Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Bali impune o nouă taxă pentru turiştii străini

Bali impune o nouă taxă pentru turiştii străini

Insula indoneziană Bali începe de miercuri să impună turiştilor o taxă de 150.000 de rupii (10 dolari sau 9 euro) pentru conservarea "Insulei Zeilor", au anunţat autorităţile, informează AFP, citat de Agerpres.

Insula vulcanică cu plajele sale de nisip fin, care atrage anual milioane de vizitatori străini, vrea să îşi consolideze finanţele pentru a combate efectele nedorite ale turismului.

"Această taxă urmăreşte să protejeze cultura şi mediul din Bali", a declarat luni guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya, în cadrul unei ceremonii de lansare.

Taxa va trebui plătită online prin intermediul portalului "Love Bali" şi se va aplica turiştilor străini care sosesc în Bali din străinătate sau din alte regiuni ale Indoneziei, potrivit unui comunicat.

Taxa nu se va aplica turiştilor indonezieni.

Guvernatorul a declarat că plata online va reduce cozile pentru vizitatorii care sosesc.

Circa 4,8 milioane de turişti au vizitat Bali între ianuarie şi noiembrie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale, în condiţiile în care sectorul turistic al insulei, care a avut mult de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19 din cauza închiderii graniţelor, continuă să se redreseze.

Insula tropicală s-a angajat să combată comportamentul inadecvat al turiştilor în urma mai multor incidente, care au implicat în special străini care s-au dezbrăcat în temple şi în locuri sacre, şocând populaţia majoritar hindusă a insulei.

Anul trecut, guvernul local a publicat un ghid pentru turiştii care ajung în Bali, în care se explică ce comportamente sunt de evitat.

Image by Geoffery iGV from Pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus