Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Educația – Direcție de acțiune principală în programul lui Adrian Bibu. Un alt tip de abordare

Educația – Direcție de acțiune principală în programul lui Adrian Bibu. Un alt tip de abordare

Educația și Cultura sunt două dintre direcțiile principale ale Programului electoral al lui Adrian Bibu, candidatul PNL la funcția de primar al Sibiului. Bibu propune o abordare nouă în Educație, prin implementarea conceptului de Centre Educaționale SMART. Acestea vor avea rolul de a oferi tinerelor familii  cu mai mulți copii, dar nu numai lor, o variantă simplă de acces  la învățătură pentru copiii lor. 

“Vă imaginați un părinte care în zori își duce un copil la grădiniță într-o parte a orașului, apoi își duce al doilea copil la școală în altă parte a orașului... Faptul că cei mici au locuri în grădinițe și școli este un lucru  bun, dar acesta este un minim pe care îl face Primăria, iar sibienii nu mai trebuie să fie mulțumiți cu puținul acesta Și să nu uităm că nu puține sunt cazurile în care locurile pentru cei mici sunt insuficiente” - spune Adrian Bibu.

Centrul Educațional, prevăzut pe Calea Șurii Mici, va avea o suprafață de peste 3700 mp și se va construi pe un teren de peste 24 mii mp. Vor funcționa, în centru, o grădiniță cu 350 de locuri și o școală cu 850 de locuri, separate funcțional. Terenul este aproape de ansamblul  Magnolia (care nu are nici măcar o instituție de învățământ!), dar și aproape de Zona Industrială Vest, deci este la îndemâna celor care lucrează acolo.În plus, este aproape de nodul de autostradă, deci permite simplu accesul  celor care locuiesc lângă Sibiu, dar lucrează în oraș. De asemenea, astfel de centre pot fi construite și pe Calea Șurii Mari sau în orice alt cartier al orașului, întrucât oamenii au nevoie de soluții la problemele pe care le au. 

˝Proiectul prevede, pe lângă săli de clasă, un corp administrativ, unul destinat laboratoarelor, o cantină, o sală de sport, săli de festivități, un amfiteatru, un centru de documentare (bibliotecă), zone verzi, o stație de autobuz, parcări și piste de biciclete. Intenționăm să cuprindem în funcțiuni cabinete de consiliere școlară, un cabinet medical, o seră școlară pentru orele de biologie, practic tot ceea ce este  modern în domeniul educației ˝- explică Adrian Bibu.

Centrul Educațional  va oferi siguranță deplină copiilor și elevilor, va răspunde exigențelor de securitate la incendii  și va urmări să fie realizat cu eficiență energetică maximă. Dotările, de asemenea, vor fi cele mai moderne posibil, cu mobilier ergonomic și cu tehnologii inteligente.

˝Aceasta este viziunea pe care o propun împreună cu echipa PNL! Trebuie să ieșim din  starea actuală, să încetăm să mai facem planuri pentru un an sau doi, planuri de salvare. Propunerea noastră este o viziune  pentru mulți ani  de acum înainte˝ - spune Adrian Bibu.

Candidatul liberal menționează, între altele,  în capitolul dedicat Educației din programul său electoral, necesitatea unui nou spațiu pentru Palatul Copiilor.

”Este nevoie de un edificiu care să dovedească, prin amplasament, prin dotări,  suprafață, amenajări și condiții, importanța reală  și locul tinerei generații în comunitatea sibiană. Noul spațiu va permite, obligatoriu, și extinderea numărului de activități˝ - spune Adrian Bibu.

Tot în domeniul Educației, liderul liberal consideră că, pentru a câștiga timp, Municipalitatea trebuie să găsească soluții de cumpărare de imobile pentru amenajarea de creșe și grădinițe, necesitatea fiind stringentă.

 „Achiziția de imobile și amenajarea  de  creșe și grădinițe durează mai puțin decât o construcție de la zero. De asemenea, Primăria trebuie să identifice soluții (cumpărarea de terenuri poate fi una dintre ele) pentru extinderea curților școlilor care să servească, astfel, scopului real,  să contribuie la starea de bine a elevilor și profesorilor˝ - afirmă Bibu.

În Programul lui Adrian Bibu sunt avute în vedere, de asemenea,  măsuri în domeniul învățământului dual, al excelenței în Educație, dar și pași pentru eliminarea definitivă a cursurilor de după-amiază.

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Constantinescu

Acum 1 săptămână

Măi domnule. Până acum, chiar și acum, ai fost și ești consilier local. Administrator al județului. Ce ai făcut atâta timp? NIMIC! ABSOLUT NIMIC! Acum vorbești despre achiziționare de terenuri pentru a construi creșe, grădinițe, școli. De achiziționare de clădiri care să fie transformate. Păi nu îți este rușine? Ai votat, cu ai tăi împreună, mansardări, garduri, asfaltări de curți, toate la un preț ce a fost multiplicat de la o ședință la alta! Și toate date către TOTAL NSA și TERRA BUILDING! Hala!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S. Laurentiu

Acum 1 săptămână

Nu-mi fac placere discutiile interminabile de acest gen si nu cunosc cu certitudine alte situatii dar va pot spune cu siguranta ca doar cu ajutorul si implicarea lui am reusit sa ducem la capat cateva proiecte ce tin de gradinita de pe strada A.T. Laurian dar in special proiecte ce tin de Scoala Gen. Nr 8 Sibiu de pe str. Lupeni. Daca "duamna primar" nu ar fi fost deranjata de aceasta implicare, probabil ca ar fi fost Vice -primar, si, probabil am fi avut acum 4 noi sali de clasa, dar dacum suntem doar in stadiul de proiectare. Avem insa un teren de sport multifunctional care ar fi fost mult mai complex daca "echipa duamnei" nu ar fi schimbat proiectul initial propus de catre Adrian Bibu. Am avut parte de multe reparatii dar si modernizari tot datorita implicarii lui. Si nu fac parte din niciun partid, va spun aceste lucruri deoarece am fost si sunt implicat direct in aceste proiecte, in calitate de Presedinte al Comitetului de parinti. Poate nu stiti cine conduce Serviciul Scoli si ce "statut" are, sau sa speram ca...
Raspunde

Dan Căpitan de Play

Acum 6 zile

Bibule, nu ați reușit cu Spitalul județean și acum vi cu povești educaționale? Pe doamna ta ai întrebat-o dacă îți închiriază terenul (spitalului...)?
Raspunde

Dan Căpitan de Play

Acum 6 zile

@S.Laurențiu Lasă gargara Laurențiu! Parcă n-ai ști că doamna primar Fodor a avut și are progrme de reabilitare pentru majoritatea școlilor din Sibiu?Anul ăsta vor fi demarate și proiectele pentru 2 grădinițe noi, realizate din fonduri europene. Mai bine te-ai spăla pe bușon când ai de gând să aberezi! Astfel, poate îți vin mințile la cap
Raspunde

Bibu zero barat

Acum 1 săptămână

Bibule , vezi că Toyota șefei (aia pe care plătești rate) trebuie spălată. Și la școală 1 s-au rupt afișele cu PeeNeeLee. Meri sa lipești altele.
Raspunde

Micutul Will

Acum 6 zile

Asta e randarea noului spital judetean? Domnule Bibu, nu te cunosc personal, dar cel putin la prima vedere pari un om decent. Din pacate pentru tine, incrangaturile PeeeNeeeLeee ului Securiscian din care faci parte te face automat nefrecventabil pentru cineva care stie ce monopol are PeeeeNeeeLeeee pe Sibiu si cat de nesimtiti si de nocivi sunt ei ca grupare infractionala pentru judetul si orasul nostru. Sper sa reusesti in alt domeniu decat in politica!
Raspunde

Sdfsd

Acum 6 zile

asta este proiect generat cu AI ca sa dea bine. Pentru noi este un SF care nu va fi niciodata realizat... nu mai bine in astia multi ani de cand este Consilier Local nu ar fi votat cartiere de locuinte fara sa fie Scoala, Gradinita si parc in fiecare astfel de cartier? Dar banul sa iasa (prin dosul votului) si sa mai facem avere care bineinteles ca nu apare ca nu are nimic pe numele lui totul este pe numele prietenilor si acolitilor ca lumea sa il creada om cinstit... cu terenurile de pe Poplacii cum mai stai domnule Bibiu? cand le dai la oameni toate actele ca au cumparat deja de mai mult de 1 teren de la tine (prin interpusi ca doar nu sunt pe numele tau) si nici acum nu ai rezolvat problemele cu actele...
Raspunde

Rob

Acum 6 zile

Nici o față de pe nici un afiș electoral nu vrea o populație educată. Dacă era așa niciunul din ei nu mai era acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus