Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Spitalul de Psihiatrie: tânărul care și-a ucis tatăl a fost externat deoarece starea lui era ameliorată. „Îi era interzis să consume alcool sau substanțe psihoactive”

Spitalul de Psihiatrie: tânărul care și-a ucis tatăl a fost externat deoarece starea lui era ameliorată. „Îi era interzis să consume alcool sau substanțe psihoactive”

Reprezentanții Spitalului de Psihiatrie din Sibiu spun că tânărul de 25 de ani care și-a ucis tatăl într-o casă de pe strada Goethe, a vrut să fie internat la spital. Internarea nevoluntară a intervenit în momentul în care pacientul a cerut externarea pe propeia răspundere. Decizia de a-l interna fără voia lui a fost luată de o comisie specializată și admisă de Judecătoria Sibiu. 

„Ultima internare în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu a fost sub forma internării voluntare. În timpul internării voluntare datorită stării psihice și a faptului că pacientul solicita externarea pe proprie răspundere, medicul curant a întocmit o solicitare de internare nevoluntară.

Propunerea de internare nevoluntară întocmită de către medicul curant a fost analizată de către comisia de internări nevoluntare ( conform art. 61 din legea 487/2002) o comisie special constituită în acest sens, formată din doi medici psihiatri și un medic de altă specialtate, din cadrul unității”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Florin Neag, managerul unității medicale și de Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt. 

Citește și: „Crimă în apropiere de Sub Arini. Un fost director al Direcției Agricole Sibiu, ucis de fiul său aflat sub influența drogurilor”

Potrivit acestora, după ce comisia de internări nevoluntare a stabilit faptul că se impune internarea împotriva voinței tânărului, cererea de confirmare a internării nevoluntare precum și documentele medicale au fost transmise spre confirmare Judecătoriei Sibiu. Cererea a fost admisă de Judecătoria Sibiu prin hotărârea nr. 3301/14.09.2023 (https://portal.just.ro).

„Pe parcursul internării, acesta a beneficiat de tratamentul adecvat și de consiliere psihologică și s-au respectat prevederile art. 22 alin. 6 din cuprinsul OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, astfel că unitatea noastră a transmis o adresă Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul Rutier. Acest aspect li s-a adus la cunoștință și aparținătorilor pacientului care s-au prezentat personal la spital pentru a le fi expusă situația”, mai transmit reprezentanții spitalului. 

A fost externet pentru că starea lui se ameliora

În ceea ce privește externarea tânărului se menționează faptul că acesta a fost examinat de către medicul curant și evaluat psihologic de către psihologul clinician al secției iar aceștia au constatat ameliorarea stării de sănătatea.

„Ulterior, a fost supus evaluării comisiei de internări nevoluntare formată din alți doi medici psihatri care au confirmat starea ameliorată și au propus încetarea internării nevoluntare. Încetarea internării nevoluntare a fost confirmată și de către Judecătoria Sibiu prin hotărârea nr. 3846/12.10.2023 (https://portal.just.ro). La externare recomandările făcute către acesta, recomandări care se adresează tuturor pacienților, au cuprins și continuarea tratamentului prescris în ambulatoriu precum și interzicerea consumului oricărei substanțe psihoactive sau a alcoolului”, se mai arată în comunicatul transmis. 

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu transmite că a respectat toate protocoalele medicale și prevederile legale în vigoare în ceea ce îl privește pe numitul N.A., tânărul care în noaptea de 21 spre 22 octombrie și-a ucis tatăl. 

Vă reamintim că bărbatul de 50 de ani a fost ucis în locuința sa prin lovituri cu mâinile și cu picioarele. Chiar fiul său a fost cel care a sunat la 112. Băiatul era cunoscut pentru consumul de droguri, fiind internat în mai multe rânduri la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. 

Citește și: Procurori: Tânărul care și-a ucis tatăl a fost reținut pentru 24 de ore. Era drogat și are un istoric de tulburări psihice și relații tensionate

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

In Romania, procurorii sunt sub talpa mafiei politice. RA spunea ca CSAT a luat masuri fara precedent impotriva traficului de droguri, a infiintat o comisie care era infiintata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus