Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Documentația pentru VOSS ajunge în Consiliul local. Centura ocolitoare va avea 3,3 km pe teritoriul municipiului

Documentația pentru VOSS ajunge în Consiliul local. Centura ocolitoare va avea 3,3 km pe teritoriul municipiului

Documentația de urbanism pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulamentul Local de Urbanism (RLU) - pentru construirea Variantei ocolitoare Sud Sibiu va fi supusă votului consilierilor locali din municipiul Sibiu în ședința ordinară din această lună. Proiectul se referă la secțiunea șoselei care va trece pe teritoriul municipiului.

Proiectul de hotărâre include raportul de specialitate care detaliază planurile și reglementările pentru construirea Variantei Ocolitoare Sibiu Sud, un proiect al cărui beneficiar este Consiliul Județean. Ședința CL va avea loc pe 29 februarie.

Proiectul propune dezvoltarea unei noi artere de circulație care să faciliteze traficul în și în jurul Municipiului Sibiu, având o lungime totală de aproximativ 21.389 km, și include construcția de poduri, pasaje, noduri rutiere și zone de parcare. Documentația prevede, de asemenea, conectarea la rețelele de utilități publice existente, respectând condițiile impuse în avizele de specialitate și reglementările urbanistice. Scopul anunțat de autoritățile județene este de a reduce traficul urban, a îmbunătăți siguranța rutieră și a proteja mediul prin devierea traficului greu din zona urbană. Proiectul conține o serie de studii de specialitate și avize.

Sectorul VOSS aferent UAT Sibiu are o lungime de 3,3 km, având suprafaţa de 226.291 mp.

Documentația de Urbanism a fost întocmită de S.C. Arhigraf prin arhitectul Octavian P. Lipovan. 

O suprafață de peste 220.000 mp de teren urmează să fie expropriată: 5.720 mp teren intravilan și 217.840 mp teren extravilan.

Destinaţia terenurilor afectate: Curţi construcţii intravilan - 1.779 mp; Arabil intravilan - 3.941 mp; Arabil extravilan - 180.419 mp; Fâneţe extravilan - 21.189 mp; Păşune extravilan - 4.548 mp: Livadă extravilan - 44 mp; Drum extravilan - 9.037 mp; Pârâu, canal extravilan - 2.318 mp; Tufăriş extravilan - 10 mp; Cale ferată (linie tramvai) - 275 mp.

Citește și: Varianta Ocolitoare Sud Sibiu: până la finanțare, urmează aprobarea proiectului în guvern și exproprierile

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2716

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Noaptea minții și risipirea banului public!

Acum 1 lună

Realizarea centurii sud în varianta propusă de CJ Sibiu ar fi cea mai imbecilă decizie locală din ultimul secol. Cine are min. 2 neuroni și se uită la harta propusă constată că doar cartierului Arhitecților e conectat la centură, restul cartierelor Sibiului fiind la 7-8 km de orice intrare pe centură. Astfel traficul atras va fi doar max. jumate din autoturismele din arhitecților. Unii nu-s dispuși să ocolească 50 km dus întors, alții au drum în oraș - de lăsat copiii la școală. Arhitecții sunt la doar 4-5 km de cealaltă centură existenta, acolo trebuie conectați. Centura Sud , că sa fie utila, eficientă, rentabilă și folosită, trebuie construită tangent la V.Aurie, Ștrand, Turnișor!
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Vorbești prostii. Centura este făcută ca să ofere alternative față de traficul din oraș și din centru. Dacă ai ambuteiaje pe traseul Alba Iulia - Dealului - Banatului - Victoriei - Milea, jumătate din trafic se duce prin Câmpșor, ude dai de alte blocaje în trafic. Pentru mine merită să mă duc pe centura sud și să ajung la Școala Militară fără să mă târăsc ca melcul pe toate străduțele. Vor folosi această alternativă mulți care acum merg prin Câmpșor. De asemenea este bună alternativa pentru situațiile în care vei avea lucrări la străzile de pe traseul vest-est.
Raspunde

@HBomb

Acum 1 lună

Tu cand iti dai cu parerea stii despre ce vorbesti? Te-ai uitat pe harta centurii propuse?? De la intersectia str. Avrig/Cl. Poplacii pana la cea mai apropiata urcare pe centura stii cat e?? Sunt fix 5 km pana la Biosevis unde poti intra pe centura (bafta pana acolo, prin oras si Arhitectilor!). Apoi mai faci 20 km pe centura, apoi iesi incotro ? SAU, tot de la scoala militara, sunt 7,5 km pana in Tropini sau tot 7,5 km pana la intrare in Cristian unde iar poti intra/iesi. Infrastructura e buna, dar sa fie facuta cu cap, nu ingropam 700 mil. Euro – imbogatim NSA si altii si apoi orasul tot sufocat este pentru ca centura e intangibila din cartiere (Turnisor, Strand, V. Aurie, etc)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus