Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

La 8 ani de la tragedia de la Colectiv, în Sibiu încă mai există spaţii fără autorizaţie de securitate la incendiu

La 8 ani de la tragedia de la Colectiv, în Sibiu încă mai există spaţii fără autorizaţie de securitate la incendiu

Multe dintre spaţiile care prezentau un pericol de incendiu în urmă cu opt ani au devenit mai sigure şi au acum autorizaţie de securitate la incendiu, însă o treime din firmele din domeniul alimentaţiei publice nu au această autorizaţie în judeţul Sibiu, a declarat marţi, adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Laurenţiu Anastasiu.

"La nivelul judeţului Sibiu, în evidenţele ISU Sibiu există un număr de 324 de operatori economici din domeniul alimentaţiei publice. Dintre aceştia 103 nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

La opt ani de la incendiul de la Colectiv, ISU transmite că în judeţul Sibiu "lucrurile au mers spre bine", scrie Agerpes.

"Considerăm că s-a evoluat din punct de vedere al securităţii la incendiu şi aici mă refer la judeţul Sibiu, pentru că după incendiul de la Colectiv s-au executat controale mai ales la acele spaţii care erau cu probleme la nivelul judeţului Sibiu şi aici mă refer la spaţiile care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Multe dintre ele s-au autorizat între timp, pentru că sancţiunile au devenit mult mai aspre şi automat au preferat să intre în legalitate decât să plătească acele sancţiuni. În continuare efectuăm controale mai ales la obiectivele care au lipsa autorizaţiei şi putem vedea şi o creştere a autorizaţiilor emise în ultimii ani, în acest sens. Considerăm că lucrurile au mers spre bine şi credem că la nivelul judeţului Sibiu încet-încet încercăm să aducem lucrurile spre normalitate", a precizat Laurenţiu Anastasiu.

Potrivit reprezentantului ISU Sibiu, cetăţenii ar trebui să ţină cont de afişele care îi previn că unele localuri nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

"Nu pot să vă dau o cifră exactă câte sunt în acest moment, fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar există obligativitatea afişării acelui mesaj "acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu" ca să conştientizăm populaţia că este într-un spaţiu fără autorizaţie. Şi acel lucru ridică semne de întrebare dacă vrei să te duci acolo şi să te distrezi sau să serveşti masa sau preferi un loc mai sigur", a explicat Laurenţiu Anastasiu, potrivit sursei citate. 

Întrebat dacă un afiş pus pe uşa unui local fără autorizaţie de securitate la incendiu este suficient pentru a proteja populaţia, Anastasiu a răspuns: "Încercăm să-i prevenim şi să-i anunţăm despre riscul la care se expun." 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Romania lucrului bine facut - Romania specialilor !

Acum 4 săptămâni

9 ani Romania a fost blocata de un dulap inert. 9 ani insul a numit prim ministri si ministri doar indivizi comozi lui sau camarilei lor, plagiatori cu staif - pioni care faceau ce trebuiau sa faca si atat. Astfel, un alt Colectiv e posibil maine cu aste autoritati corupte de sus pana jos.
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

La 8 ani dupa ,,bomba cu ceas'' din Colectiv, teroristii ISU condusi de Iamandi au eliberat si camuflat cele mai multe avize/autorizatii false din Europa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus