Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Mediașul își înnoiește parcul destinat transportului public cu troleibuze noi și un autobuz electric

Mediașul își înnoiește parcul destinat transportului public cu troleibuze noi și un autobuz electric

Autoritățile locale din municipiul Mediaș intenționează să-și înnoiască parcul de vehicule destinat transportului public prin achiziția a cinci troleibuze, a unui autobuz electric, precum și a unei stații de încărcare electrică.

În cadrul proiectului de modernizare a parcului de vehicule destinate transportului public, autoritățile locale din municipiul Mediaș anunță inițierea unei achiziții publice pentru furnizarea de echipamente necesare îmbunătățirii serviciilor de transport public. Proiectul, intitulat „Înnoirea Parcului de Vehicule Destinate Transportului Public – Stații de Încărcare Autobuze și Microbuze”, are ca obiect principal achiziționarea de troleibuze și autobuze electrice, precum și a unei stații de reîncărcare aferente.

În cadrul acestui proiect, se organizează două loturi distincte. Primul lot vizează achiziția a cinci troleibuze noi cu o lungime de 12 metri, pentru a spori capacitatea și eficiența transportului public din municipiul Mediaș. În cadrul celui de-al doilea lot se va achiziționa un autobuz electric nou de 12 metri, caracterizat de emisii zero de gaze de eșapament. De asemenea, se va amenaja o stație de reîncărcare lentă, care va fi amplasată la autobază, contribuind astfel la infrastructura de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Valoarea totală estimată a achiziției, fără TVA, este de 15,2 milioane lei. Conform caietului de sarcini, ponderile în evaluarea ofertelor vor fi după cum urmează: 30% pentru termenul de garanție a acumulatorilor, 30% pentru perioada de garanție extinsă a troleibuzelor și 40% pentru preț.

Licitația va avea loc pe data de 12 decembrie 2023, iar achiziția face parte dintr-un proiect finanțat din fonduri ale Uniunii Europene, care are ca scop îmbunătățirea mijloacelor de transport public și reducerea impactului asupra mediului în municipiul Mediaș.

Autoritățile din Mediaș amintesc că în anul 2020 au elaborat Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului pe perioada 2021-2027, document care are, printre altele, ca obiectiv specific dezvoltarea mobilității și modernizarea infrastructurii de transport urban.

Accesibilitatea, siguranța și securitatea, precum și reducerea poluării și creșterea calității mediului urban – sunt printre beneficiile așteptate de la acest proiect.

Municipiul Mediaș este singura localitate din județul Sibiu în care în prezent există troleibuze. În municipiul Sibiu rețeaua de troleibuze a asigurat transportul electric din oraș din 1983 până în noiembrie 2009.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2060

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Z

Acum 3 săptămâni

După ce își reînnoiește parcul auto poate să reducă și numărul de curse
Raspunde

Sdgfh

Acum 3 săptămâni

de ce nu cumpara prin achizitie directa de la Electromecanica noile tipuri de autobuze electrice si astfel banii vor fi reinvestiti tot in Medias ajutand la dezvoltarea zonei? asa se facea in Germania in perioada de dezvoltare accelerata dupa razboi nu dadeau banii la altii (mai ales la straini)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus