Miercuri,
17.04.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

40 de milioane de lei pentru Calea Șurii Mari: trei și patru benzi auto, girație cu două benzi, două trotuare, o pistă de biciclete și peste 200 de copaci

40 de milioane de lei pentru Calea Șurii Mari: trei și patru benzi auto, girație cu două benzi, două trotuare, o pistă de biciclete și peste 200 de copaci

Conducerea Primăriei Sibiu propune consilierilor locali alocarea a 40 de milioane de lei pentru proiectul de modernizare a aproape un km din Calea Șurii Mari, strada de la ieșirea înspre Mediaș care generează cozi imense de mulți ani.

La orele de vârf ale zilelor din timpul săptămânii, șirul mașinilor care vor să iasă din Sibiu se întinde uneori pe mai bine de 1,8 km, la fel ca și coloana care se târâște să intre în oraș. Situația se anunță a deveni și mai critică, după ce pe terenul de vizavi de târgul Obor a fost demarat proiectul construirii unui nou hipermarket.

Acesta este contextul în care Primăria Sibiu a comandat întocmirea unor documentații pentru modernizarea Căii Șurii Mari, pe o lungime de 968 de metri, cuprinsă între podul peste calea ferată de la Gara Mică și sensul giratoriu de la intrarea în complexul comercial Prima. „Pe o mare parte din amplasament nu există trotuare sau facilități pentru traficul pietonal şi nu există pistă de biciclete. De asemenea, în prezent nu există reţea de canalizare pluvială, iar pe un tronson sunt amenajate şanţuri deschise; infrastructura iluminatului public este învechită, nu există reţea de cablaj metropolitan. În cadrul investiţiei, pe lângă modernizarea străzii sunt propuse lucrări de realizare a iluminatului public, reabilitare a reţelei de cablaj metropolitan şi a reţelelor de apă şi canalizare, amenajare spaţii verzi”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre elaborat pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției.

Indicatori potrivit cărora valoarea totală este estimată la 40 de milioane de lei, cu tot cu TVA, din care construcțiile și montajul ar urma să consume aproximativ 28 de milioane de lei.

Trei sau patru benzi

Raportul dat publicității de Primăria Sibiu nu oferă multe date concrete despre modul în care este gândită modernizarea străzii pe porțiuni: vor fi trei-patru benzi de circulație, vor fi amenajate trotuare pe ambele părți și pistă de biciclete pe o parte. „Strada Calea Şurii Mari va fi reabilitată prin realizarea unei părţi carosabile cu lăţimea între 10,50-14,00 m, cu trei şi, parţial, patru benzi de circulaţie, iar lungimea în ax a sectorului de stradă ce va fi realizat este de 968,18 m. Se va reamenaja intersecţia de tip giraţie din dreptul străzii Drumul Ocnei, cu raza interioară de 6 m, zona de siguranţă de 1 m şi câte 2 benzi de circulaţie cu partea carosabilă de 9 m. Se vor amenaja 57 de locuri de parcare, paralel cu drumul şi sub unghi de 60 grade, sistemul rutier la parcări va fi acelaşi ca şi la partea carosabilă. De o parte şi de alta a carosabilului vor fi realizate trotuare cu lăţime variabilă, pe unele sectoare de 1 – 3 m, dar în mare parte cu lăţimea de 1,50 m. Pista de biciclete va fi amenajată doar pe partea stângă a străzii și va avea sens dublu de circulație”, este descrierea inrtervențiilor pentru specialitatea drumuri.

Lucrările mai prevăd și reabilitarea rețelelor de apă și canal, montarea a 55 de noi stâlpi de iluminat, precum și o serie de amenajări peisagistice: 210 noi copaci plantați, alți 2.500 de noi arbuști și plante ornamentale, 3.000 de mp de teren însămânțat cu trifoi pitic, 240 de mp de gazon rulou în giratorii, 5.000 de mp cu „pietriș mărgăritar”, precum și pozarea a 1.400 de m de rețea de irigație.

Proiectul pentru alocarea fondurilor necesare modernizării Căii Șurii Mici va fi supus votului în ședința Consiliului Local Sibiu programată în ziua de miercuri, 27 martie.

Consultă aici, în format integral, proiectul elaborat pentru modernizarea Căii Șurii Mari

Citește și Selgros vrea să cedeze 668 mp de teren, pe care să finanțeze construcția unui sens giratoriu de patru benzi în zona Obor, pentru a putea construi un nou supermarket

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Troll.E.Buzu

Acum 3 săptămâni

Dupa alegeri o sa sune putin diferit: "140 de milioane de lei pentru Calea Șurii Mari: trei și doua benzi auto, girație cu o singura banda, un trotuar, o pistă de biciclete trasata cu vopsea pe banda de carosabil și peste 20 de copaci" :)
Raspunde

Un sofer

Acum 3 săptămâni

3 benzi e nimic. musai 4 benzi si turbogiratie la dreapta dupa benzinaria Mol spre autostrada directia Boita !
Raspunde

Rostogan

Acum 3 săptămâni

Nu prea rezulta cum se rezolva blocajele din trafic. Pot fi si 10 benzi pe sens, daca toate se termina in cele 2 giratorii, rezultatul va fi nul. Nu sunt specialist in urbanism, dar cred ca solutia e un pasaj subteran pentru DN 14 (cum au facut cei din AG cu DN 7 in Bascov (intrarea in Pitesti dinspre Rm Valcea).
Raspunde

Dabija

Acum 3 săptămâni

podul are doar 1 banda pe sens
Raspunde

Aaa

Acum 3 săptămâni

Podul peste calea ferata tot 3-4 benzi? Sau il supra-etajeaza?
Raspunde

Mister

Acum 3 săptămâni

De ce nu faceti 2 benzi si de la Calea Șurii Mari pana in Gusterita....... Ar injumatatii traficul de pe cele 2 poduri de la Gara Mica si de la Calea Gusteritei.... VIZIUNE domn primar....
Raspunde

Un sofer

Acum 3 săptămâni

Ar fi necesara inca o iesire de Autostrada in zona Gusterita. S-ar decongestina si Cl. Surii Mari si V. Aron. Dar daca nu avem primar , nici macar o solicitare (supermotivata de trafic) catre CNAIR nu are cine sa faca.
Raspunde

Florin alexandru

Acum 3 săptămâni

Cred ca, in realitate, articolul era pregatit pentru 1 Aprilie, dar din eroare a fost pus acum

Raspunde

Marmelada

Acum 3 săptămâni

Ar fi putut Primăria sa finanțeze o întrare pe autostrada din Gusterita pe sensul spre Nădlac și în felul acesta ar fi degrevat o parte din traficul de pe Calea Surii Mari și ar fi impulsiont activitatea din Gusterita . Poate când se face Gusterland . Iar la podul de la Gară mica nu are nici un sens trotuarul, nimeni nefolindu-l , toți trecând pe dedesubt
Raspunde

K.Samuel

Acum 3 săptămâni

Isi dau cu stangul in dreptul! Mai puțin de 10 milioane de euro, pentru lărgire strada, pista de biciclete, trotuare tot ce vrei, si tot 10 milioane de euro pentru 3 km de pista de biciclete de 2m pe malul Cibinului? Vorba aia: mai taie ***** din ele... pisa de biciclete de pe malul Cibinului e cel mai mare tun dat de primăria Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pastor marginas

Acum 3 săptămâni

Asta cu copacii au bagat-o numai asa de ochii lumii, dupa ce au vazut ca ne-am saturat de desertificarea fortata impusa de Fodoristan Cora. Oricum o sa venim sa numaram cei 200 de copaci (betze) dupa ce ii plantati. Oricum din 200 mai scoatem un zero, mai uitam cativa copacei pe drum si din ce raman, o sa vedem ca diametrul tulpinii lor va fi jumatate din cat a fost precizat in caietul de sarcini (nedorite). Cine vrea sa muste momeala din nou,o va musca, doar e an electoral nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus