Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Meteorologii anunță că la Păltiniș și la Bâlea va fi mai cald decât în Sibiu. Prognoza săptămânii anunță temperaturi de vară

Meteorologii anunță că la Păltiniș și la Bâlea va fi mai cald decât în Sibiu. Prognoza săptămânii anunță temperaturi de vară

După ce anunță 17 grade pentru azi la Păltiniș și 11 pentru Bâlea Lac, meteorologii sibieni estimează că toată săptămâna care urmează vremea va fi caldă și foarte caldă.

24 de grade la Sibiu, 22 de grade la Dumbrăveni și 23 – La Boița sunt maximele anunțate pentru ziua de duminică de către Centrul Meteorologic Transilvania Sud, de la Sibiu. Conform prognozei lor, la noapte temperaturile de la munte vor fi peste cele „de la șes”: la Păltiniș sunt estimate minime de 9 grade, la Bâlea Lac sunt estimate minime de 7 grade, în timp ce în municipiul Sibiu temperaturile vor scădea 5 grade, iar la Dumbrăveni – la 4 grade. La intrarea pe Valea Oltului, la Boița, prognoza nu lasă loc de căderea brumei la noapte, minimele fiind estimate să nu scadă mai jos de 8 grade, după cum se arată în prognoza semnată pentru cititorii Turnul Sfatului de către meteorologul Raul Cioc.

Ploi cu descărcări electrice

Prognoza meteorologică a săptămânii care urmează anunță că temperaturile peste cele normale ale acestei perioade vor continua să se mențină. Nici vorbă să se ajungă la vreme de îngheț sau măcar la căderi de brumă, din moment ce în cele mai reci nopți temperaturile nu vor scădea sub 4 grade. Mai mult, sunt estimate și ploi însoțite de descărcări electrice. Cea mai călduroasă zi a săptămânii care urmează este cea de marți.

Luni, 30 octombrie

Vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei și în general frumoasă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în special în sudul regiunii, iar la munte cu intensificări temporare pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 24 de grade, iar cele minime între 4 și 8 grade.

Marți, 31 octombrie

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, temporar noros în partea a doua a intervalului, când pe arii extinse se vor semnala averse de ploaie însoțite izolat și de descărcări electrice. Izolat, îndeosebi în zonele montane, cantitățile de precipitații vor depăși 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 24 de grade, iar cele minime între 8 și 10 grade.

Miercuri, 1 noiembrie

Deși temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă, vremea se va menține mai caldă decât normalul termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Izolat, în zonele montane, se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, cu precădere la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 16 de grade, iar cele minime între 3 și 5 grade. Izolat se va semnala ceață.

Joi, 2 noiembrie

Vremea se va menține mai caldă decât normalul acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 17 de grade, iar cele minime între 4 și 7 grade. Izolat se va semnala ceață.

Sfârșitul săptămânii viitoare

Vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Local și temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus