Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
12°C

Noua policlinică din Cisnădie va fi inaugurată joi. „Povestea Spitalului orășenesc poate fi considerată una de succes și nu se oprește aici”

Noua policlinică din Cisnădie va fi inaugurată joi. „Povestea Spitalului orășenesc poate fi considerată una de succes și nu se oprește aici”

Reprezentanții Primăriei Cisnădie anunță finalizarea proiectului de modernizare a Ambulatoriului spitalului din oraș, spital închis de administrația centrală în urmă cu 13 ani.

11,2 milioane de lei, din fonduri europene nerambursabile, au fost investite în cadrul proiectului Reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie”, anunță autoritățile locale. Este „cea mai importantă investiție locală de până acum”, se arată în comunicatul transmis în atenția cititorilor Turnul Sfatului. Rezultatul investițiilor va fi inaugurat oficial joi, 25 aprilie, la prânz.

„Pentru a fi puternică și sănătoasă, o comunitate trebuie să beneficieze de un sistem medical performant. În urmă cu 13 ani, o decizie neinspirată, impusă de la București, punea lacătul pe Spitalul Orășenesc Cisnădie, iar după un an de eforturi reușeam să redeschidem această unitate medicală, în ciuda previziunilor sumbre ale unora. Au trecut de atunci 12 ani în care Spitalul a fost mereu o prioritate pentru administrația locală: am investit bani din bugetul local, am obținut finanțări din surse extrabugetare, am atras medici bine pregătiți, am îmbunătățit continuu condițiile de aici. Practic, de acum înainte, cisnădienii beneficiază de o infrastructură medicală modernă, de aparatură performantă, de ultimă generație, chiar în orașul lor, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Sibiu, putând fi consultați, tratați și vindecați într-o unitate spitalicească, ce rivalizează din punctul de vedere al condițiilor și dotărilor cu orice instituție europeană de acest tip”, scrie Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie, în comunicatul amintit, făcând referire la evenimentele din 2011. An în care Ministerul Sănătății, sub justificarea economiilor, a decis închiderea Spitalului din Cisnădie pentru a fi transformat mai apoi în cămin de bătrâni.

Potrivit lui Huja, după policlinică, investițiile vor viza spitalul în sine. „Povestea Spitalului Orășenesc Cisnădie poate fi considerată una de succes și nu se oprește aici. Am pregătit un nou proiect prin care Spitalul va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat în întregime”.

Sursa foto: Primăria Cisnădie

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1260

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Libelula Gonzales

Acum 1 lună

mai mai....cum pica toate inaugurarile inainte de alegeri. 4 ani stam degeaba, tocam banii aiurea cu firmele de familie, iar in anul electoral HOP ! toate se implinesc, ca prin minune..... mai putin spitalul de pe Calea Surii Mici. Nu s-au inteles cum sa imparta banii si trebuie inaugurat ceva si peste 4 ani ! sau 100. la aeroport au mers tunurile mai bine... peste 60 de milioane pentru o hala din tevi sudate, ceva sticla, niste beton si cateva aparate nefunctionale, e ceva ! Si daca il faceau din aur, nu avea cum sa coste ata, dar na.... cine suntem noi sa comentam ? niste plebi, proletari invidiosi, bineinteles. Nu ne mai ajunge.
Raspunde

John Doe

Acum 1 lună

Orice știre de genul ăsta poate doar să bucure locuitorii. Păcat că "primarii" se mișcă mai cu talent doar o data la 4 ani, când află că se apropie alegerile. De curiozitate, poate numi "primarul" persoanele din conducerea spitalului? Au cumva legătură cu familia lui?
Raspunde

Edy

Acum 4 săptămâni

Pai fata primarului e managera spitalului, sotia unui consilier local e contabila sefa si cumnata secretarului general al primariei Cisnadie e manager operational! :))
Raspunde

Muhaha

Acum 1 lună

Asta e spitalul unde primarul spagar, penal si fost camatar si-a angajat fiica sa fie director? Pentru competentele ei "deosebite" cum altfel !?!
Raspunde

Mihaela Chelaru

Acum 4 săptămâni

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus