Miercuri,
17.04.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Între partid și neamuri: președinta Cîmpean și-a angajat fiica la cabinetul senatorului Neagu. Cu două excepții, parlamentarii sibienilor tac mâlc, întrebați de angajați

Între partid și neamuri: președinta Cîmpean și-a angajat fiica la cabinetul senatorului Neagu. Cu două excepții, parlamentarii sibienilor tac mâlc, întrebați de angajați

În timp ce studiază Dreptul la Cluj, fiica cea mare a președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, este angajată și la cabinetul senatorului Nicolae Neagu. Aceasta este informația de la care am pornit când am solicitat tuturor parlamentarilor din Sibiu lista angajaților plătiți din bani publici pentru a-i ajuta la munca din cabinetele lor, deschise întru folosul cetățenilor.

Aflată la cea de-a doua facultate, după absolvirea Geografiei Turismului la Brașov, Ștefana Cîmpean, fiica cea mare a președintei Consiliului Județean Sibiu urmează acum cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. În același timp, studenta este și angajată în cadrul cabinetului senatorului liberal Nicolae Neagu, coleg de partid cu Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

I-am solicitat senatorului Nicolae Neagu (foto principală centru, în prim plan) detalii despre decizia de a o angaja la cabinetul din Sibiu pe fiica președintei CJ, care învață la Cluj-Napoca. „Este angajată part-time. Nu consider că i-am făcut vreun favor doamnei președintă Daniela Cîmpean prin această angajare”, a declarat Neagu, întrebat cum poate o persoană care locuiește în cea mai mare parte a timpului în alt județ să lucreze în cadrul cabinetului său de la Sibiu.

Nicolae Neagu este la al patrulea mandat de parlamentar (din 2016 până în 2020 a fost deputat, în rest a fost senator). I-am solicitat și detalii despre munca pe care un student la Drept o poate depune în cadrul cabinetului său, lucrând din alt oraș. „Lucrează ok. Lucrează și la chestiuni care țin de raporturile juridice. Îmi mai face și declarații politice, declarații pe care ne consultăm mai întâi”, a mai spus Neagu.

În ultimii doi ani, Nicolae Neagu nu a organizat sau participat la nicio conferință de presă și nici nu a dat citire vreunei declarații politice în Senat, ci doar a depus în scris patru astfel de texte: unul în 2023 și trei în 2022. „Astăzi, în România, creionarea unui cadru fiscal predictibil nu este posibilă fără luarea unor măsuri fiscal-bugetare urgente” este titlul dat ultimei astfel de declarații politice, depusă în scris la Senat în 4 octombrie 2023. Lista declarațiilor sale politice poate fi consultată aici.

Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean (foto dreapta), nu a răspuns solicitării redactorului Turnul Sfatului de a comenta situația angajării fiicei sale. La fel, nici aceasta din urmă nu a răspuns solicitării transmise prin intermediul unei rețele de socializare.

Un singur parlamentar total transparent. Patru răspunsuri, în total

Sibienii din întreg județul sunt reprezentați în Parlament de șase deputați și trei senatori. În urmă cu aproape trei săptămâni, tuturor le-am transmis o solicitare formulată în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile cu caracter public pentru a da publicității lista angajaților din cabinetul fiecăruia, rostul lor și sumele cu care aceștia sunt plătiți. Pe lângă cei nouă parlamentari aleși în circumscripția electorală nr. 34 – Sibiu, am mai transmis câte o astfel de solicitare și lui Ovidiu Ganț, deputatul care reprezintă minoritatea germană, și lui Benedek Zakariás, deputatul sibian ales pe listele UDMR din județul Covasna.

Primul – și singurul, de altfel – care a răspuns complet și total transparent solicitării este Benedek Zakariás. El ne-a transmis o copie a statului de plată aferent cabinetului său de deputat, pentru luna februarie 2024. Potrivit acestui document, deputatul plătește lunar patru angajați, cu suma totală de 6.671 de lei: un consilier, Vraga Nandor, un curier personal, Antal Bogdan Mihai, și doi referenți, Rethy Magdolna-Brigitta și Martin Iulia Simona.

Benedek Zakariás (UDMR) este singurul deputat care a dovedit transparență totală în ceea ce privește angajații cabinetului său

Al doilea parlamentar care a reacționat ca urmare a solicitării este Ovidiu Ganț, FDGR. A reacționat, dar nu a dat informații. „Am discutat la secretariatul Camerei Deputaților și eu nu vă pot da aceste informații. Solicitați-le secretariatului, am vorbit acolo și eu mă voi asigura că veți primi răspunsul. Dar vă asigur că nu am niciun fel de neamuri sau de rude ori pile printre angajați”, a spus Ovidiu Ganț.

Claudiu Mureșan, senatorul care a trecut de la USR la PSD, ne-a transmis că are un singur angajat în cadrul cabinetului său, dar a refuzat să-i facă public numele invocând datele cu caracter personal. „În cadrul cabinetului parlamentar activează un singur angajat, din data de 10 decembrie 2023. Responsabilitățile, conform fișei postului, vizează atribuții în sprijinirea activității biroului parlamentar, iar venitul net se încadrează în limita inferioară a grilei de salarizare din lista funcțiilor din cadrul birourilor parlamentare, în vigoare de la 01 Ianuarie 2023”, mai răspunde Claudiu Mureșan.

În fine, cel de-al patrulea parlamentar care a răspuns solicitării de a face publice informații despre angajații cabinetului său este Dan Barna. El arată că are doi consilieri angajați: pe Ionuț Ghișe (care este și consilier local al municipiului Sibiu din partea USR), din 22 decembrie 2020, și pe Cezara-Ioana Bolborici, angajată recent, din 22 februarie 2024. Cezara Bolborici are drept responsabilități crearea și editarea de conținut foto-video pentru rețelele sociale, administrarea de conturi de rețele sociale și redactarea comunicatelor de presă, transmite Dan Barna. Ionuț Ghișe administrează biroul parlamentar din punctul de vedere al resurselor, în responsabilitatea lui intrând și „managementul audiențelor și relația cu terții și colaborarea cu reprezentanții instituțiilor publice”.

Deputatul Dan Barna (USR) este al doilea parlamentar sibian care nu a avut nicio reținere în a comunica numele și responsabilitățile angajaților din cabinetul său

În ceea ce privește salariile acestora, Dan Barna a arătat că nu pot fi date publicității. „Nu poate fi publicat deoarece este confidențial conform Codului Muncii actualizat și GDPR fiind nevoie de acordul explicit al angajaților pentru publicarea salariului”.

Însă în cazul lui Ionuț Ghișe, salariul net încasat de la cabinetul parlamentar îi este publicat în declarația de avere completată din postura de consilier al municipiului Sibiu: 4.000 de lei, lunar.

De la Turcan, la Trif: niciun răspuns

„Nu știu aceste lucruri. Da, mă voi interesa”, a răspuns președinta organizației județene a PNL Sibiu, Raluca Turcan, într-o conferință de presă, întrebată de situația angajării fiicei vicepreședintei PNL, Daniela Cîmpean, la cabinetul senatorului Neagu.

Ulterior, deputatul Raluca Turcan nu a mai răspuns solicitării Turnul Sfatului de a face publică lista angajaților, responsabilitățile acestora și salariile plătite.

Nu a făcut-o nici colegul său de alianță, deputatul Bogdan Trif, președintele organizației județene a PSD Sibiu, deși a transmis că o va face.

Termene

Turnul Sfatului și-a formulat solicitările către parlamentarii sibieni în baza Legii 544/2001. Aceasta prevede că informațiile trebuie furnizate în termen de 10 zile de la solicitare. „În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile”, se arată în Legea 544 / 2001. Niciunul dintre „parlamentarii muți” nu a anunțat în termenul de 10 zile că are nevoie de mai mult timp pentru a transmite informațiile despre angajații cabinetelor lor.

Nu a răspuns nici Christine Thellmann, deputat PNL.

Nu a mai răspuns solicitării scrise de a da detalii despre toți angajații săi nici Nicolae Neagu, senator PNL.

Nu a răspuns nici Sebastian Ilie Suciu, deputat din partea AUR, președinte al organizației județene a acestui partid și candidat la Primăria municipiului Sibiu.

Și nu a răspuns sub nicio formă și Gheorghe Cătană, senator AUR.

Nu a răspuns nici Constantin Șovăială, deputat care a demisionat din PNL, fiind acum președinte al Forței Dreptei la nivel județean.

Actualizare luni, 11 martie 2024. Ulterior publicării articolului a răspuns și deputatul Constantin Șovăială. El a arătat că adresa publicată pe site-ul Camerei Deputaților nu o accesează foarte des și acesta este motivul pentru care nu a văzut solicitarea transmisă de Turnul Sfatului.

Și Constantin Șovăială (foto principală centru, plan secund) a transmis „pentru transparență totală” o copie a statului de plată aferent cabinetului său. Document potrivit căruia are un singur angajat – consilierul Răzvan Stănculescu -, remunerat cu un salariu de bază de 3.300 de lei.

Angajat din 15 aprilie 2022, acesta este licențiat în drept iar printre atribuțiile principale ale fișei postului intră monitorizarea săptămânală a proiectelor de legi supuse dezbaterii în Camera Deputaților, a site-urile Monitorului Oficial al României și al Curții Constituționale a României pentru identificarea actelor normative/Deciziilor CCR cu impact asupra proiectelor de legi care sunt în dezbaterea plenului Camerei Deputatilor sau care au fost atacate după votul final, precum și analiza proiectelor de lege, pentru care formulează observații și propuneri. ”Monitorizează pe plan local (municipiile Sibiu și Mediaș, CJ Sibiu) proiectele de hotărâri care urmează a fi supuse comisiilor de specialitate și planurilor instituțiilor evidențiate mai sus; îndeplinește orice alte sarcini primite de la biroul parlamentar”, mai arată Constantin Șovăială (Forța Dreptei) în răspunsul său.

35.500 de lei pe lună

„În scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţilor şi senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului, pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare. Cuantumul sumei este stabilit prin hotărârea birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în funcţie de resursele bugetare, dar nu mai puţin de o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului”, se arată în alineatul 1 al articolului 38 din Legea 96/2006 privind Birourile parlamentare ale deputaților și senatorilor.

În urmă cu un an, pe ascuns, parlamentarii și-au majorat sumele forfetare pe care le primesc pentru birourile lor la totalul de 35.500 de lei pe lună. 

Jumătate din această sumă poate fi cheltuită de către fiecare parlamentar fără niciun document justificativ, ci doar în baza unei declarații pe proprie răspundere că banii au fost cheltuiți legal.

Asta după ce, în pandemie, aceiași parlamentari au majorat valoarea salariilor de bază pe care le pot plăti angajaților cabinetelor lor până la 7.700 de lei. La care se pot adăuga de la sporul de vechime, la spor pentru condiții vătămătoare, spor de izolare sau de suprasolicitare neuropsihică, de exemplu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

34 comentarii

Papa di Gio

Acum 1 lună

No,io pe ăștia o să i,, votez"în continuare dacă mai candidează, ăștia da oameni de toată isprava,sunt în ,,slujba"cetățenilor cu trup și suflet. Vai de fundul nostru
Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 lună

Mai avem un exemplu de angajare pe baza "competentelor" parintilor - Ioana Ștefana Birț, fiica lui Teodor Birț directorul Piețe Sibiu SA. Domnisoara Birț este angajata jurist la Filarmonica de Stat Sibiu. Dar cand e nevoie de reprezentarea la instatele judecatoresti, filarmonica plateste avocati.
Raspunde

Maria

Acum 1 lună

***** Economie circulara bazata pe sustenabilitate - se sustin unii pe altii in cercul lor. Prea sunt pe fata marsaviile lor. Iar aroganta nu are limite. (Acest mesaj a fost șters deoarece face parte din categoria „trolling”)

Raspunde

Maria

Acum 1 lună

Reformulez a.i. sa treaca filtrul cenzurii. E posibil ca si directorul de la filarmonica sa fie angajat tot printr-un mecanism similar cu cel a fiicei doamnei Cimpean. E posibil sa fie varul/fiul/baiatul/finul/cumatrul/sageata cuiva ce are influenta pe langa presedinta CJ. Posibilitatea aceasta este sugerata de modul prin care a castigat concursul de ocupare a postului si de indarjirea cu care este aparat de sefa lui in pofida esecurilor manageriale.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Sarmana doamna Presedinte! Are o viata asa grea! Sta intr-un apartament imens pentru care plateste o chirie de nimic, pe care probabil tot Statul, adica noi, o platim pentru ca ea sarmana nu are casa, foloseste o masina pe care o plateste o firma care surpriza are contracte cu Consiliul Judetean( ca de altfel si firma care detine apartamentul). Si fiica sa, fiindca este muritoare de foame, este platita tot din banii nostri pentru a nu face nimic. Ma intreb oare cum poti lucra la Sibiu si sa faci facultatea la Cluj, chiar daca cu jumatate de norma, tot trebuie sa fi in fiecare zi la serviciu. Din cate stiu eu, lucru de acasa nu mai este legal. Asa ca vine intrebarea: cum reuseste? A descoperit secretul teleportarii si noi prostii de rand ne ducem in fiecare zi la serviciu cum putem: cu masina, cu autobuzul , stand in trafic ore cand am putea sa facem ca ea. In ceea ce o priveste pe doamna curata ca lacrima ne tine noua lectii de morala si ne spune cate sacrificii face ea pentru binele sibienilor, cum este linsata mediatic, cand ea este corupta pana in maduva oaselor. Te rugam doamna presedinte nu te mai sacrifica! Iar pentru sibieni, va rog haideti sa iesim la vot sa o ajutam sa nu mai duca o viata de sacrificiu si sa-i amintim ca Sibiul nu e mosia mumei sale. Nu cred sau nu imi amintesc sa fi fost pana acum vreun Presedinte al Consiliului Judetean mai corupt si hot pe fata, mai plina de aroganta si nesimtire ca aceasta femeie. Ma face sa imi fie dor de Cindrea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului care incită la ură.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marmota

Acum 1 lună

Lucrul de la distanta este legal în România. Așa lucrează și un jurnalist de la Turnul Sfatului
Raspunde

Sibianul

Acum 1 lună

La sibieni le place **** Psd. De 20 de ani PNL e lider la Sibiu la parlamentare, iohanis a avut la Sibiu 80%.nu ii înțeleg pe sibieni de ce se plâng. Asta votează asta au. Au creat un monstru la Sibiu unde nu exista opoziție deloc. Mai ști când zicea madam Campean unora prin ședințe ca votul vostru nu contează? Dacă asta au votat sibienii asta au. (Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit.)

Raspunde

Ciuma e galbena, dar imaculata...

Acum 1 lună

Da! Si aceste infectii se pregatesc sa ne ceara iarasi votul. Si latra zilnic, cum ca oponentii sunt raii railor. Si se jura ca nu fura. Daca zero astia mai castiga alegerile, inseamna ca sibienii sunt chiar tampiti. Va dati seama ce tupeu vor avea dupa alegeri, da?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Câștigă tot âia, sibienii nu-s tâmpiți că nu votează cu putler. Marș!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Bravo, voteaza tot cu astia, sa te fure in continuare ca sa nu se bage putler in administratia locala din Sibiu si prin urmare sa castige razboiul in Ucraina :)) Pe langa ca nu-i AUR singura opozitie, se poate vota si cu USR ca sa scapi de majoritatea absoluta a PNL. Si cu PSD, ca pe plan local nu sunt aliati si am o banuiala ca nici pe plan central nu vor mai fi, la putin timp dupa alegeri. Depinde cine castiga in America si cat iau anti globalistii la europene in toata Europa.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornelia Tatu

Acum 1 lună

Cum vine asta “si-a angajat fiica”? Aveti vreo dovada? Unde este ilegalitatea? Sau, ca de obicei, conteaza doar atacul la persoana? Sunteti tot mai mercenari
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

E bine "i-a fost angajata fiica'?
Raspunde

Drept penal

Acum 1 lună

Doamna Corela dacă citești articolul de la început. ..Îți dai seama. Neaga a recunoscut angajarea....part time. Ce dovadă mai vrei?
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Ilegalitatea consta in faptul ca domnisoara face facultatea la Cluj si ,, lucreaza,, la Sibiu cand fizic nu este posibil. In concluzie nu face nimic si este platita din bani publici. Dovada angajari este chiar declaratia domnului Neagu. Doresti alta dovada mai buna ca asta? In plus de ce este atac la persoana? Este cumva ceva nereal din tot ceea ce a scris Turnu Sfatului despre prea cinstita doamna Cimpean? Fiecare articol a fost argumentat si explicate mecanismele prin care prea minunata doamna fura pe toti sibieni. Faptul ca aceste lucruri nu sunt pe placul ei sau a acolitilor ei printre care te numeri nu inseamna atac la persoana. Daca nu e adevarat are oricand posibilitatea sa dea in judecata doar stie cum pentru ca a fost avocat si daca avem noroc in curand va spune in loc de ,,am fost avocat" ,, sunt avocat". Recomandarea e daca te sti cu scheleti in dulap mai bine taci din gura si nu te victimiza. In plus daca doamnei nu-i place sa fie atacata, sa nu mai candideze, asa scapa de toata aceasta lume rea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Dan Barna e siret, da publicitatii doar legalitatile.
Raspunde

Maria

Acum 1 lună

Dacă mai era nevoie de o dovadă a caracterului PNL și mai ales al Danielei Cîmpean, avem acum totul pe față, mulțumită investigațiilor Turnul Sfatului. Jos pălăria! Facem o recapitulare: Casă de la clienții de contracte cu CJ (apartament închiriat pe nimica toată de la Total NSA), mașină în leasing de la administratorul Adrian Bibu, prin firmele de casă, cu contracte la CJ, și fata angajată pe bani publici, la cabinetul unui parlamentar PNL. O fi dat concurs? Vreau să-mi răspundă aici cu comentarii oricine crede că mai merită votat PNL pe 9 iunie. Mulțumesc!
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Aici n-o sa va raspunda nimeni , dar de votat o sa fie votati in 9 iunie pt ca "au furat maica , da' ne-au dat si noua ceva"!
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 lună

Nu cred că există la ora actuala in Romania cineva care sa merite sa fie votat.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

De parca Romania e atat de perfecta...are politicienii pe care-i merita, in democratie.
Raspunde

Bebe

Acum 1 lună

Foarte bine punctat doamna Maria lacomia ,nesimtire si tupeu cit incape ,Oare mai au curajul liberalii sibieni sa mai apara in fata no astra.Oare de aia iam votat de au iesit pe primul loc pe tara,Poate cred ca li se cuvine sa faca ce vor pt ca pot. FELICITARI TURNUL SFATULUI SI SA CONTINUATI TOATE DEZVALUIRILE CU ACEST LACOMI SI NESIMTITI CARE AU INTRAT IN POLITICA NUMAI PT CAPATUIRE
Raspunde

Ciocoilor vechi și noi

Acum 1 lună

Le place sa se "sacrifice" pentru țara și cetățeni atât de mult încât fac tot posibilul că și odraslele lor sa se "sacrifice" pentru stat pe posturi . Sunt sigur că beneficiile ce vin la pachet precum chirii modice, mașină de lux plătită de alții , călătorii inutile pe banii statului sau alte multe probabilele beneficii ce nu ajung la ochii cetetanilor (angajatorii aroganței)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tefelist puber

Acum 1 lună

Noi, tefelistii trotinetisti, oengisti si vegani, asteptam directia de vot pe care ne-o vor da redactia TS, agora sibiana, scriitorii cunoscuti si in general, toti cei pe care ii iubim, oamenii nostri minunati!
Raspunde

Vasile32

Acum 1 lună

Neagu - cuma fost ales acest om ??? realizari mari.....falimente cu datorii...........***** .....nu mai spun.......si mai sunt ...........eventual stiu doar cunoscatorii.......dar astea nu se discuta aici.......doar pe la colturi (Acest mesaj a fost moderat ca urmare a faptului că face referiri la viața personală.)

Raspunde

Dan

Acum 1 lună

iata negru pe alb, ca ciuma galbena (ca si cea rosie) e organizata ca un vertabil cartel. Pestele se impute de la cap (kwi) - pana la ultimele ramificatii in teritoriu, o mana spala pe cealalta in partid, iar deservirea interesului cetateanului e ultimul (daca e) in agenda lor.
Raspunde

T.C.

Acum 1 lună

ce rapid s-au activat argatii ciumei galbene, cu zeci de voturi negative in bloc pe minut!
Raspunde

Eu

Acum 1 lună

Si totusi, cum se explica faptul ca desi sunt asa de contestate aceste doua femei care conduc judetul (Turcan si Campean) ,pur si simplu sunt urate din toate punctele de vedere,castiga de fiecare data?Se vede clar din postari ca ar trebui eliminate din peisaj .Turcan nu stie sa faca altceva nimic,este la al 5-lea mandat ,este platita la Parlament dar toata ziua este prin Sibiu.Nu sunt concerte,adunari,fetivaluri,numiri pe functii si ea ....hopa,este acolo.Chiar nimeni nu ii cere socoteala pentru sumele enorme de bani pe care le primeste nemeritat?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelu

Acum 1 lună

DL SOVAIALA aveti material de campanie ,faceti ce stiti si scapati-ne de acesti impostori
Raspunde

Ioan

Acum 1 lună

Pentru o faptă asemănătoare, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare trei ani. A fost dovedit ca persoana care a stat în spatele unor angajări fictive la Protecția Copilului. Angajații PSD Teleorman erau plătiți pe statele de plată de la Direcția Protecția Copilului. Seamănă destul de tare cele două cazuri, sunt curios dacă se sesizează DNA.
Raspunde

@Ioan

Acum 1 lună

Ala a fost pretextul doar ca sa-l bage laa inchisoare pe Dragnea. Ieseau in strada ca somnambulii strigand m... Drgnea, iar lelitele credeau ca Dragnea a luat mancarea de la gura copiilor din centrele de plasament. E rau sa fii redus si sa nu vrei sa inveti cate ceva. Nepotismul si coruptia n-au disparut odata cu intrarea lui Dragnea in inchisoare.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Ce nu pricepe nimeni din cei care comenteaza pe aici si nici ziaristi care scriu acest articol este ca nu sunt vinovati acesti politicieni corupti ci procurorii care dorm pe ei si fac in chiloti de frica imparatului zis si dulapul sau ficusul.
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Nu ma intereseaza ...legalitatea...ilegalitatea...etc. pe mine ma surprinde altceva mult mai ingrijorator: cum ca om politic...cu functie inalta...bine platita...cu acces totusi la niste cercuri mai inalte ..etc sa ti educi si incuraja copilul sa ajunga un ...atirnator...sa fie invatat ca ..i se cuvine doar prin prisma faptului ca parintii sint...puternici??? In loc ca din pozita asta sa ti educi copilul cit mai bine...iti permiti sa i oferi o educatie inalta...ai putea plati taxe de studii la niste universitati de top din occident tu sa l inveti cu mocirla din jurul clasei politice. Un astfel de parinte distruge viitorul unui copil.
Raspunde

Friki Riki

Acum 1 lună

Nu e nimic suprinzator aici: atat ii duce capul pe acesti "alesi". Sa isi traga cat sunt sus (4 ani) niste functii bine platite, case, masini si bani. Dupa ei, potopul. Deci: atat s-a putut, atat pot gandi. Doar nu ne asteptam sa fim condusi de niste genii, nu?
Raspunde

@Xxx

Acum 1 lună

Asa m-am gandit si eu... Doar atat poate fiica unui presedinte de CJ? Sa fie o secretarita la un senator *****?! (Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit.)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus