Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Proiectele Maratonului: Centrul Local Turre Pitz din Mediaș strânge bani pentru a construi adăposturi pentru câinii abandonați

Proiectele Maratonului: Centrul Local Turre Pitz din Mediaș strânge bani pentru a construi adăposturi pentru câinii abandonați

„Împreună pentru blănoși” este numele proiectului cu care Centrul Local Turre Pitz - afiliat la Organizația Națională Cercetașii României s-a înscris în acest an la Maratonul Internațional Sibiu.  Prin acest proiect asociația vrea construirea sau cumpărarea unui număr de 20 căsuțe-adăpost pentru câinii abandonați, amenajarea a zece țarcuri, dar și plantarea unor copaci pentru a oferi umbră în zilele călduroase.

Beneficiara proiectului este Asociația „Împreună pentru blănoși” care deține un adăpost pentru animale în comuna Brateiu, o asociație non-profit, fondată în 2022 de către un grup mic de voluntari aduși împreună de dragostea față de animale și de natură.

„Obiectivele pe care vrem sa le atingem cu ajutorul sprijinului financiar in urma îndeplinirii proiectului din cadrul Asociației „Împreună pentru blănoși" sunt: îmbunătățirea adăposturilor, a hranei, promovării pentru adopție și evitarea eutanasierilor animalelor sănătoase; realizarea de activități de conștientizare și educație prin acțiuni practice, de intervenție în cazul animalelor care au nevoie urgentă de ajutor; îmbunătățirea îngrijirii medicale prin sterilizarea, vaccinarea animalelor abandonate până când pot fi plasate în familii; sensibilizarea comunității în privința abandonului și a cruzimii față de animale prin campanii de conștientizare și educație; plantarea copacilor în incinta adăpostului. Dorim ca blănoșii să aibă parte de un mediu curat, îngrijit, iar ei să fie sănătoși și apreciați așa cum se cuvine”, arată cei de la Centrul Local Turre Pitz.

Toți cei care vor să susțină cauza pentru care asociația aleargă o pot face prin înscriere la acest link.

Despre Centrul Local Turre Pitz - afiliat la Organizația Națională Cercetașii României

Centrul Local Turre Pitz - afiliat la Organizația Națională Cercetașii României promovează cercetășia, o mişcare educativă a copiilor şi a tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor. Aceasta oferă tinerilor oportunitatea de a lua parte la evenimente, activități, programe și proiecte care contribuie la creșterea lor ca cetățeni activi.

„Participarea ca voluntar la diverse evenimente reprezintă o experiență încântătoare, pe care noi nu o considerăm un simplu ajutor, ci și o satisfacție profundă și durabilă. În anul 2023 am fost voluntari la Adăpostul de câini ”Împreună pentru blănoși”, la competiții sportive: ”Mediaș Bike Maraton”, „Movilele Blăjelului”, și ”Maratonul Târnavelor”, de asemenea și la activități culturale: ”Noaptea muzeelor” și ”Noaptea cercetătorilor” la Muzeul Municipal Mediaș. Alte evenimente la care ne-am implicat au fost festivalul de film în aer liber „La Perne”, Mediaș și ”Un milon de stele” organizat de Asociația Caritas. Am ales acest proiect din dorința de a face bine, de a ajuta, lucru pe care cercetășia îl susține”, arată aceștia.

Foto: Cercetașii României - Turre Pitz Mediaș/Facebook
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus