Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Profesorii de la Școala Gimnazială Ocna Sibiului strâng bani ca să amenajeze un cinematograf pentru elevi

Profesorii de la Școala Gimnazială Ocna Sibiului strâng bani ca să amenajeze un cinematograf pentru elevi

Grupul de inițiativă Profesori creativi s-a înscris în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu proiectul „Ocnerii la cinema”. Scopul proiectului este amenajarea unui cinematograf într-o sală nefolosită a Școlii Gimnaziale Ocna Sibiului.

În cinema se vor pot organiza seri de film cu profesorii sau cu părinții. De asemenea, se vor viziona filme și videouri educative la diferite materii școlare și se vor organiza conferințe sau evenimente online.

„Ne propunem cumpărarea unui televizor cu o diagonală de peste 220 cm, cumpărarea mai multor seturi de ochelari pentru filme 3D, a unui cuptor cu microunde și a unui minifrigider pentru gustările necesare unei vizionări de film. Pentru partea de șezut ne propunem construirea unor bănci supraetajate care să deservească 50 de persoane. Ne dorim zugrăvirea sălii, schimbarea instalației electrice și achiziționarea de jaluzele pentru a oferi în totalitate senzația de cinema”, arată profesorii de la Ocna Sibiului.

Pentru proiectul „Ocnerii la cinema” suma de bani care trebuie strânsă este de 11.200 de lei. Toți cei care vor să se înscrie ca alergători sau să susțină un alergător o pot face accesând acest link.

„Grupul țintă este reprezentat de elevii din ciclul primar și cei din gimnaziu, în număr de 165 elevi și respectiv 127 elevi și 15 de cadre didactice ale școlii. Implicarea acestora este foarte importantă pentru desfășurarea proiectului deoarece ei pot explica oamenilor nevoia construirii cinematografului și de ce va schimba acesta percepția despre școală a elevilor care absentează foarte mult”, mai arată inițiatorii proiectului.

Despre Grupul de inițiativă Profesori creativi

Grupul de inițiativă „Profesori creativi” este format din cadre didactice ale școlii din Ocna Sibiului. Grupul de inițiativă inițial era format din profesorii Morar Vasile Sebastian și Cascu Maria Elena, cu trei și respectiv două proiecte înscrise în cadrul maratonului la edițiile precedente.

„Anul acesta am decis mărirea echipei deoarece am avut colegi care s-au implicat în edițiile trecute și am dorit să le recunoaștem munca în acest fel. Grupul este format din directorul ajunct al școlii, Morar Vasile Sebastian și Cascu Maria Elena, profesor învățământul primar, în calitate de coordonatori și alte 7 cadre didactice implicate serios în dezvoltarea școlii.

În anul 2022 am construit o sală de clasă outdoor pentru elevii nivelului primar, iar anul trecut ne-am axat pe tehnologizare. Am achiziționat ochelari VR și microscoape profesionale, tot pentru elevii nivelului primar”, mai arată aceștia.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus