Slăbiciunile președintei: mașina Danielei Cîmpean e plătită de firma administratorului Bibu. Într-o încrengătură de contracte, de la case pentru orfani, la publicitate

Leasingul mașinii personale pe care o conduce Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, este plătit de firma administratorului județului, Adrian Bibu. Firmă din care acesta s-a retras după accederea în funcție, cedând-o fratelui său cu câteva luni înainte de contractarea leasingului. Societatea este asociată într-un proiect imobiliar ai cărui parteneri sunt, ambii, în relații contractuale cu administrația condusă de Cîmpean: de la construirea de case pentru orfani, la contracte de promovare și publicitate. 

Situația apare în contextul în care Turnul Sfatului a dezvăluit și că președinta CJ Sibiu locuiește într-un penthouse cu chirie preferențială, care aparține familiei unui om de afaceri aflat în relații contractuale de mai multe milioane de euro cu județul Sibiu.

Promo Management SOAB Consulting SRL este o agenție de publicitate înființată în 2012, an din care singurul asociat care a rămas constant prezent în cadrul firmei a fost Adrian Bibu, candidatul PNL pentru Primăria Sibiu. În cele din urmă el a rămas unic asociat, până la începutul lui 2021, când Daniela Cîmpean l-a ales administrator public al Consiliului Județean Sibiu. Atunci, Adrian Bibu a transferat toate părțile sociale și administrarea firmei pe numele fratelui său. Câteva luni mai târziu, în august 2021, Promo Management SOAB Consulting SRL semna contractul pentru achiziția unui autoturism Toyota RAV4 Hybrid, al cărui preț de pornire, în prezent, este de aproximativ 47.500 de euro.

Autoturismul pentru care ratele de leasing sunt și în prezent plătite din conturile Promo Management SOAB Consulting a fost cumpărat pentru Daniela Cîmpean. Atunci când nu se deplasează cu mașina Consiliului Județean, condusă de șoferul instituției, Cîmpean se urcă la volanul SUV-ului „alb platinum perlat”, care are și număr de înmatriculare preferențial: literele numărului sunt formate din inițialele prenumelui președintei și ale celor doi copii ai săi.

SUV-ul pe care Daniela Cîmpean îl conduce: parcat pe locul rezervat președintei CJ (foto stânga) și, respectiv, la locuința președintei (foto dreapta). Mașina nu apare în declarația de avere, unde sunt enumerate un Ford Focus din 2007 și o Dacia Duster, din 2011

Cine sunt asociații. Cu contracte publice

Tot în primăvara anului 2021, la Registrul Comerțului este înființată firma The Lake Home SRL, cu scopul eventual de a dezvolta un ansamblu imobiliar pe terenul recent achiziționat de asociați în apropierea Lacului lui Binder. Asociații firmei sunt doar persoane juridice: Expres Sib deține două treimi din părțile sociale, Promo Management SOAB Consulting are alte 22%, iar DMX Construction – 10%.

DMX Construction este antreprenorul general al proiectului imobiliar The Lake Home, unde deține teren și firma cu același nume, mai sus amintită (în cadrul aceluiași proiect, un alt dezvoltator a amenajat două imobile până în prezent).

Iar la sfârșitul anului 2022, DMX Construction intră pentru prima dată în relații contractuale cu bugetul județului administrat de Daniela Cîmpean: în urma unei licitații lansată în septembrie 2022 și la care DMX este unica firmă care depune ofertă, sunt încheiate două contracte cu o valoare de 3,5 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Un contract pentru proiectarea și construirea unei case de tip familial pentru copiii din Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități Turnu Roșu și unul pentru construirea și proiectarea unui centru de zi de recuperare, în cadrul aceleiași instituții care oferă servicii pentru copiii cu dizabilități, separați temporar sau definitiv de părinții lor.

Două luni mai târziu, DMX Construction semnează un al treilea contract pentru proiectare și construirea unei alte case de tip familial, tot pentru copiii din centrul de la Turnu Roșu, în urma unei licitații la care a mai depus ofertă o asociere de firme din Cluj și Alba. 2,6 milioane de lei, la care se adaugă TVA, este valoarea acestui contract.

Casele de tip familial și centrul de zi de la Turnu Roșu au fost finanțate, în primă fază, din fonduri europene

Contractele cu o valoare inițială de 6,1 milioane de lei au fost licitate de către și semnate cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, instituție aflată în subordinea CJ, în cadrul unui proiect coordonat de Consiliul Județean Sibiu. Potrivit datelor SICAP, în anul în care a participat la cele două proceduri derulate la Sibiu, DMX a mai câștigat o licitație lansată de administrația comunei Ucea, din județul Brașov. Acestea sunt singurele contracte care, până acum, apar pe SICAP ca fiind câștigate de către DMX Construction.

În ceea ce privește Expres Sib, societatea se află în relații contractuale cu administrația județului Sibiu din 2018, în special pentru servicii de publicitate și promovare. Același tip de servicii l-a prestat atât pentru Consiliul Județean (a fost agenția prin care CJ Sibiu a încheiat contractele cu presa locală), cât și cu instituții de cultură din subordinea administrației județene.

Fratele lui Adrian Bibu: „Nu am nicio relație cu nimeni”

În cursul zilei de vineri, redactorul Turnul Sfatului a discutat cu Iulian Bibu, fratele pe numele căruia se află firma care plătește leasingul mașinii condusă de Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu. „Acum am plecat din Sibiu și nu am cum să vă răspund prin telefon. Nu am nicio relație cu nimeni”, a răspuns Iulian Bibu întrebat dacă are o relație de prietenie sau rudenie cu Daniela Cîmpean, care să justifice plata ratelor de leasing. „Nu sunt acum în Sibiu, dacă vreți să ne vedem față în față. Nu înțeleg despre ce vorbiți”, a încheiat discuția, propunând o întâlnire pentru a doua parte a săptămânii care urmează.

Administratorul județului, Adrian Bibu, a arătat că va răspunde în scris întrebărilor prin care am cerut eventuale explicații pentru situația leasingului sau aprecieri dacă poate fi vorba de un conflict de interese. Până la ora publicării acestui material, aceste răspunsuri nu au fost transmise.

Daniela Cîmpean nu a putut fi contactată telefonic și nu a răspuns nici mesajului prin care am întrebat-o de ce a acceptat o mașină plătită din conturile unei firme asociată cu societăți care fie aveau, fie au semnat mai apoi contracte plătite din bugetul județului Sibiu.

Nici Adrian Bibu și nici Daniela Cîmpean nu au răspuns, până la publicarea acestui material, întrebărilor Turnul Sfatului

Avea banii în cont

În 2021, anul în care Danielei Cîmpean i-a fost cumpărată mașina plătită de fosta firmă a lui Adrian Bibu, președinta a încasat un salariu net lunar de 13.600 de lei (echivalentul a peste 2.700 de euro lunar). Fără a avea niciun fel de datorii, pe lângă acești bani, a mai încasat încă 5.400 de euro ca urmare a participării la diferite ședințe pe la Bruxelles. Iar în conturi (fără a lua în considerare sumele acumulate la cele două fonduri de pensii) declara că are depozite a căror însumare depășește echivalentul a 47.000 de euro.

Un an mai târziu, Daniela Cîmpean declara aceleași venituri din salariu, de două ori mai mulți bani încasați din ședințele de la Bruxelles și depozite a căror valoare depășea echivalentul a 51.000 de euro.

Consultă declarația de avere a Danielei Cîmpean aferentă anului 2021 și, respectiv, cea aferentă anului 2022

„Cu Iulian Bibu cred că nu am mai discutat de vreo doi ani”

Dan Munteanu, asociatul unic și administratorul DMX Construction, a fost deschis dialogului. „Nu știu nimic despre mașini și plăți”, a arătat referitor la situația autoturismului pe care firma asociată cu el o plătește pentru președinta CJ Sibiu.

În 2022, anul în care a început să participe la licitațiile din județul Sibiu, cifra de afaceri a DMX a urcat până la 15 milioane de lei. „În contextul în care noi suntem antreprenor general la respectivul cartier (The Lake Home este un proiect imobiliar dezvoltat și de alte companii – n.r.), iar vânzările nu au mai mers atât de bine, am intrat și pe piața lucrărilor publice. Dar nu avem contracte numai cu CJ Sibiu. Și acum participăm la licitații la Toplița, la Victoria sau la Agnita...”.

Dan Munteanu spune că nu s-a întâlnit niciodată cu președinta CJ Sibiu și că nici cu Adrian Bibu relația nu este decât profesională. „Cu Adrian Bibu ne-am întâlnit în cadrul ședințelor periodice pe care le-am avut la CJ, la care participă și el. Cu Iulian Bibu cred că nu am mai discutat de vreo doi ani de zile. Suntem asociați într-o companie, dar aceasta deocamdată nu dezvoltă nimic. Ei dețin un teren, pe care deocamdată nu se întâmplă nimic”.

Proprietarul DMX Construction arată că nu pot fi ridicate semne de întrebare asupra modului în care a câștigat contractele publice din județul Sibiu, din moment ce au fost atribuite prin „licitații transparente” . „Suntem aproape de final cu lucrările, dar facturile le emitem către DGASPC Sibiu, nu avem treabă cu CJ Sibiu”.

„Nu e nimic de ascuns. Dacă vom căuta nod în papură, găsim oriunde. Noi am mai avut contracte cu statul și înainte. Acum s-a întâmplat să fie scoase acestea la licitație, cele de la Turnu Roșu. Se poate vedea întregul istoric al licitației, cine și de ce a licitat. Cum am fi putut fi favorizați? Erau pe niște documentații efectuate de consultanți pe care DGASPC i-a avut înainte. Au mai fost două licitații la Sibiu la care n-am putut participa deoarece am aflat târziu de acestea. Se poate verifica faptul că am cerut vizită în amplasament și n-am mai apucat. Este vorba de contractele câștigate de Total NSA”, Dan Munteanu, administratorul DMX Construction

Situația Expres Sib pune documentarea acestui articol într-o postură specială, având în vedere că și ziarul pe care îl citiți acum, Turnul Sfatului, a beneficiat de contracte intermediate de această agenție de publicitate. Claudiu Gavrea, reprezentantul Expres Sib, a arătat că nici el nu avea cunoștință de contractul de leasing pentru autoturismul președintei CJ Sibiu, că demersurile de asociere pentru The Lake Home SRL au început cu un an înainte ca Adrian Bibu să devină administratorul județului și că, oricum, contractele intermediate în numele CJ Sibiu au fost verificate deja de Camera de Conturi, în urma unor sesizări. Fără a fi descoperite nereguli.

Au șters caietul de sarcini

În urma primei licitații câștigată de DMX Construction și la care a fost singura firmă care a depus ofertă, din Sistemul electronic al achizițiilor publice (SICAP) a fost șters caietul de sarcini pe baza căruia a fost atribuit contractul. Situația este una neobișnuită, site-ul SICAP fiind unul pe care autoritățile contractante își gestionează conturile. Au fost șterse doar fișierele în baza căruia a fost atribuit contractul, restul documentelor fiind menținute.

Caietul de sarcini al primei licitații câștigată de DMX Construction a fost șters de pe site-ul SICAP

 

Turcan: o răceală și miliardele aduse de liberali

Săptămâna trecută, liberalii sibieni au anunțat o conferință de presă pentru mijlocul zilei de sâmbătă, conferință susținută de președinta organizației județene, Raluca Turcan, și de președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. Conferința a fost reconfirmată vineri după-amiază, în aceeași componență. Sâmbătă, însă, președinta CJ Sibiu nu a mai venit, Raluca Turcan anunțând că a răcit. „Dumneavoastră credeți că eu mă joc cu cuvintele? Când spun că un om are probleme de sănătate, aș putea să mă joc așa cu cuvintele? Nu cunosc subiectul, dacă ați adresat întrebările sunt sigură că veți primi răspunsuri, dacă aceste informații sunt adevărate”, a declarat Turcan, întrebată dacă răceala este reală și cum comentează informațiile referitoare la liberalii pe care PNL Sibiu îi propune drept candidați pentru cele mai importante funcții din județ: președinția CJ și Primăria Sibiu.

După care Turcan a pus informațiile în contextul rezultatelor pe care guvernarea liberală le-a adus județului. „Chiar nu vreau să fac conferință de presă, în... inclusiv în publicația dumneavoastră... două miliarde de lei în interesul sibienilor să nu conteze și să conteze niște informații despre care nu știu dacă sunt adevărate? Evident că o să întreb”, a încheiat Turcan întrebată dacă va verifica informațiile date publicității de Turnul Sfatului.

Cîmpean stă într-un penthouse cu 250 de euro pe lună. Proprietar: familia Total NSA

Pentru Daniela Cîmpean, ocuparea funcției de președintă a Consiliului Județean Sibiu vine la pachet cu beneficii cel puțin discutabile. În urmă cu un an și jumătate, Turnul Sfatului a dezvăluit că Daniela Cîmpean locuiește într-un penthouse de peste 180 de mp, pentru care plătea o chirie de aproximativ 250 de euro, cu toate utilitățile incluse. Apartamentul aparține fratelui și cumnatului lui Ioan Domnariu, acționarul principal al Total NSA AG Construct, care derulează contracte de mai multe milioane de euro cu CJ Sibiu, multe fiind în întârziere. Nici acum cel mai mare dintre aceste contracte nu este finalizat, deși – fiind din fonduri europene – trebuia încheiat până pe 31 decembrie 2023. Dată de la care, contractul este achitat din banii sibienilor. Atunci, Daniela Cîmpean a reacționat acuzând un atac la viața privată.

De altfel, și contractele pentru construirea caselor pentru orfanii cu dizabilități și a centrului de zi de la Turnu Roșu au fost plătite, în primă fază, tot din fonduri europene. Lucrările – demarate târziu din cauza lentorii administrației județene care trebuia să ridice astfel de case de tip familial din mandatul trecut – ar fi trebuit încheiate, de asemenea, până pe 31 decembrie 2023 (detalii aici: „De îndată”: CJ Sibiu ratează termenele în proiecte de peste 233 de milioane de lei. Aproape două treimi rămân fără fonduri nerambursabile)

Citește și Secretul președintei. Cîmpean stă în chirie preferențială la familia care a primit contracte de milioane de euro la Spitalul județean

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

70 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Nu pricep ce vrea sa zica autorul: are divezi ca s-a comis o infractiune? Daca da, sa le arate, daca nu, inseamna ca denigreaza la greu… USR scrie oe Turnul Sfatului!
Raspunde

Omu

Acum 1 lună

Autorul da la greu in Cj pentru ca lui nu ii iese nimic de aici, are el o boala pe ei de ani de zile, pentru ca l-au lasat sarac, in schimb la primaria Sibiu totul merge perfect, totul e numai de bine, pentru ca de acolo isi ia el avantajele.
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

D-nu Vivi , penelist convins , care de 30 de ani votează pnl , zicea că s-a saturat de ei și anul ăsta nu-i mai votează. Oare? Că văd că îi ia apărarea baronesei de Sibiu!
Raspunde

Ioan

Acum 1 lună

Uite-așa iese la iveală caracatița galbenă și aflăm și de ce își dorește Bibu să devină primar: pentru că are afaceri care trebuie să fie protejate și, eventual, să se extindă, ar fi păcat să se oprească doar la o mașină, două. Daniela Cîmpean și Adrian Bibu ar trebui să demisioneze cât mai urgent. Felicitări Turnul Sfatului! Luați cu lămâie, dragi sibieni, PNL să vă ajungă până vă iese pe nas.
Raspunde

Meea

Acum 1 lună

Cum, dna Campean locuieste cu chirie?! Iar chiria e atat de mica?! Pentru o garsoniera se platesc 250 de euro + utilitatile... Ei, vedeti la ce-i buna politichia?
Raspunde

Donetki

Acum 1 lună

de cand a inceput sa manevreze firme pentru fratele Adrian, Iuli Bibu si-a triat si prietenii si tot. Asa e cand intri in mafie, legea tacerii! Uite ca, incet-incet, adevarul iese la suprafata.
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Adica masina este spaga . Aloo , DNA-ul???
Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 lună

Iulian Dumitrescu, colegul si omologulDanelei, a fost onorat de către judecatori cu un control judiciar. Pentru a nu se simti discriminata duamna Danela, ar trebui sa aiba si dumneaei parte macar de atât. Apoi ar fi echitabil sa fie "premiata" toata echipa: Bibu si toti directorasii de la institutiile subordonate (doar cei care au lucrat pentru partid). Si nu uitam nici de sponsorii din marginime.
Raspunde

Dacul liber

Acum 1 lună

Toti politrucii pusi in functie de echipa galbena la institutiile publice au facut dezastru! Matracuce cu zero merite stau bine mersi in functii din care jupoaie tot ce prind! Sibieni, trezirea, stop vot penele, masina de facut bani!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului care incită la ură.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost șters din cauza informațiilor eronate pe care le conține.

Raspunde

Nemo

Acum 1 lună

Bravo! Investigatie interesanta! Remarcabil e ca articolul are pana acum 1374 vizualizari si niciun comentariu....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Eh, n-au semnalat din vreme la ferma de postaci, dar uite că s-a activat. Oricum sibienii nu-s interesați de putinisme
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Anchetă-wannabe din laboratorele putiniste. Ce dovezi se prezintă? Bă, în țara asta încă mai poate face fiecare ce vrea cu banii și proprietățile lui. Hai că dacă nu iau 30 de dislike-uri, ferma de postaci e degeaba :))
Raspunde

Sibianul

Acum 1 lună

Acidutule dacă în loc de Campean era vorba de Trif ce mai sarea în piață mare de fund în sus. Fariseilor!!!
Raspunde

Raluca Cimpean

Acum 1 lună

Bai saracilor, ce vreti mai, sa se plimbe cu trotineta, ca saracii ala de la usr? Sa stea in cort, ca fraierii de la Salvamont? Sa se incalte in galosi, ca Muresanca in pozele de propaganda? Bai saracilor, ia vedeti, ca v-ati cam ridicat nasul, nespalatilor! Mars la vot, sageata galbena pe dricul albastru, asa, frumos, sper sa tineti minte! Si daca mai scrieti tampenii pe aici, va las si fara drumul de la Țapu, ca oricum au explodat preturile la imobiliare de atata strategie de dezvoltare. Noroc cu danuta, asa femeie corecta, cuminte si devreme acasa, rar mai gasiti. Si chiar daca mai gasiti, numai in PNL, sa stiti! Ui la iei, mă!
Raspunde

Alegator

Acum 1 lună

Incredibil cat de amatori sunt si cate de usor a fost sa ii descoperiti. Nu par foarte inteligenti si sunt doar razbunatori cu cei ce sunt impotriva lor. Sper doar ca aceste situatii vor fi cercetate de catre prietenii necuvantatori de la DNA
Raspunde

Pop

Acum 1 lună

Corect ! Iulian D locuieste in 600 mp in cel mai scump cartier din tara si se plimba cu masini extrem de scumpe . Ai nostrii , asa , mai ca in Marginime : o telemea , un miel , ap de 180 mp , desi riscul de a face inchisoare este similar .
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Sper ca Sibiul sa nu ajunga sa fie condus, administrat, ca si primar de acest personaj.....
Raspunde

Cetatean

Acum 1 lună

Trist este ca încet, incet, asa zisa democrație după 90 a îmbrăcat o noua forma de comunism-capitalist....... avem libertate sa facem ce vrem, ma rog, mai nou dacă deranjezi ți se face dosar..... adică cam ce făcea securitatea pe vremuri. Statul este confiscat în totalitate de mafioți care si-au întins caracatița prin funcționari pana la nivel local și coordonează inteligent suptul bugetului tarii pana la ultima picătură. Dacă stam cu mâinile în brate peste 10 ani nu o sa mai fim nici liberi cu PSD-PNL-AUR și toate scursurile adunate la loc de cinste în instituțiile statului.
Raspunde

Igor

Acum 1 lună

****  Păi Duster ul îl conduce fostul soț sau soț care sta prin Ștrand pe undeva. Focus nu știu. Dar chiar nicio frică nu au de șpagă pe fata. Păi doar gazul la Penthouse e 250 de euro pe lună. Incredibil ce față hâda are corupția și mă întreb ce babe nebune mai votează așa hoți. Si de unde are firma lui Bubu 22% dintr-un teren. Sigur au știut înainte de investiții în zonă și au luat pe mocca. Iar cu firma de publicitate de ce nu face publicitate și la firme private. Cum doar la stat. Nici măcar site nu au. (Acest mesaj a fost moderat ca urmare a faptului că face referiri la viața personală).

Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Acum aflam de ce mai vrea mandate ca Presedinte al Consiliului Judetean desi toata lumea e rea cu ea, sunt campanii de presa care o vaneaza si oameni care o hartuiesc : nu a terminat ratele la leasing. Mi se intoarce stomacul pe dos privind aceasta cloaca care confunda banii statului adica ai nostri cu mosia proprie, care ne trateaza timp de patru ani cu indiferenta si isi aduc aminte din patru in patru ani de noi atunci privindu-ne in ochi si spunandu-ne cat de mult s-au sacrificat si cat de multe au facut pentru noi. Pe scurt tratandu-ne ca pe niste prosti. Si asta este doar suprafata! Cand incepi sa sapi, incepe sa iasa la suprafata toata mizeria iar acesti oameni ne tin noua lectii de morala iar ei sunt niste hoti.
Raspunde

Forest Gump

Acum 1 lună

S-a imbolnavit doamna Campean pentru ca joi, de ziua lecturii, si-a facut campanie electorala la scoala Regina Maria. Pardon, a fost sa citeasca copiilor. Culmea e ca a facut acest gest nobil cu cateva luni inainte de alegeri. Oare in anii neelectorali de ce nu a facut astfel de gesturi?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 lună

Așa cum OTV a otevizat toate televiziunile , așa și FSN ( PSDR + PD ) au fesenizat toate partidele .
Raspunde

Ion Forța Dreptei

Acum 1 lună

Bravo Turnul Sfatului,așa trebuie sa faceți investigații peste tot cum au ajuns unii directori în funcții mă refer la funcția publică , și de ici in jos ....... Felicitări încă o dată ,trebuie sa vedem și rezultatele dacă or fii ......... S au se vor mușamaliza că de obicei .
Raspunde

Scufitza Galbină

Acum 1 lună

Caracarița galbenă e foarte prezentă pe meleagurile locale si e foarte tare , o depășeste pe cea rosie din slte județe !! In curând cred ca va incerca o curățenie si la voi la ziar pentru ca sunt persoane care o derajează ! Citiți povestea cu calul troian !
Raspunde

D.n.a

Acum 1 lună

Nici Putin nu are multe pe numele lui. Așa și vatafa județului care vrea și funcție publică de vârf și să nu de-a seamă despre situația locativă/chirie , deși tot județul știe (mai puțin DNA?) că e in conflict de interese , locuind în chirie preferențiala la o firma la care CJ Sibiu a acordat nenumărate contracte. La un Penthouse de 180 m.p. , cei 250 de euro nu acoperă nici facturile de gaz și curent, ce sa mai zicem de suprafața cât 5 garsoniere? Și mai are tupeul sa candideze după ce a eșuat in toate promisiunile de la campania din 2020.
Raspunde

Lomnasan

Acum 1 lună

Anul asta votul nostru va conta! https://www.turnulsfatului.ro/2022/11/15/daniela-cimpean-betia-puterii-198172
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Nu înteleg mirarea si indignarea unora. Pāi nu pentru asta se intrā in politicā ? Sā te îmbogātesti repede pe banii statului? Hai māi copii, mā dezamāgiti.
Raspunde

Un cititor

Acum 1 lună

Eu cred că sunteți invidioși pe faptul că în sfârșit Sibiul are un președinte de CJ la superlativ: femeie, tânără, frumoasă, cultă, săracă și cinstită, mamă exemplară, harnică, nemachiată, competentă.
Raspunde

Marcel

Acum 1 lună

De mult trebuia anchetată această *****. O ******  ridicată la " fileu" de altă analfabetă: Raluca Țurcan. Două reziduuri de care Sibiul trebuie să scape la următoarele alegeri .

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ovidiu Oanta

Acum 1 lună

Nimic concrect, multa gargara maca Deleanu
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigi

Acum 1 lună

Foarte palpitant . Nar fi rau ca si ziaristii sa depuna declaratii de avere. Poate vedem de unde va permiteti exact aceeasi masina ca a presedintei, am sti si sursele care finanteaza aceste aricole
Raspunde

Traian D.

Acum 1 lună

Bună ziua. Marca mașinii pe care o conduc este tot Toyota, doar că un model care a costat mai puțin (mașina președintei are un preț de pornire cu 50% mai mare decât am plătit eu). Am cumpărat mașina pe numele meu, sursele de finanțare fiind economii proprii, un împrumut de la ziar pe care trebuie să îl returnez în această primăvară și un împrumut de la sora mea, scadența fiind peste un an și un pic.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Dl Deleanu,doar doua remarci: 1:Daca dl Gigi n-ar fi fost cenzurat postarea dvs era mult mai vizibila.2: Cine se scuza se acuza-vechi proverb malgas.
Raspunde

Adrian Antonie

Acum 1 lună

Totul este posibil datorita rezultatului votului sibienilor din urma cu 4 ani. Daca asta am vrut, asta am avut. Poate ne deschidem ochii anul acesta si nu mai punem stampila pe caracatita corupta cu tentaculele PNL, PSD, FDGR. Avem destule variante de vot de oameni (inca) necorupti.
Raspunde

Sibianul

Acum 1 lună

Dacă nu bagi și psd în hora nu îți cade bine. La Sibiu PSD nu exista la nivel de decizie,. Sibienii au votat programul lui iohanis uie PSD.. Acum mesteca uia cu spor.
Raspunde

2024

Acum 1 lună

Ghici cine vinde Toyota în Sibiu? Domnul Ovidiu Strejan care ajută Spitalul Județean cu mâncare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian rezistent silentios

Acum 1 lună

Este timpul ca oamenii nostri frumosi din USR si AUR sa isi uneasca fortele si sa guverneze tara!
Raspunde

Steve

Acum 1 lună

Poate in acest an se trezesc totusi sibienii sa voteze asa cum trebuie poate scapam de ciuma galbena care a pus monopol pe Sibiu.
Raspunde

Mihai Radu

Acum 1 lună

Apropo, stiti unde lucreaza sotul doamnei presedinte Daniela Campean? investigati un pic. Stiti cum a ajuns acolo? Mai investigati un pic si apoi spuneti daca studiile, experienta sau famiglia l-au recomandat pt asa un post caldut. Sanatate. PSD+PNL=love
Raspunde

Calin

Acum 1 lună

Deci...Bibu are afaceri cu Expresib, atunci contractele de publicitate date de SalaTransilvania și Muzeul satului sunt ilegale? Cu cine mai are afaceri dl. BIBU de promite asfaltarea str Cuarțului, lângă presupusul spital nou. Cine are terenuri în zonă? La DNA mai lucrează cineva?
Raspunde

UNDE E TROTUARUL ?

Acum 1 lună

in zona blocului duamnei s-au furat pana si trotuarele! Ele au devenit locuri de parcare. Cum vii pe jos de la Biserica spre str. Matei Millo, "trotuarul" e tot mai ingust - pana la inexistent: https://www.google.com/maps/@45.7775957,24.1466199,3a,41.7y,189.65h,85.23t/data=!3m7!1e1!3m5!1s050gyQiFSUtDorHeTJ_0LQ!2e0!5s20230901T000000!7i16384!8i8192?entry=ttu
Raspunde

Gigel

Acum 1 lună

Oare la Alba, la DNA se mai lucrează?
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Si cand ii vezi ca pozeaza in oameni cu intentii bune cand ei de fapt sunt niste corupti. Sa ii controleze si pe astia DNA-ul ca ma gandesc ca nu e greu de descoperit si daca sunt vinovati sa plateasca nu sa candideze pentru alte mandate. Cucoanei i s-a urcat la cap, se crede si desteapta si frumoasa si noi toti ceilalti prosti ca o votam.
Raspunde

Nevasta lui ***

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost moderat ca urmare a faptului că face referiri la viața personală.

Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 lună

Eu am o intrebare .... Dani si cu Bibicu aista... ***** (Acest mesaj a fost moderat ca urmare a faptului că face referiri la viața personală)

Raspunde

Brent Valmar

Acum 1 lună

... care e intrebarea? Ca a fost cenzurata. Daca Daniela si Bibi au relatii si in afara CJ si PNL? ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 1 lună

Presă pe chitanțier și facturier. Mașină cumpărată în 2021, articol/investigație apărut în 2024. Servit la ordin, publicat întocmai și la timp Nu că aș avea simpatii față de duamna sau echipa galbină Doar că, din 2021 și până acum, cam câtă "publicitate plătită" a încasat TS de la consiliul județean și primărie? Nu mai punem și ... advertorialele Dar când vine vorba de paradeală, branza e tot pe bani și istoria ia rapid delete.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Si? Are importanta cand este facuta ancheta sau cand este publicat articolul? O face mai putin corupta pe Presedinta ,, din fericire votul vostru nu conteaza". Indiferent de moment este bine sa cunoastem realitate si sa stim cat de cinstiti sunt acesti oameni In plus, mai bine sa stim acum, cand putem sa luam atitudine mai ales ca memoria oamenilor este scurta. In ceea ce priveste doamna mai sus descrisa ma indoiesc ca acum este mai cinstita decat in 2021, ba pun pariu ca este mai manjita, mai plina de tupeu si inganfare asa ca de ce sa nu o aducem noi toti care ii platim indirect sau direct chiria si ratele de leasing, si multe alte chestii ma gandesc, cu picioarele pe pamant si sa-i amintim cum era atunci cand purta portocaliu, nu galben.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Niciodată nu am fost pro Daniela Câmpean. Și nici nu voi fi Și da, articolul scoate incã o dată la lumină ceea ce știm sau bănuim cu toții. Nu împotriva faptelor sau anchetei jurnalistice mi-am exprimat opinia. Ci împotriva presei la ordin, articolelor "servite" și a demersului jurnalistic direct legat sau interesat de propria pungă a publicației sau autorului. In pandemie când toți mâncat din subvenții, nimeni nu vedea mașina sau cine e in ea La fel când primeau contact de publicitate de la CJ sau Primărie. Totul se dezvăluie doar la comandã. Tot politică. Despre moartea salvamontistului a preluat toată presa națională Vezi referiri la articolul ăsta în presă națională pe undeva? Nu șade frumos. Că e de la Ioha din Sighi. Și Danèla încă nu e garantat pe tobogan.. E așa greu de înțeles cum se aruncă grăunțele la rațe?

Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Sincer nu e o stire extraordinara...peste tot e asa...nu numai in Romania...fel si fel de afaceri cu diferenta ca dincolo se si face ceva pt oameni...de ex aia nu se trateaza in spitale virtuale! Pe mine ma mira altceva...cum poti sa fi in situatia de a fu condus un judet...de a vrea 8n cont sa l conduci iar asta implica fel si fel de realizari daxa pina la o virsta...ok....n ai fost in stare sa ti faci o casa cit de cit...sa ti iei o masina...etc? Ce exemplu de ...gospodar e asta??? In rest...chiar ca nu conteaza
Raspunde

Elisabeta

Acum 1 lună

ATENTIE.Ori de cate ori am criticat presedinta PNL Sibiu,Raluca Turcan ,nu apare comentariu.Asadar,cenzura exista clar.Doar asa se explica de ce isi face aparitia peste tot doar ea numai cu aplauidacii
Raspunde

Un revoltat

Acum 1 lună

O poză cât o mie de cuvinte...Se vede cum o mănâncă din ochi Bibu pe tovarășa de nebunii...financiare bineînțeles...
Raspunde

@@@

Acum 1 lună

Comentariul a fost șters pentru că aduce atingere vieții personale.

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Vad ca cineva posteaza cu numele meu. Eu am un singur comentariu de facut. Au ajuns ziaristii sa faca treaba procurorilor DNA platiti cu mii de lei lunar. Poate acum se trezesc din amorteala si iau la mana toate contractele CJ de cand la conducere e Campean. Daca nu fac asta inseamna ca Romania sub conducerea lui Iohannis nu mai e stat de drept e stat de drepti ca Rusia.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai C.

Acum 1 lună

Orice ancheta jurnalistica e buna daca e corecta si nepartinitoare. NU relatiile Campean - Bibu et comp. sunt interesante ci faptele. Au realizat ceva notabil pentru judetul Sibiu? Li se pot imputa fapte de natura penala? Au cheltuit cu chipzuinta banii publici? "Sincer nu e o stire extraordinara..." e articol tipic in campanie electorala.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Pai ce este incorect si partinitor in acest articol: faptul ca se dezvaluie mecanismul prin care este mituita minunata Presedinte? Nu sunt fapte penale? Mai citeste Codul Penal: acolo sunt considerate infractiuni si alte fapte( prea minunata stie si definitia infractiunii pe care o savarseste precum si pedeapsa, doar e avocat). De ce e gresit ca este scris acum articolul: faptele sunt fapte, nu conteaza cand sunt dezvaluite. Mi se pare uluitor ca se incearca deturnarea atentiei cu chestii de genul acesta ca sunt articole de campanie. Mai oameni buni, treziti-va. Toti enumerati in articol sunt niste Hoti, cu mult mai mari decat amaratii care fura din buzunare sau mai stiu eu de unde. Uneori aceia sunt fortati de imprejurari Astia, pe langa faptul ca au salarii mari si alte privilegii, vor mai mult si mai mult. Din cauza asta nu avem Spital si oamenii mor. Din cauza asta nu avem drumuri si exemplele pot continua. Pentru ca madam sa aiba chirie mica si rate de leasing platite, acorda contracte unor incompetenti, care ii doare undeva de calitate, de eficacitate, seriozitate , termene limita atata timp cat si urmatoarele contracte le pot obtine in acelasi mod. Asa ca aceste fapte ne afecteaza absolut pe toti si pentru ce? Pentru ca una sa devina mai plina de ea, mai inganfata si mai lipsita de bun simt cu fiecare zi in care este in functie doar datorita voturilor noastre?
Raspunde

Cornel Sibianul

Acum 1 lună

Excelent articol! Turnul Sfatului dezveliți tot adevărul! Peneliștii să se ducă la lada de gunoi a istoriei!
Raspunde

Victoria

Acum 1 lună

Hopa! Să vedem cine-l mai ține-n brațe pe lupeș, după ce pleacă duamna care-și face "triaba"!
Raspunde

Lomnasan

Acum 1 lună

Lupes directorul de la filarmonica? Pai tocmai se lauda ca a primit nota 10. Si in cultura se invart bani frumosi si e de unde. Numai ca acolo nu sunt firme de construcții ci asociatii culturale cu profil sifonarie si capusarie.Daca face triaba buna si cotizează la partid, e bun si il tine in brațe...
Raspunde

CA

Acum 1 lună

a cui e asta de prosteste tot judetul in fata si nu o trage nimeni la socoteala? cum adica sta in chirie la ala de castiga licitatiile cu CJ?? si masina platita de altul care castiga licitatiile cu CJ...licitatii e mult spus.
Raspunde

Hahaha

Acum 1 lună

Spui pnl si tragi apa. La fel si psd sau usr. Toate trei plus udmr aceeasi mizerie de 35 de ani!
Raspunde

Vivi Dragan pentru domnul Kokos

Acum 1 lună

Dupa cum vezi primul comentariu e scris de altcineva cu numele meu probabil vreun functionar din CJ care daca vine DNA va sta vreo cativa ani pe la Aiud. Si de frica posteaza cu numele altcuiva. In rest ramane valabil ce am spus desi am votat 30 ani pnl nu se va mai intampla in veci. Am iertat o data atunci cu USL dar sa ierti a doua oara e deja prostie.
Raspunde

Lupul Moralist

Acum 1 lună

Poate scrie dl Deleanu si de vremea pe cand sotia dansului “lucra” la Astra Film si, ca facut, avea vreme sa lucreze “par time” tocmai in Germania. Ce ziceti dl ziarist integru, va bagati?
Raspunde

Urzica sălbatică

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost șters din cauza informațiilor eronate pe care le conține.

Raspunde

Papa di Gio

Acum 1 lună

Vorbă multă....cert este că statul mafiot sa înființat, există în această țară ohoo de la ăl cu barba sură până la ăl cu țâța n gură și greu vom scăpa de ,,ei",alții mai buni nici că există chiar dacă mergem 90%la vot .Punkt .
Raspunde

D

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost moderat din cauză că nu are nicio legătură cu subiectul

Raspunde

Stiutor

Acum 1 lună

Hopaaaa... toate la biroul **** imobiliari?! Ce dreq e in blocul ala? (Acest mesaj a fost moderat deoarece, în opinia noastră, incită la ură)

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard

Acum 1 lună

Multe comentarii răutăcioase! Trăim într-o democrație și libertatea este mai presus de toate dar când se îngroașă gluma cineva trebuie să plece sau să se spună adevărul! Eu nu cred că Doamna Câmpean este implicată în ceva murdar și dacă este implicată atunci sunt organe abilitate pentru a face investigații! Cât despre cei care comentează răutăți din moment ce nu sunt dovezi atunci nu cred că sunteți în măsură să comentați la adresa dânsei ceva ! Părerea mea ! Pe Adrian Bibu lăsați -l în pace și încercați să fiți mai buni ! Adică oameni mai buni !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus