Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Șoferi suspectați că au condus drogați, opriți în weekend de polițiștii sibieni: pe Victoriei, Teclu și DN 1

Șoferi suspectați că au condus drogați, opriți în weekend de polițiștii sibieni: pe Victoriei, Teclu și DN 1

Polițiștii sibieni au desfășurat mai multe acțiuni în weekendul care a trecut, pentru depistarea șoferilor aflați sub influența substanțelor psihoactive, anunță luni reprezentanții IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului. Aceștia au fost opriți pe DN1, pe bulevardul Victoriei din municipiul Sibiu, pe Teclu și în Tălmaciu. 

Polițiștii le reamintesc șoferilor noile prevederi legale în vigoare, conform cărora cei ce consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și cei care conduc fără a deține acest drept vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Astfel, vineri, 13 octombrie, în jurul orei 17,30, pe DN 1, în zona PC Veștem, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus dinspre Sibiu spre Brașov de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Poplaca. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Sâmbătă, 14 octombrie, în jurul orei 00,15, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nicolae Teclu de către un sibian în vârstă de 30 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Duminică, în jurul orei 02,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către o sibiancă în vârstă de 23 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În aceeași zi, 15 octombrie, în jurul orei 03,00, în Tălmaciu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada 1 Decembrie de către un localnic în vârstă de 35 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

În toate cazurile enumerate mai sus se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive. Polițiștii precizează că testările aceastea nu reprezintă probe în cadrul dosarului penal, fiecare persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

„În perioada 13 – 15 octombrie, polițiștii rutieri au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care au fost constatate 20 de infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 25 de permise de conducere, au fost retrase 50 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 760 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 164.000 de lei,”  mai transmit reprezentanții IPJ Sibiu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Un sofer

Acum 6 luni

Interesant cum s-a schimbat discursul de la "testat pozitiv la X Y Z cu aparatul Drugtest" la "au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive". Oare si-a dat MAI-ul seama ca aparatul e de rahat si da fals-pozitiv in 50% din cazuri sau care e treaba? N-are nici o legatura propunerea de a testa toate cadrele din politie cu acelasi aparat minunat, nu? hmmm, interesant interesant
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus