Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărților” 2023 se apropie de final

Concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărților” 2023 se apropie de final

Ediția 2023 a Concursului Național de Lectură „Bătălia Cărților” se apropie de final. Competiția a debutat în luna aprilie și este structurată pe trei categorii de vârstă:  copii între 11 și 13 ani, adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani și adulți. Cei 54 de participanţi medieșeni trebuie să lectureze cele 10 cărți ale fiecărei secțiuni până la sfârşitul lunii noiembrie şi să predea fişele de lectură completate. În luna decembrie va avea loc dezbaterea finală - „Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite.

Pe plan local, juriul care va evalua cititorii este format din profesor Dana Aparaschiței, profesor Adela Boieșan din cadrul Clubului de Carte „Cafeneaua Literară” și profesor documentarist Cristina Pustai. Premiile care vor fi acordate finaliștilor concursului, dar și pentru încurajarea lecturii, sunt: „Cea mai bună fișă de lectură”, „Premiul pentru Inițiativă”, „Premiul pentru înțelegerea textului”, „Cititorul anului”, „Cea mai reușită prezentare” și „Cartea anului”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus