Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
4°C

Împreună pentru sănătatea zilei de mâine

Împreună pentru sănătatea zilei de mâine

În fiecare an, luna noiembrie aduce cu ea ocazia de a ne concentra asupra unei probleme de sănătate care afectează milioane de oameni în întreaga lume: diabetul zaharat.

Ziua Mondială a Diabetului, care are loc pe 14 noiembrie, ne amintește de importanța conștientizării și prevenirii acestei afecțiuni, și suntem încântați să vă anunțăm că si Clinica Proctoven se alătură acestei cauze importante.

În perioada 13-17 noiembrie, între orele 08:00 și 12:00, Clinica Proctoven vă oferă o oportunitate unică: testarea gratuita a glicemiei. Indiferent dacă sunteți deja conștienți de afecțiunea dumneavoastra sau sunteți interesat să vă testați pentru prima dată, veniți să beneficiați de această oportunitate.

Testele gratuite ale glicemiei pot detecta semne timpurii ale diabetului sau pot ajuta la monitorizarea afecțiunii în cazul pacienților deja diagnosticați. Este o modalitate simplă și eficientă de a vă asigura că sunteți pe calea cea bună către o viață sănătoasă.

Scopul acestei zile este de a creste gradul de constientizare asupra acestei afectiuni cu care sute de milioane de oameni la nivel mondial traiesc in fiecare zi și care este într-o continua creștere. Diabetul zaharat reprezintă o provocare globală semnificativă pentru sănătatea și bunăstarea indivizilor, familiilor și țărilor.

Potrivit estimarilor, la nivel mondial, vor fi 522 de milioane de persoane care vor suferi de diabet in 2030. De asemenea, 1 din 2 persoane (aproximativ 212 milioane la nivel mondial) care sufera in prezent de diabet ramane nediagnosticata.

Diabetul este o boala in cadrul careia organismul nu poate folosi glucidele din alimentatie. Glucoza este sursa principala de energie a organismului insa, pentru a putea fi utilizata, ea trebuie sa patrunda in celule. Acest lucru se face cu ajutorul insulinei, un hormon secretat de pancreas, care are rolul de a mentine nivelul glucozei in sange in limitele normale.

În timp, diabetul zaharat are un impact negativ asupra sănătății, acesta poate afecta inima, vasele de sânge, ochii, rinichii și nervii. Adulții cu diabet prezintă un risc crescut de la două până la trei ori mai mare de a face pe parcursul vieții evenimente cardiovasculare.

O alimentație sănătoasă, activitate fizică regulată, menținerea unei greutăți corporale normale și evitarea consumului de tutun sunt modalități de prevenire sau amânare a apariției diabetului zaharat de tip 2. Diabetul poate fi tratat și consecințele acestuia evitate sau amânate prin menținerea unei diete sănătoase, activitate fizică, medicamente și screening regulat, inclusiv tratament împotriva complicațiilor.

Alături de aceste determinări gratuite, veți primii sfaturi privind stilul de viață sănătos și veți avea posibilitatea de a vă programa la un control de rutină la un medic specialist. In cadrul Clinicii Proctoven pacientii cu Diabet Zaharat beneficiaza de consultatie si tratament gratuit prin CNAS.

Este momentul sa tragem un puternic semnal de alarma asupra importanţei depistării precoce a diabetului zaharat.

Uniți-vă nouă în Ziua Mondială a Diabetului și faceți primul pas spre un viitor mai sănătos.

Dr. Denisa Tanasescu

Medic Specialist Diabet Zaharat si Boli de Nutritie

Sef de lucrari Facultatea de Medicina
Clinica Proctoven

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus