Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
17°C

OMS vine la Sibiu să-i învețe pe angajații Spitalului Județean cum să gestioneze stresul și epuizarea și cum să se poarte cu pacienții și aparținătorii

OMS vine la Sibiu să-i învețe pe angajații Spitalului Județean cum să gestioneze stresul și epuizarea și cum să se poarte cu pacienții și aparținătorii

Câteva zeci de angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, medici, asistente și personal nemedical deopotrivă, beneficiază în perioada 22 și 24 aprilie 2024 de ateliere de management al stresului și burnout-ului și de comunicare în situații dificile, oferite de specialiștii psihologi ai Biroului OMS (Organizația Mondială a Sănătății) România. La workshop s-au înscris și câteva persoane din afara unității noastre, respectiv un angajat al Spitalului de Pediatrie Sibiu și unul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, numărul participanților ajungând la 80 de persoane.

Programa include gestionarea stresului și a epuizării, precum și adoptarea unor mecanisme eficiente de coping. Subiectele acoperă înțelegerea stresului și a componentelor acestuia, recunoașterea semnelor timpurii de epuizare, adoptarea de strategii de coping, promovarea unui stil de viață și a unei mentalități sănătoase și îmbunătățirea comunicării cu pacienții greu de gestionat.

Atelierul include sesiuni interactive și exerciții menite să faciliteze experiențe de învățare partajate între participanți. Materialele audio și video și exercițiile individuale și de grup sunt folosite într-o manieră interactivă.

Cei prezenți la ateliere învață tehnici de gestionare a stresului, dar și cum să reacționeze în situații dificile de relaționare cu pacienții și aparținătorii. În acest sens, doi actori de teatru vor pune în scenă anumite scenarii, pentru a-i ajuta pe participanți să reia conversații provocatoare cu un pacient dificil, un coleg sau un aparținător. Participanții sunt încurajați să-și amintească o conversație provocatoare pe care au fost nevoiți să o gestioneze în practica lor clinică și să încerce să îmbunătățească interacțiunea în timpul jocului de rol cu actorii.

Fiecare participant primește la final o copie a manualului OMS „Doing What Matters” în limba română.

Evenimentul se desfășoară în perioada 22-24 aprilie 2024, la Hotel Hilton Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 săptămână

Bani irositi de pomana.
Raspunde

Felcer5

Acum 1 săptămână

La dezbatere să aducă și un obuzier sud-coreeana cumpărat cu banii luați de la educație cultură sănătate. OMS dorea ca până în anul 2000 să înjumătățească procentul sărăciei dar rezultatul a fost dublarea sărăciei. Cadrele medicale nu sunt respectate de societate iar masa media induce ideea de "viață fără de moarte"! La Sibiu asistentele medicale care se întorceau acasă în perioada covid erau mustrate pe scara blocului "ce vii tu acasă să ne aduci covid și să murim"! Teoria că teoria dar practica ne omoară. Oamenii sparg bani pe alcool, nicotină și păcănele că doar sănătatea nu e prioritară.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus