Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Asocierea condusă de sibienii de la Con-A, pe punctul de a câștiga contractul de peste 3,5 miliarde de lei pentru tronsonul 2 al Centurii Metropolitane a Clujului

Asocierea condusă de sibienii de la Con-A, pe punctul de a câștiga contractul de peste 3,5 miliarde de lei pentru tronsonul 2 al Centurii Metropolitane a Clujului

O asociere de cinci companii și 17 subcontractanți, în frunte cu firma sibiană Con-A Operations, a depus singura ofertă pentru a construi tronsonul al doilea al Centurii Metropolitane a Clujului. Valoarea contractului depășește 3,5 miliarde de lei. Peste maxim trei luni autoritățile clujene vor anunța dacă semnează contractul. 

„Astăzi, 20 noiembrie, s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului, tronsonul 2, în valoare de 3.525.487.694,39 lei fără TVA, valoare de licitație. În cadrul licitației a fost depusă o ofertă, din partea Asocierii CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX și Automagistral-Pivden. Perioada de evaluare este de max. 90 zile lucrătoare”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Pentru primul tronson al Centurii metropolitane licitația fost adjudecată în luna august 2023, câștigător fiind declarată asociaerea condusă de Viarom Construct din București.

Drumul care va ocoli municipiul Cluj-Napoca este împărțit în trei tronsoane: primul pornește de la intersecția cu DN1 Gilău până la km 17+809 (nod Cora – ClujNapoca), al doilea tronson e de la km 17+809 (nod Cora Cluj-Napoca) până la km 28+141 (nod Borhanciului – Cluj-Napoca), iar ultimul - de la km 28+141 (nod Borhanciului – Cluj-Napoca) până la sfârșitul traseului, la km 41+845 (nod Apahida – conexiune cu DN1C). 

Tronsonul al doilea prevede construcția a două tuneluri - de 450 m și 240m.

În 2020, când a fost prezentat memoriul proiectului valoarea aproximativă a investiției era de 480,382 milioane de euro pentru Centura Metropolitană și 180,737 milioane euro pentru drumurile de legătută care aparțin de CNAIR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Ca la Cluj DA, ca la Sibiu BA

Acum 1 săptămână

Sa ia aminte aroganta de la sefia CJ Sibiu – prietena NSA si a altor constructori ce abia asteapta aberatia de centura VOSS: Vedeti poza cu centura Clujului. E TANGENTA LA ORAS, tangenta la cartiere pentru a prelua traficul. NU este la 8 km de Turnisor, de Valea Aurie, de Strand si zona sud a municipiului !!
Raspunde

Mircea Purdea

Acum 1 săptămână

Cel mai bun traseu ales pentru centură este, conform marelui iubitor de spaţii verzi Boc, prin mijlocul pădurii Făget!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 săptămână

Interesant este ca liderul asocierii,CONA,n-are nicio experienta pentru lucrari de genul asta spre deosebire de bulgari,ucrainieni si bucuresteni,desigur in masura in care pista de tzoacle nu bate autostrada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus