Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
14°C

Tatuatorul sibian Ovidiu Popârțan la „Chefi la cuțite”. A gravat pe pâine prăjită fețele celor patru jurați

Tatuatorul sibian Ovidiu Popârțan la „Chefi la cuțite”. A gravat pe pâine prăjită fețele celor patru jurați

Artistul tatuator Ovidiu Popârțan a apărut în cel de-al 13-le sezon al emisiunii Chefi la cuțite. Momentul sibianului a fost difuzat miercuri seara la televizor. Acesta i-a surprins pe chefi cu o pâine prăjită pe care a gravat chipurile celor patru jurați. Ovidiu a luat un singur cuțit, dar s-a întors acasă cu gestul onorific de a primi cuțitul de argint și laudele juraților pentru talentul său. De asemenea a fost pentru el o experiență de care își va aminti cu plăcere.

Ovidiu povestește că nu el a fost cel care s-a decis să participe la emisiunea „Chefi la Cuțite”, ci a fost sunat în urmă cu doi ani însă, până acum lucrurile nu s-au potrivit să poată ajunge în platoul emisiunii.  

„Inițial nu am vrut să merg pentru că nu știam despre ce este vorba, iar apoi am văzut că este o emisiune interesantă și mi-am văzut și câțiva prieteni participând la ea. Adrian Mihai a mai fost din Sibiu. L-am întrebat pe el cum a fost și pentru că lui i-a plăcut m-a făcut să-mi schimb părerea”, povestește pentru Turnul Sfatului Ovidiu.

A urmat și a doua invitație de participare, dar nu a putut să o onoreze, de data aceasta din motive personale, iar anul acesta a reușit să ajungă în platoul pensiunii. Participarea nu a fost însă, lipsită de peripeții.

„Le-am spus din start că nu știu să gătesc și apoi nici nu aș fi avut timp să particip dacă aș fi mers în următoarea etapă, dar mi-au spus să stau liniștit să gătesc ce preparat vreau. Atunci mi-a venit ideea de a face mai mult artă decât mâncare”, spune Ovidiu.  

Ovidiu s-a decis să graveze pe felii de pâine prăjită fețele juraților, dar cu câteva zile înainte de începerea emisiunii a avut o mare surpriză.  

A tot exersat 

„În momentul în care am acceptat eu să particip în juriu erau cei trei chefi: Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu. Și i-am desenat, am exersat, am calculat timpul de desen la fiecare în parte. La Scărlătescu era mai ușor că nu avea păr. Ei bine, cu câteva zile înainte de participare mă sună persoana de legătură și-mi spune că în juriu nu mai sunt cei trei și că de data asta vorbim de patru jurați. Am rugat-o să-mi trimită pozele și când i-am văzut, m-au trecut transpirațiile”, povestește amuzat Ovidiu.

Portretele noilor jurați nu numai că erau mai greu de făcut, dar și necesitau mai mult timp, iar zilele de exersare erau puține.

„Am stat nopțile, am exersat, inclusiv în hotel înainte de participare.”

Jurații au fost încântați de rezultat

Ovidiu spune că nu a mers la emisiune pentru a merge mai departe, ci pentru experiență. Pe lângă pâinea prăjită a pus în farfurie o pastă de jumări cu măr verde și chimen și ceapă chivas, o rețetă săsească din Transilvania. De la jurați a primit un sigur cuțit, dar, înainte de a părăsi studioul a primit și cuțitul de argint.

„A fost un gest onorific pentru că le-a plăcut ce am făcut”, mai spune Ovidiu.

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați tatuatori ai Sibiului spune că a avut emoții.

„Vă dați seama, am ajuns într-o emisiune unde vin numai profesioniști, iar eu eram un amator. Mă gândeam că o să mă ia peste picior și mă pregătisem pentru orice fel de replică. În schimb ei au fost foarte prietenoși și chiar au părut încântați de rezultat. Nu am fost pus în dificultate”, spune Ovidiu.

Povestește că a fost o experiență interesantă, pe care nu o va uita. Și-a făcut prieteni și nu regretă că a participat.

„Nu a fost nimic regizat în ceea ce mă privește. M-au pus înainte să trimit un CV și mi-au spus să-mi fac două descrieri. Una în scris și un video și am făcut asta. Am trimis apoi o listă cu ingredientele de care am nevoie. Apoi am trimis trei preparate din care ei au ales unul și care avea la bază pâine prăjită, pentru că ea era cheia. Am deshidratat pâinea, am luat o bucată de staniol pe care am pus-o partea pe care nu am vrut să se prăjească si am băgat-o într-un prăjitor de pâine. Am făcut multe experimente până mi-a ieșit. Apoi pâinea s-a prăjit pe o parte și pe alta a rămas albă, acolo unde am desenat cu un aparat de pirogravat.”

Când au văzut ce este în farfurie jurații au reacționat.

„Eu sunt foarte curios cum a făcut chestia asta, este un artist”, a spus chef Richard Abou Zaki.

„Cu o imprimantă ceva”, a fost de părere chef Ștefan Popescu. Apoi au dezbătut pasta de jumări despre care chef Richard Abou Zaki credea că este un preparat din ficat.

La final s-au arătat foarte încântați de ideea că Ovidiu i-a desenat și nu a fost vorba despre o imprimantă, dar și că i-a luat cam 5 minute pe portret, după mai multe exerciții.  

„Doamne, și eu nu știu să desenez un măr”, a spus, în final, chef Alexandru Sautner.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus