Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Proiect: Administrația locală nu va mai putea finanţa în acest an, din fonduri publice, festivaluri şi concerte

Proiect: Administrația locală nu va mai putea finanţa în acest an, din fonduri publice, festivaluri şi concerte

Instituţiile şi autorităţile publice locale nu vor mai putea finanţa, în acest an, din fonduri publice, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi sau sărbători tematice, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, scrie Agerpres.

Proiectul de Ordonanţă a fost publicat de Ministerul Finanţelor:

„În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, instituţiile şi autorităţile publice locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, nu pot finanţa din fonduri publice, cu excepţia celor provenite din donaţii şi sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea", se arată în document.

În nota de fundamentare se mai arată și ce obligații au conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice: „Indiferent de modul de finanţare şi subordonare, au obligaţia de a dispune măsurile necesare astfel încât plăţile lunare efectuate în perioada noiembrie-decembrie la cheltuielile de investiţii să fie cel mult la nivelul mediei plăţilor efectuate în perioada ianuarie-septembrie, în limita bugetului aprobat".

Până la finalul anului acesta, instituţiile publice nu vor mai putea angaja cheltuieli pentru mobilier de birou, reparaţii curente, consultanţă şi expertiză sau pregătire profesională.

„Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, au obligaţia de a dispune măsurile necesare astfel încât plăţile lunare efectuate în perioada noiembrie-decembrie la titlul ”Bunuri şi servicii”, să fie de cel mult media plăţilor efectuate în perioada ianuarie-septembrie, în limita bugetului aprobat la această natură de cheltuieli", se precizează în document.

Aceste prevederi nu se vor aplica pentru cheltuielile cu medicamentele şi materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acţiuni şi programe de sănătate, precum şi în cazul cheltuielilor aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar.

Sursa citată arată că, în situaţii excepţionale şi temeinic justificate, Guvernul României poate aproba pe bază de memorandum depăşirea limitelor de plăţi la titlul de cheltuieli bugetare "Bunuri şi servicii", iniţiat de ordonatorii principali de credite, iar în cazul unităţilor/subdiviziunilor administrativ- teritoriale, iniţiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, la solicitarea justificată a acestora.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1381

Comentarii

2 comentarii

L

Acum 1 lună

Acesa este consecinta gaurii bugetare facute de incompetentii si rau voitorii care conduc tara. Acestea sunt consecintele pastrarii pensiilor speciale, ale sinecurilor din companiile de stat si alte privilegii nesimtite, pentru ca electoratul sa fie pregatit sa voteze aceasi clasa politica de 33 de ani. Se vede cum PSD-ul se pregateste din nou pentru preluarea totala a puterii intr-o tara in care nu au loc educatia si cultura. Cu cat mai multi prosti cu atat mai usor cu manipularea.
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Acum vedem gaura din buget, dar pe partea culturala e bine, acum vedem cine e dispus sa plateasca bilet pt un concert. Cine o sa mai vina la "artistii" nostri? La ce evenimente se va mai umple Piata Mare? Probabil ca Artmania si Astra Rock vor fi singurele festivale din Sibiu in 2024.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus