Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

PSD Sibiu: Nu lăsăm pe nimeni în urmă!

PSD Sibiu: Nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Imediat după izbucnirea războiului dintre Israel și Gaza, premierul României, Marcel Ciolacu, a fost în vizită în Israel și s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu. Principalul scop al vizitei a fost protejarea cetățenilor români din zona de conflict.

Premierul României, în urma reușitei repatrierii primului grup de români, a ținut să mulțumească  pentru sprijin și autorităților din Egipt și Quatar.

Din motive de securitate pentru cetățenii români din Gaza, acțiunile Guvernului pentru recuperarea lor au fost mai puțin vizibile, dar s-au dovedit a fi eficiente. Premierul a mers să-i întâmpine la Cairo pe cei salvați, pentru a transmite semnalul simbolic că România nu-și abandonează cetățenii, dar și pentru a continua discuțiile cu oficiali ai țărilor esențiale în acțiunea de salvare și a restului românilor rămași în Gaza.

Au fost evacuați femei, copii și bătrâni, atât cetățeni români, cât și moldoveni.

„Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță! Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români”, a declarat, ieri, premierul Marcel Ciolacu.

Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le are la dispoziție. Celula de Criză Interinstituțională va fi menținută până la evacuarea tuturor cetățenilor români.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că nimeni nu va fi lăsat în urmă și că toți cetățenii români vor fi scoși din zona conflictului armat atât de sângeros din Fâșia Gaza.

PSD Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus