Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Sibiul, județul în care fermierii au cele mai mari datorii la APIA: aproximativ 1 milion de lei / Au încasat subvenții necuvenite

Sibiul, județul în care fermierii au cele mai mari datorii la APIA: aproximativ 1 milion de lei / Au încasat subvenții necuvenite

Un milion de lei trebuie să recupereze APIA Sibiu de la fermierii sibieni care pe parcursul anilor trecuți au încasat subvenții care nu li se cuveneau, conform datelor APIA, preluate de Economica.

La nivel național, sunt peste 12.500 de fermieri care au încasat anul trecut subvenții necuvenite de 17,8 milioane de lei. 14% dintre aceștia sunt executați silit de ANAF.

În jur de 41% dintre fermierii are au luat banii necuvenit i-au returnat deja voluntar, dar sunt și fermieri executați silit de către ANAF. La Sibiu, APIA județeană trebuie să recupereze aproape 1 milion de lei.

Pentru că au solicitat și primit subvenții pe suprafețe sau pentru culturi ori animale care, în urma controalelor, s-au dovedit neconforme cu realitatea din teren, 12.507 fermieri români au fost somați anul trecut de APIA să dea înapoi aproximativ 87,5 milioane de lei (aproximativ 17,8 milioane de euro), potrivit datelor furnizate de APIA, la cererea Economica.

Dintre aceștia, în jur de 5.100 (aproximativ 41%) au rambursat voluntar sume datorate de peste 21 de milioane de lei. De asemenea, pe tot parcursul anului 2023 au fost transmise către ANAF un număr de 1.785 de dosare, în vederea recuperării silite a unei sume de peste 21 de milioane de lei.

În total, anul trecut s-au recuperat creanțe de 47 de milioane de lei, adică 53,7% din totalul creanțelor acumulate în acest an.

Sibiul se află în fruntea județelor în care s-au înregistrat cele mai semnificative debite, cu 320 de debite în valoare totală de aproximativ  975.200 de lei. Urmează Galați, unde 151 de fermieri au trebuit să ramburseze aproximativ  923.600 lei și Brăila unde s-au dechis 162 de dosare de recuperare a unei creanțe totale de peste 806.000 lei.

Din punct de vedere al numărului de debite, cele mai multe au fost în Hunedoara, Bistrița-Năsăud și Caraș-Severin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sibianul

Acum 1 lună

Deci unii din cei care protestau pe străzile Sibiului au furat statul roman mințind pentru a incasa bani ca subvenție. Nu îmi vine sa cred ca sibienii sunt hoți. Vai vai vai. La pușcărie cu ei ca Dragnea care le.a furat banii copiilor.
Raspunde

Olteanul

Acum 1 lună

O parte posibil sa fi încercat sa obțină subventii necuvenite dar o parte mai sunt de bina și functionarii APIA care vin la control in teren. Hai sa ne amintim de cazul Tomata Mehedinti unde cu acordul seful de la control teren s-au furat de italieni cca 850000 euro. În ciuda faptului că un primar anunțase că la el în comuna nu sunt cultivate tomate în câmp seful de la control teren s-a făcut ca ploua. În schimb falsifica rapoarte pe banda rulanta la fermierii care nu sar la cap și care au teren pe care il interesează pe dansul. Funcționari plătiți din bani publici și plătiți bine. Ne mau miram de ce pleacă romanii în străinătate și fac treaba acolo iar aici ești văzut ca un hot că muncești.
Raspunde

Claus

Acum 1 lună

Sunt smenuri facute intre asa zisii fermieri cu reprezentantii apia...se stie ca la numaratul capetelor de fapt se numara copitele,sau pe teren la inspectie se fac gratarele intre boscheti declarati ca si cultura permanenta. De la fonduri europene cu dedicatie pt unii si piedici pt altii pana la banii apia e o poveste lunga...Se pleaca de la afir pana la consultantii vanduti proprietarilor de ferme. Daca nu joci murdar si cu bani in plic...nu fa agricultura.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus