Duminică,
23.06.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Specialiștii Academiei Române au calculat că 39 de tone de ciuperci pot fi strânse din pădurile statului, în județul Sibiu

Specialiștii Academiei Române au calculat că 39 de tone de ciuperci pot fi strânse din pădurile statului, în județul Sibiu

Direcția Silvică Sibiu organizează în perioada aceasta o licitație pentru concesionarea dreptului de recoltare a ciupercilor de pădure comestibile din pădurile județului Sibiu.

Licitația are în vedere cantitatea totală de 9 tone de ciuperci, dintre care 6 tone de hribi și 3 tone de gălbiori.

Aceasta este doar cea mai recentă licitație organizată de Direcția Silvică Sibiu pe tema ciupercilor, în prealabil fiind deja atribuit pentru anul acesta dreptul a culege alte 30 tone.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, oficialii Direcției Silvice au explicat faptul că specialiștii Academiei Române au calculat că în total pot fi culese 39 de tone de ciuperci din pădurile statului român, în județul Sibiu. Însă ce cantitate vor reuși firmele să strângă depinde de mulți alți factori.

”Anul acesta am oferit spre licitare 39 de tone, din care am concesionat 30 de tone și au rămas nouă tone care sunt scoase la o altă licitație. Există studii făcute de Academia Română care arată că se pot recolta 39 de tone din pădurile județului Sibiu, pădurile statului mă refer. Cât o să se recolteze exact, vom vedea, pentru depinde foarte mult de condiții, vreme și alți factori.

Nu putem spune cu precizie unde ajung ciupercile culese în județul Sibiu pentru că firmele care concesionează fondul de marfă sunt toate din România, unde au ele relații comerciale, nu avem informații. După ce concesionează ciupercile firmele respective se ocupă mai departe de recoltare și comercializare”, a precizat Alin Trif, șeful Biroului de Producție al Direcției Silvice Sibiu.

Licitația a fost demarată astăzi, cine este interesat având timp până în data 5 iunie, când urmează a fi anunțați câștigătorii.

foto ilustrativă Jürgen from Pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Cos

Acum 1 lună

Firmele sunt din Romania, dar cu capital si patroni străini. La fel ca si cu lemnul, vindem ieftin materie prima si cumpărăm foarte scump un produs finit pe care il puteam produce aici in tara. Pacat, nu învățăm deloc din propriile greseli

Raspunde

Vasile

Acum 1 lună

Pai în zona avem mai mult ocoaluri private....

Raspunde

L

Acum 1 lună

Domnului Alin Trif, șeful Biroului de Producție al Direcției Silvice Sibiu precum si Dinozaurilor bolsevici din Academia Romana, tin sa le reamintesc ca ciupercile din Paduriile Romaniei , constituie hrana pentru animalele salbatice si a oamenilor care traiesc in proximitatea lor, nu culese de ***** si alte firme de casa in vederea exportului. Importam destule chimicale pentru aprovizionarea supermarketurilor.

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului care incită la ură)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus