Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Concurs de instalații artistice. Artiștii sunt invitați să vină cu un manifest artistic vizual pentru promovarea și conservarea Munților Făgăraș

Concurs de instalații artistice. Artiștii sunt invitați să vină cu un manifest artistic vizual pentru promovarea și conservarea Munților Făgăraș

Fundația Conservation Carpathia lansează concursul „Manifest pentru Munții Făgăraș”, o competiție de instalații artistice temporare inspirate de natură, Munții Făgăraș și oamenii acestora. Proiectul va fi expus în cadrul festivalului Făgăraș Fest, care se desfășoară la Sebeșu de Sus, comuna Racovița, jud. Sibiu, în perioada 26-28 iulie.

Fundația Conservation Carpathia invită artiștii să vină cu un manifest artistic vizual, pentru promovarea și conservarea Munților Făgăraș. Compozițiile trebuie să inspire publicul și să permită interacțiunea. Instalațiile vor fi construite din materiale sustenabile și sau reciclabile, pot utiliza peisajul zonei și trebuie să aibă un impact minim asupra mediului.

Proiectele pot fi depuse până la 30 aprilie 2024, iar bugetul de implementare este de 4 mii de euro. Instalația va fi expusă în cadrul Făgăraș Fest, fiind totodată și un manifest artistic pentru crearea unui Parc Național în Munții Făgăraș.

Concursul „Manifest pentru Munții Făgăraș” se adresează reprezentanților industriilor creative: artiști plastici, arhitecți, designeri, sau studenți ai instituțiilor de învățământ din aceste domenii. Participanții pot aplica în grup sau individual. Indiferent de formula în care se înscriu în concurs răspunderea asupra instalației artistice este asumată de un singur reprezentant, în calitate de manager de proiect. Același manager de proiect poate înscrie în concurs maximum două proiecte.

Proiectele se vor trimite în format PDF, la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii despre structura proiectelor ce intră în concurs se regăsesc în  Regulament.

Calendarul concursului:

30 aprilie, ora 24:00: Termen limită de trimitere a proiectelor;
1 - 15 mai: Evaluarea proiectelor și desemnarea câștigătorilor;
17 mai: Anunțarea câștigătorilor;
17 - 24 mai: Semnarea contractului cu câștigătorul;
24 mai - 25 iulie: Implementarea proiectului;
26 - 28 iulie: Expunerea instalației în cadrul Făgăraș Fest.

 

Proiectele înscrise în concurs vor fi evaluate de către un juriu format din 5 membri, artiști și specialiști în domeniu, reprezentanți ai comunității care găduiește Făgăraș Fest. Pentru a intra în concurs, fiecare proiect trebuie să obțină cel puțin 70 de puncte, conform criteriilor de evaluare și punctaj detaliate în Regulament. Primul proiect clasat va fi desemnat câștigător și va fi implementat în cadrul Făgăraș Fest.

Imagini și detalii pentru inspirație cu locația în care va avea loc cea de-a V-a ediție a Făgăraș Fest pot fi consultate accesând următorul link.

Mai multe detalii despre festival puteți găsi pe pagina oficială de Facebook AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus