Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Între 1.000 și 3.500 de euro, un sejur de 7 zile în Bulgaria, pentru o familie cu trei membri. Oficiali turism: Preţurile cresc moderat

Între 1.000 și 3.500 de euro, un sejur de 7 zile în Bulgaria, pentru o familie cu trei membri. Oficiali turism: Preţurile cresc moderat

Sezonul turistic de vară din Bulgaria a început, iar hotelurile de la Marea Neagră îşi primesc deja oaspeţii. O chestiune arzătoare în mintea tuturor este cât va costa un sejur la mare anul acesta, informează Novonite, citat de Agerpres

Conform oficialilor din sectorul turismului, deşi preţurile cresc moderat comparativ cu anul trecut, raportul calitate-preţ în Bulgaria rămâne competitiv faţă de ţările vecine.

Pachetele turistice pentru o săptămână la ţărmul Mării Negre au crescut cu 3% - 15% comparativ cu 2022. Evoluţia vine pe fondul creşterii costurilor operaţionale pentru hotelieri şi resorturi. Cel mai semnificativ avans al preţurilor se observă în iulie şi în august, deşi unele unităţi au reuşit să menţină un nivel apropiat de cel din 2023.

Pentru o familie alcătuită din trei membri, o vacanţă de şapte zile la ţărmul bulgar al Mării Negre ar putea costa între 2.000 leva (1.023 euro) şi 7.000 leva (3.580 euro), în funcţie de locaţie şi categoria hotelului.

Hotelierul Stella Deyanova crede că piaţa nu poate susţine preţuri mai ridicate şi previzionează că actualul nivel s-ar putea modifica. În pofida majorărilor, vacanţele în ţările vecine Grecia sau Turcia încă sunt mult mai scumpe.

În timp ce o şedere de o noapte cu regim all-inclusive pentru o persoană în timpul vârfului de sezon ar putea costa aproximativ 120-125, chiar 130 euro în Bulgaria, un nivel similar în ţările vecine ar putea costa aproximativ 100 euro.

Pentru a atrage vizitatori în iunie, când preţurile sunt mai scăzute decât în iulie şi în august, hotelierii oferă diverse facilităţi, cum ar fi servicii de spa şi transfer gratuit pentru călătorii individuali. Chiar şi cu aceste discounturi, Bulgaria rămâne o destinaţie mai accesibilă comparativ cu alte ţări din Europa, susţine Slava Kennett, o familie norvegiană care a vizitat în mod regulat Bulgaria în ultimul deceniu.

Industria se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti comparativ cu 2023, în special din Polonia, Cehia, Slovacia, Germania şi Marea Britanie. Totuşi, deficitul de forţă de muncă s-a adâncit, în pofida unei creşteri salariale de 10-15% pentru angajaţii din resorturi.

Pentru rezolvarea deficitului de angajaţi, angajatorii din turism se bazează pe forţa de muncă din Uzbekistan, Kîrgîzstan, Bangladesh şi Turcia.

În pofida dificultăţilor, preţurile pentru vacanţele de vară la ţărmul Mării Negre rămân relativ stabile comparativ cu 2023, cu o creştere de 10-15%. O cameră dublă cu mic dejun şi cină, pentru o vacanţă de şapte zile, poate fi găsită la preţuri variind între 3.200 - 3.700 leva.

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 săptămână

Alta mare, alta natie, alta civilizatie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus