Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

Judecătoarele care au revizuit situația „casei lui Iohannis” au fost desemnate să conducă Biroul electoral județean pentru alegerile din iunie

Judecătoarele care au revizuit situația „casei lui Iohannis” au fost desemnate să conducă Biroul electoral județean pentru alegerile din iunie

În urma tragerii la sorți a magistraților care să vegheze asupra legalității alegerilor programate și la Sibiu în 9 iunie 2024, președintele Biroului electoral județean a fost desemnat președintele Tribunalului.

Desemnarea celor doi judecători care să facă parte din Biroul electoral județean de circumscripție Sibiu a fost făcută în cadrul unei proceduri de tragere la sorți care a avut loc în această dimineață. „În urma tragerii la sorți au fost desemnați a face parte din BEJC Sibiu următorii judecători: președinte, doamna judecător Dumbrăvean Elena; locțiitor, doamna judecător Crăciun Daniela Sorina”, se arată într-un comunicat remis de către Tribunalul Sibiu cititorilor Turnul Sfatului.

Cele două judecătoare vor conduce BEJC Sibiu pentru alegerile locale și europarlamentare programate să aibă loc pe 9 iunie 2024.

Judecătoarea Elena Dumbrăvean este și președinta Tribunalului Sibiu de la începutul anului 2022, după promovarea concursului organizat în acest sens, iar Daniela Sorina Crăciun este vicepreședintă al aceleiași instanțe. Numele celor două magistrate fost vehiculat în spațiul public mai ales ca urmare a unei decizii de la finele anului 2016. Decizie prin care Tribunalul Sibiu a dispus revizuirea unei hotărâri judecătorești din 1999, în baza căreia Klaus Iohannis, actualul președinte al României, și soția sa au beneficiat printre altele și de un spațiu locativ și comercial pe strada Nicolae Bălcescu, din Sibiu.

Este vorba de proprietatea extrem de discutată a familiei Iohannis, care a închiriat-o unei bănci, pentru ca după 17 ani – timp în care a încasat aproximativ 1,3 milioane de lei din chirii - să se constate că certificatul de moștenitor pe baza căruia familia actual prezidențială a intrat în posesia și acestui imobil este ”nul absolut”. Nulitate constatată de Tribunalul Brașov în 2015. Și pe baza cărui lucru judecat, în 2016, judecătoarea Elena Dumbrăvean, alături de judecătoarea Daniela Sorina Crăciun, au decis radierea din cartea funciară a imobilului de pe Nicolae Bălcescu a proprietarilor Carmen și Klaus Iohannis.

”Tribunalul constata că «certitudinea drepturilor» a fost «spulberată» prin decizia civilă nr. 50/2008 a Tribunalului Brașov, astfel cum a rămas irevocabilă prin decizia civilă nr. 655/12.11.2015 a Curții de Apel Brașov, în sensul că s-a constatat nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 încheiat între Baștea Ioan – decedat, moștenitor fiind Baștea Rodica, în calitate de vânzător, și Iohannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători, cu consecința rectificării Cărții Funciare nr. 9331 Sibiu sub nr. Topografic 45/1 în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâților Baștea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner înscris sub nr. B 9, 10 si 11 asupra imobilului de la A+1”, extras din hotărârea Tribunalului Sibiu din octombrie 2016


Până în ziua de azi, familia prezindețială nu a returnat sau redirecționat niciun leu din chiriile încasate timp de 17 ani de pe urma imobilelor care, potrivit Justiției, nu li se cuvin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Un sibian vero

Acum 1 lună

Cine sa ii verifice pe ei daca judeca stramb, doar nu si-or da demisiile!!!!The Untouchables( a se citi...de neatinse)!! pai si pe astfel de magistrati vreti voi sa ii penalizati? astia oricum is stat in stat si din contra, trebuie promovati, a se vedea exemplul actual!!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Din pacate,ambele instante au omis sa sesizeze Parchetul desi au constatat infractiuni.
Raspunde

Un sibian vero

Acum 1 lună

Cine sa ii verifice pe ei daca judeca stramb, doar nu si-or da demisiile!!!!The Untouchables( a se citi...de neatinse)!! pai si pe astfel de magistrati vreti voi sa ii penalizati? astia oricum is stat in stat si din contra, trebuie promovati, a se vedea exemplul actual!!!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Diva justitiei romane a facut furori in Brazilia. https://www.declic.ro/savonea-a-lasat-liber-un-violator/ https://www.g4media.ro/update-ministra-alina-gorghiu-procurorul-general-alex-florenta-si-alina-corbu-sefa-curtii-supreme-au-petrecut-mai-multe-zile-in-brazilia-sefii-din-justitie-nu-au-facut-publica-plecarea-sau-scopul.html
Raspunde

E nevoie de un procuror

Acum 1 lună

Sunt sigur că, după ce termină mandatul, Johannis va fi reclamat de un procuror. Deocamdată mai are imunitate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus