invităm conducerea UNBR pentru a discuta toate aceste probleme pe care le au în desfăşurarea profesiei de avocat", a transmis Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, la întâlnirea cu UNBR au fost reiterate problemele cu care se confruntă avocaţii. "Problema supraaglomerării instanţelor, termenele lungi ale proceselor. De asemenea, faptul că în anumite instanţe se cenzurează onorariile de avocaţi, faptul că trebuie revizuită legea taxelor de timbru. Toate aceste probleme sunt pe agenda noastră de discuţie şi i-am asigurat, repet, alături de colegul meu, procurorul general, că vom fi atenţi la toate aceste probleme", a explicat ministrul Justiţiei. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus