Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

4.600 lei pentru un metru: Încă o stradă din cartierul Tineretului va fi modernizată

4.600 lei pentru un metru: Încă o stradă din cartierul Tineretului va fi modernizată

Primăria Sibiu vrea să reabiliteze strada Atena, în lungime de 301 metri, din cartierul Tineretului, organizând o licitație publică pentru a identifica o firmă care să execute lucrările. Valoarea contractului este estimată la aproape 1,4 milioane de lei sau peste 4.600 de lei pentru un metru.

Strada a primit numele de „Atena” în anul 2017 odată cu apariția noilor case în câmpul dintre centura ocolitoare a Sibiului, din cartierul Tineretului. Proiectul de prezentare a modernizării străzii Atena a fost prezentat încă la începutul anului 2022.

„Necesitatea realizării străzii Atena rezidă în faptul că ne dorim satisfacerea cerințelor cetățenilor referitoare la creșterea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții, creșterii siguranței individuale și colective, precum și desfășurarea traficului rutier și pietonal în condiții de siguranță și confort, alături de îmbunătățirea capacității de deplasare pentru vehicule și pietoni, și implicit, protecția mediului înconjurător”, se menționează în caietul de sarcini.

În prezent, strada are o structură de pământ și piatră, lipsește iluminatul stradal și rețeaua de colectare a apelor pluviale.

Strada se încadrează în categoria de importanță C, adică normală, și este în lungime totală de aproximativ 301 metri. Proiectul prevede ca pentru circulația pietonală să fie amenajat un trotuar cu lățimea de 1,5 metri și lungimea de 630 metri. Acestea vor fi prevăzute cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Lățimea carosabilului va fi de 6 metri, amenajat cu două benzi de circulație de 3 metri fiecare.

Durata contractului este de 7 luni din care 5 luni de la emiterea ordinului pentru execuția lucrărilor. Licitația va fi organizatăpe 7 noiembrie.

Amintim că tot pentru cartierul Tineretului, Primăria a lansat în vară licitația privind contractarea serviciilor de reabilitare și modernizare a străzii Marburg, iar în septembrie a fost semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic pentru strada Luxemburg.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1326

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus