Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Singurul primar USR din județ nu a primit bani de la ”rectificarea mascată”. ”PSD și PNL vor perpetua de fiecare dată acest sistem ticălos de discriminare”

Singurul primar USR din județ nu a primit bani de la ”rectificarea mascată”. ”PSD și PNL vor perpetua de fiecare dată acest sistem ticălos de discriminare”

USR Sibiu reclamă faptul că Micăsasa, acolo unde este în funcție singurul primar USR din județ, nu a primit niciun leu în urma alocărilor din fondul de guverne al Guvernului, acordate la finalul săptămânii trecute.

Mult așteptata hotărâre de guvern destinată primăriilor a fost emisă la 29 noiembrie  2023, HG nr. 1183, publicată în aceeași zi în Monitorul Oficial, nr. 1085/20.11.2023.

Din Fondul de rezervă se va duce spre unitățile administrativ teritoriale din țară suma totală de 1,58 de miliarde de lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

Banii vor avea destinația, conform HG, ”pentru achitarea arieratelor provenite din neplata  cheltuielilor curente sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

 „Este o bătaie de joc la adresa locuitorilor acestei țări, la adresa localităților care au nevoie de banii colectați din TVA. Este inadmisibil să discriminezi românii după culoarea politică a primarului pe care ei și l-au votat. Este o sfidare a normalității și a bunului-simț de care politicienii ar trebui să dea dovadă în fața oamenilor care plătesc aceste taxe. Nu sunt banii PSD sau PNL, sunt bani pe care românii îi plătesc pentru ca guvernul să-i administreze corect, echilibrat și cu responsabilitate. Municipiul Sibiu este afectat de această hotărâre de guvern, iar noi, consilierii USR suntem revoltați de ceea ce se întâmplă. Sunt și alte localități afectate, cum este Micăsasa, o comună cu primar USR”, a declarat Ionuț Ghișe, consilier local al USR Sibiu.

Au primit bani 58 de UAT-uri plus județul Sibiu, ca UAT. Cinci UAT-uri nu au primit absolut nicio sumă de bani, iar aici intră și Municipiul Sibiu, alături de comuna Micăsasa, unde este primar USR, anunță organizația județeană a partidului.

Celelalte localități fără alocări sunt Bruiu, Cristian și Vurpăr. Orașul Mediaș a primit 1.000 de lei. Comuna Orlat a primit 18.000 de lei. Cele mai mari sume au fost primite de Șeica Mică (945.000 de lei) și Avrig (845.000 de lei), anunță USR.

”Guvernul Ciolacu PSD PNL face din nou jaf cu banii publici, ocolind procedura firească de rectificare bugetară, și distribuie sumele după bunul plac, ocolind localitățile cu primari USR sau ai altor formațiuni politice care nu sunt in coaliția de guvernare. Cel mai afectat este Municipiul Sibiu, care nu primește niciun leu, pentru că nu are primar PNL. Toate investițiile sau plățile care ar fi trebuit să fie susținute de aceste sume defalcate din TVA vor fi blocate în acest final de an.

Atragem atenția că ceea ce fac Ciolacu și coaliția PSD PNL pe care o conduce se bazează pe o pârghie a șantajului prin care cele două partide au reușit de-a lungul celor 34 de ani de democrație originală să „cumpere” primari, folosind banii publici, fără să le pese cu adevărat de dezvoltarea și modernizarea României, a localităților care au nevoie de bani pentru investiții sau plăți curente.

Anul acesta, jaful a fost și mai grav pentru că PSD și PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu, au ales să ignore pur și simplu mecanismul unei rectificări bugetare, pentru a ascunde dezastrul finanțelor României.

În locul unei proceduri care ar fi trebuit să treacă în mod public prin Parlamentul României, PSD și PNL au folosit Fondul de Rezervă al prim-ministrului, în care au înghesuit banii luați de la diverse activități și investiții din județe și i-au redistribuit clientelei de partid”, precizează USR Sibiu într-un comunicat de presă.

”Îi informăm și pe această cale pe locuitorii din municipiul Sibiu și din celelalte oraș și comune ale județului că un vot către partidele aflate la guvernare în acest moment va perpetua de fiecare dată acest sistem ticălos de discriminare a unora sau altora dintre localități, prin șantaj politic și financiar. Dragi sibieni, să nu uitați niciodată că, într-o guvernare PSD PNL, în orice moment localitatea în care trăiți va putea fi ștearsă din listele de alocări bugetare ale guvernului, după bunul plac al partidelor-stat, PSD și PNL”, se mai precizează în comunicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 4 luni

Toti USR-isiti s-au descurcat, au migrat, au furat tacit sau diversionist cu mafia statala, doar asta e cinstit si a ramas pe drojdie.
Raspunde

John doe

Acum 4 luni

Rosul se amesteca bine cu galbenul, chiar si daca este vorba de ciume ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus