Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Sibian de 27 de ani, prins băut la volan și pozitiv la o substanță psihoactivă, în Piața Unirii. Mai mulți șoferi au dosare penale după ce au condus băuți, în weekend

Sibian de 27 de ani, prins băut la volan și pozitiv la o substanță psihoactivă, în Piața Unirii. Mai mulți șoferi au dosare penale după ce au condus băuți, în weekend

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat polițiștii sibieni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a conducerii sub influența alcoolului și substanțelor psihoactive. Aceștia au reținut 45 de permise de conducere, au retras 39 de certificate de înmatriculare și au aplicat 900 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 260.000 de lei. 

Printre cazurile prezentate de IPJ Sibiu, se numără și cel al unui tânăr de 27 de ani oprit de polițiști pentru control în Piața Unirii.

„Testările specifice pentru depistarea consumului de alcool și substanțe psihoactive au indicat atât un rezultat de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, cât și un rezultat pozitiv în ceea ce privește consumul de substanțe interzise”, a transmis IPJ Sibiu.

Șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge și a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, respectiv conducere sub influența substanțelor psihoactive

Redăm mai jos câteva exemple semnificative prezentate de IPJ Sibiu:

*La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 01.20, în localitatea Cristian, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un sibian în vârstă de 39 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Săliște, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

*La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 11.30, în localitatea Axente Sever, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Dumbrăveni.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

*La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 17.30, în localitatea Miercurea Sibiului, polițiștii rutieri au observat cum șoferul unui autoturism condus pe strada Corneliu Medrea pătrunde în DN 1 prin viraj la stânga, încălcând marcajul continuu care separă cele două sensuri de deplasare.

Polițiștii au oprit autoturismul în cauză și au constatat că la volan se află un localnic în vârstă de 47 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

*La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 19.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului de Ordine Publică Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Măgheranului de către un sibian în vârstă de 23 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

*La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 08.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Șurii Mari de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Moșna.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

*La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 23.30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihail Kogălniceanu de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Axente Sever.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Feketecica

Acum 2 luni

Atatia drogati in Sibiu, oare Politia chiar nu depune nici un efort pt a descoperi sursele de unde provin aceste droguri?! Traficul de substante e in floare, si autoritatile nu iau masuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus