Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Sibiul are nevoie de medici pentru secțiile ORL și Urologie. Managerul Spitalului Județean: „ La ORL se asigură garda la domiciliu cu doi oameni și un colaborator, iar asta este foarte greu pentru ei”

Sibiul are nevoie de medici pentru secțiile ORL și Urologie. Managerul Spitalului Județean: „ La ORL se asigură garda la domiciliu cu doi oameni și un colaborator, iar asta este foarte greu pentru ei”

În Ședința ordinară a Consiliului Județean care va avea loc miercuri, 25 octombrie, pe masa consilierilor județeni se va afla pentru aprobare un proiect de hotărâre prin care conducerea Spitalului Județean Sibiu cere ca organigrama și statutul de funcții ale unității să fie modificare prin adăugarea a două posturi și jumătate ce vor fi împărțite între Secțiile O.R.L. și Urologie. Managerul Daniel Chelcea explică necesitatea acestei modificări prin deficitul de medici, în balanță cu creșterea numărului de pacienți.

Dacă acest proiect de hotărâre va fi aprobat de consilierii județeni Spitalul Județean din Sibiu ajunge la 3011,5 posturi de la 3009 posturi.

Se suplimentează astfel  numărului de posturi la Secția Clinică O.R.L. cu 1,5 posturi de medic specialist, motivat de creșterea numărului de pacienți, în mod special în ambulatoriul integrat iar medicii nu pot asigura activitatea medicală în condiții optime nici pe linia de gardă și nici în ambulatoriul integrat.

„Este vorba de o normă și jumătate pentru Secția de ORL. În momentul de față există două norme jumătate pe secție. Adică sunt trei medici, din care medicul șef de secție este cadru universitar și atunci are jumătate integrare clinică. Dar pe o secție cu 25 de paturi, trei medici este foarte puțin. Din păcate unul dintre colegi are probleme de sănătate și nici nu poate face gărzi, iar în acest context se asigură garda la domiciliu cu doi oameni și un colaborator, iar asta este foarte greu pentru ei. Vă dați seama sunt urgențe și sunt situații foarte serioase legate de funții vitale și atunci această secție trebuie încadrată mult mai bine”, spune dr. Daniel Chelcea, managerul Spitalului Județean Sibiu.

Acesta precizează că a cerut modificarea organigramei și din cauza faptului că medicii nu prea vin pe jumătate de normă.

„Pe normativul Ministerului Sănătății putem beneficia de acest post și jumătate în plus astfel încât să fie, de fapt patru medici, chiar cinci, în funcție de încadrarea universitară. Noi am mai scos la concurs aceeași jumătate de post pe care o avem, teoretic liberă, dar nu a venit nimeni. Acum este de înțeles că pe jumătate de normă, nu prea vine nimeni și atunci am solicitat această organigramă, în primul rând prin prisma organizării gărzilor și, în al doilea rând prin faptul că este o specialitate care totuși este o patologie foarte importantă și foarte prezentă și atunci chiar trebuie încadrată mai bine”, mai spune managerul.

Aceeași situație este și la Secția Clinică de Urologie unde este nevoie de încă un medic specialist.

„Suplimentarea numărului de posturi de la Secția Clinică Urologie cu un post de medic specialist, este motivat de creșterea numărului de pacienți și în spital a urgențelor care necesită consultul unui medic specialist”, se arată în proiectul de hotărâre.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Dumi

Acum 1 lună

Întrebare! Are domnul manager o soluție pentru medicii care părăsesc incinta unității sanitare a SCJUS, în timpul programului de lucru, pentru a merge la cabinete și clinici private? Să mai punem la socoteală și suprapunerea activitățiilor didactice (remunerate) a unora din ei cu timpul de lucru la SCJUS? Se așteaptă soluții de ani de zile, este practic moșia medicilor. Vin și pleacă prea liber din timpul programului de lucru?
Raspunde

R.

Acum 1 lună

Cum vine asta mai oameni buni, ai nevoie de medici, dar tu scoti 2.5 posturi si zici ca poti angaja 5 oameni? Daca nu o venit 1 om pentru o jumatate cum credeti dl. director ca vin 5 pe 5 jumatati? Lasa ca fac rezidentii cate 5 garzi, ca si asa lucreaza gratis, nu dl. director? Ce mai manageri au spitalele astea, vai steaua lor. Ma duceam la minister o data pe zi sa imi elibere posturile necesare. Construim cica un nou spital, acolo credeti ca gasiti medici de azi pe maine? Rezidentii abia asteapta sa scape de flatulentele sefilor de sectie si sa plece in alte tari. Sunteti toti directori cum sunt si aia prin scoli, mi-e mila cat de degeaba sunteti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus