Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

15 milioane de lei: județul Sibiu a primit bani pentru achiziția a 13 microbuze școlare cu propulsie hibridă

15 milioane de lei: județul Sibiu a primit bani pentru achiziția a 13 microbuze școlare cu propulsie hibridă

Conducerea Consiliului Județean Sibiu anunță semnarea contractului de finanțare pentru achiziția de microbuze școlare hibride, care se vor adăuga celor 56 de microbuze pentru care procedurile de achiziție sunt în derulare.

Fondurile pentru achiziția acestor microbuze sunt atrase de la Administrația Fondului de Mediu, care a lansat apelul de depunere a cererilor de fonduri în luna august a anului trecut. În cazul județului Sibiu, suma alocată este de 15 milioane de lei, conform unui comunicat prin care CJ anunță semnarea contractului de finanțare.

“Siguranța copiilor, mai puține emisii de carbon, dar și costuri reduse pe termen lung sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le au microbuzele din noua generație. Prin această nouă oportunitate vom reuși să completăm pentru și mai multe comunități nevoia de  transport școlar, iar astfel,  sper că vom avea cât mai puțini copii care vor abandona școala”, transmite Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Administrația arată că noile mijloace de transport „vor fi alocate școlilor din județ în funcție de numărul de elevi și de distanța pe care aceștia trebuie să o parcurgă de acasă până la unitatea de învățământ”.

CJ Sibiu a mai atras o finanțare de aproape 36 de milioane de lei, din PNRR,  pentru achiziția altor 56 de microbuze școlare, electrice de această dată. Pentru o parte din acestea (microbuzele 8+1) este în derulare procedura de semnare a contractului, iar pentru cele cu 16 locuri pe scaun, pe lângă cel al șoferului, licitația ar urma să fie finalizată în decurs de o lună, conform autorității județene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus