Luni,
22.04.2024
Ploi Moderate
Acum
7°C

Dosarul Kreiner. Au fost recuperate cele 16 ceasuri furate. Ivancea: Este o chestiune de zile, poate de săptămâni, să fie predat şi cel de-al doilea suspect

Dosarul Kreiner. Au fost recuperate cele 16 ceasuri furate. Ivancea: Este o chestiune de zile, poate de săptămâni, să fie predat şi cel de-al doilea suspect

Cel de-al doilea suspect de crimă în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România la începutul lunii martie din Marea Britanie, de unde s-a recuperat deja aproape tot prejudiciul, adică 16 ceasuri scumpe şi alte bunuri care au fost furate din casa afaceristului de cei trei autori ai jafului urmat de decesul victimei, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea.

"În momentul de faţă referitor la cazul Kreiner se desfăşoară activităţi de către Tribunalul Sibiu şi Parchetul Sibiu în cooperare cu autorităţile britanice, pentru predarea de către aceste autorităţi a celui de-al doilea suspect, care a fost prins în Marea Britanie. Este o chestiune de zile, poate de săptămâni, să fie predat şi cel de-al doilea suspect", a declarat chestorul Tiberiu Ivancea citat de Agerpres. 

Potrivit şefului IPJ Sibiu, durează mai mult aducerea în ţară al celui de al doilea suspect, faţă de primul suspect repatriat deja, din cauză că britanicii au cerut informaţii legate de sistemul de detenţie din România.

"Cei din Marea Britanie au avut nişte nelămuriri cu privire la sistemul de detenţie şi la condiţiile de detenţie. Li s-a răspuns că sunt comparabile cu cele de acolo. (...) De asta au dat un termen mai mare, undeva la începutul lunii martie", a spus chestorul Tiberiu Ivancea.

Ceasurile lui Adrian Kreiner, furate din casa lui din Sibiu, au fost găsite în autoturismul primului suspect de crimă, cel care a fost prins şi adus în România. Această maşină a rămas în Marea Britanie, motiv pentru care ceasurile furate de la victimă au fost aduse în România mai târziu. Ceasurile furate de la Sibiu ar valora 200.000 de euro, potrivit informaţiilor furnizate de surse judiciare.

"Şi aş mai avea de adăugat, că au fost recuperate din Marea Britanie, de la autorităţile de acolo, prin comisie rogatorie, 16 ceasuri şi alte bunuri, care au fost găsite la percheziţia autoturismului suspecţilor în momentul în care au fost prinşi în Marea Britanie. Cred că sunt toate recuperate. Ele în momentul de faţă sunt supuse unor analize (...) Au fost găsite în autoturismul primului suspect care a fost predat iniţial, dar autoturismul a rămas acolo şi de aceea bunurile au au fost recuperate mai târziu", a arătat chestorul Tiberiu Ivancea.

Doi dintre cei trei bărbaţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia - Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae. Poliţia Română îl caută încă pe cel de-al treilea suspect - Cosmin Costinel Zuleam. Legat de cel de al treilea suspect, şeful IPJ Sibiu a afirmat că poliţiştii din judeţul Dolj se ocupă de prinderea acestuia.

"Legat de cel care nu este prins, el este în continuare dat în urmărire internaţională. N-aş putea să vă precizez în momentul de faţă care sunt noutăţile faţă de cel de-al treilea pentru că dosarul de urmărire este în lucru la IPJ Dolj pe principiul locului de domiciliu", a explicat chestorul Tiberiu Ivancea.

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins în 18 ianuarie, ca nefondată contestaţia depusă de către unul dintre suspecţii crimei din 6 noiembrie 2023 de la Sibiu, Marian Cristian Minae, împotriva deciziei de arestare preventivă emisă de către Tribunalul Sibiu.

Totodată, instanţa a respins ca tardivă contestaţia formulată de către un alt suspect, Ghiţă Laurenţiu, împotriva aceleaşi încheieri din noiembrie 2023 a Tribunalului Sibiu.

Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie 2023 mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

În 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar un complice al acestora din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv. Bărbatul este acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei autori ai crimei şi tâlhăriei, iar pe unul dintre aceştia l-ar fi sprijinit să plece din ţară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Hahaha

Acum 2 luni

Cine va mai crede ? NU VA CREDE NIMENI !
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Operatia reustia, pacientul mort.
Raspunde

Muresan

Acum 2 luni

Povesti ardelenesti!
Raspunde

Chris

Acum 2 luni

Rezolvarea crimei nu consta in gasirea ceasurilor, Politia trebuie sa rezolve si sa anunte motivul acestei crime, ca nu e un jaf, e o crima si un mesaj in acelasi timp. Din pacate nu vom afla asta niciodata, doar cei care l-au cunoscut pe cel ucis pot estima. Noi avem noroc aici in Romania ca nici escrocheriile nu sunt prea serioase nici infractorii prea rai altfel am avea cazuri ca acestea mereu. Apropo ce a rezolvat Politia in arad cu atentatul? A gasit canistra?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus